Milyen volt számotokra a császármetszés?
Sziasztok!
A kérdésem adott :)
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt számotokra megélni a császárt, milyenek voltak az utána lévő napok, mennyi idő volt a felépülés,programozott volt-e vagy sem, örültök-e, hogy így alakult és ha van tapasztalatotok, akkor a természetes szülés vagy a császár volt számotokra a jobb?
24 éves kismama, akit 95%-ban császározni fognak :)
megkönnyebbülés volt, mert 9 óra vajúdás előzte meg. de nagyon féltem is, mert sürgősségi császár volt, a babámnak leesett a szívhangja nagyon. az érzéstelenítés nem fájt, vagy inkább semminek éreztem az addigi vajúdós fájásaimhoz képest :)
soha nem volt még ilyen éber műtétem, nekem rossz volt hallani mindent. de ami a legrosszabb volt, látni a lábam, amit nem éreztem. ha megfogadsz egy tanácsot, ne nézd meg a lábad, amíg nem érzed.
éjjel fél 12-kor volt a műtétem, másnap reggel kellett felállni először. nem volt könnyű, de abszolút kibírható volt, már csak azért is, mert rögtön nekem kellett gondozni a babát, így muszáj voltam erőt venni magamon.
utána még pár napig nem tudtam rendesen kiegyenesedni, de kb 2 hét múlva már olyan volt, mintha mi sem történt volna. a pisilés viszont a katéter miatt, amit a császár alatt kaptam, nagyon nagyon fájt sokáig.
Amikor megkaptam gerincbe a kettő érzéstelenítőt egyből elkezdte, éreztem ahogy cibálja a hasam szószerint. Meg vm vasat rakott be. Meg van egy kis problémám azt nézegettk császár után így én 2 és fél órát feküdtem műtőben. 12 órát kellett őrzőben lenni. Első felkelés borzasztó. Nekünk addig nem lehetett elhagyni amíg nem tudunk pisili. Utána babaszobába vittek kérdezés nélkül. Nem bánom mert az 5 nap alatt beltanultam mire hazajöttünk de Azért megkérdezhették vna, mindenkitől kérdezték h babaszobába akar e csak tőlem nem.. Felemelni alig bírtam a kislányom de nem érdekelték. Most lesz 9 hónapos, már járni tanul. :)
21/N
Egy napos borzasztó vajúdást követő megváltás volt a császár.
Az azt követő kb. 3 nap pokoli, majd mg kb. olyan 2-3 hétig lassú voltam és fájdalmas volt a sebem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!