S. O. S.! Elfolyt valami, de nem tudom, hogy mi és nem sok, sárgás valami, egy kisebb rendben, de tényleg úgy a bugyin egy nagyobb folt, aztán még egy kevés wc-zés közben, ez magzatvíz?
Valószínűleg a nyákdugó ment el. Nálam anno így kezdődött a szülés, van, akinél még utána eltelik jó pár nap.
Annak idején felhívtam a kórházat (mondjuk voltak akkor már redszertelen fájásaim is), ők azt mondták, menjek be, rámnéznek, legfeljebb ha vaklárma, hazajövök.
Mindenesetre egy telefont megér...
Tegyél be egy óriás betétet (ami szülés utánra van), és ha megtelik egy fél óra-órán belül, akkor magzatvíz.
Aggódni akkor sem kell, hiszen 24 óra van, hogy beinduljanak a fájások.
Ha közel van a kórház és inkább otthon lennél, amíg jól esik, akkor ne kapkodj szerintem.
Ha első baba, akkor azért "villámgyorsan" nagy valószínűséggel nem haladnak a dolgok.
Egy erős jó meleg (nem túl forró!) zuhany segíthet beindítani a fájásokat.
Szép szülést Neked!
Az lemaradt hogy rendszeres fájások kellenek a szüléshez, tehát ez még így "kevés".
Rendes fájása az, ami 40-60 másodpercig tartó összehúzódás és ugyanannyi időnként jön pontosan (az összehúzódás eleje), de legalábbis valami rendszeresség van benne, pl. 2-5-7 percenként jön, vagy ilyesmi.
#7: Már van rendszeres fájás, csak 20 percenként.
Kérdező, valóban még óráid vannak. De kérdés, kinek mi a fontos. Van, aki szeretne minél tovább, zavartalanul otthon maradni. Van, akit megnyugtat, hogy időben bent van. Én ez utóbbiak közé tartoztam. Így volt időm hozzászokni a légkörhöz, nekem ez kellett.
Ha minél tovább otthon akarsz lenni, de azért az adminisztrációt nem a tolófájások alatt akarod intézni, akkor azért 10 perces fájásoknál már érdemes elindulni.
Problémamentes, szép szülést!
A 20 perces még simán leállhat, az még annyira távol van egymástól.
Bár így hogy nem ír többet Kérdező, lehet hogy történnek a dolgok. :)
Nekem nem állt le. De ugye tudjuk, minden szülés más...
Este 8- kor mentem be, másnap délben szültem.
A húgom szintén 20 percesekkel indult be, a férje már nem ért be időben, úgy felgyorsultak az események.
Egy biztos csak, elkezdődött... irigy vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!