Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen volt számotokra a...

Milyen volt számotokra a császármetszés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem adott :)

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt számotokra megélni a császárt, milyenek voltak az utána lévő napok, mennyi idő volt a felépülés,programozott volt-e vagy sem, örültök-e, hogy így alakult és ha van tapasztalatotok, akkor a természetes szülés vagy a császár volt számotokra a jobb?

24 éves kismama, akit 95%-ban császározni fognak :)

2016. jan. 13. 22:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

megkönnyebbülés volt, mert 9 óra vajúdás előzte meg. de nagyon féltem is, mert sürgősségi császár volt, a babámnak leesett a szívhangja nagyon. az érzéstelenítés nem fájt, vagy inkább semminek éreztem az addigi vajúdós fájásaimhoz képest :)

soha nem volt még ilyen éber műtétem, nekem rossz volt hallani mindent. de ami a legrosszabb volt, látni a lábam, amit nem éreztem. ha megfogadsz egy tanácsot, ne nézd meg a lábad, amíg nem érzed.

éjjel fél 12-kor volt a műtétem, másnap reggel kellett felállni először. nem volt könnyű, de abszolút kibírható volt, már csak azért is, mert rögtön nekem kellett gondozni a babát, így muszáj voltam erőt venni magamon.

utána még pár napig nem tudtam rendesen kiegyenesedni, de kb 2 hét múlva már olyan volt, mintha mi sem történt volna. a pisilés viszont a katéter miatt, amit a császár alatt kaptam, nagyon nagyon fájt sokáig.

2016. jan. 14. 10:46
 12/16 anonim ***** válasza:
En mindenkeppen termeszetesen szerettem volna szulni, de a baba nem akarta :) Mar a 42. hetnel tartottunk es meg semmi jelet nem mutatta, hogy ki szeretne jonni es nagyon lecsokkent a magzatvizem is, igy mar az utolso vizsgalatnal azt mondta a doki, hogy meg aznap kiveszi a babat. Nagyon megijedtem es feltem a csaszarmetszestol (semmilyen mas mutetem nem volt elotte), de szerencsere pozitivan csalodtam benne. Spinalis erzestelenitest kaptam es 15 perc alatt meg is volt a baba :) Az azt koveto 1-2 nap eleg kemeny volt, foleg az elso felallas, de azota sincs semmi bajom es mar nem banom, hogy nem termeszetesen szultem.
2016. jan. 14. 16:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Amikor megkaptam gerincbe a kettő érzéstelenítőt egyből elkezdte, éreztem ahogy cibálja a hasam szószerint. Meg vm vasat rakott be. Meg van egy kis problémám azt nézegettk császár után így én 2 és fél órát feküdtem műtőben. 12 órát kellett őrzőben lenni. Első felkelés borzasztó. Nekünk addig nem lehetett elhagyni amíg nem tudunk pisili. Utána babaszobába vittek kérdezés nélkül. Nem bánom mert az 5 nap alatt beltanultam mire hazajöttünk de Azért megkérdezhették vna, mindenkitől kérdezték h babaszobába akar e csak tőlem nem.. Felemelni alig bírtam a kislányom de nem érdekelték. Most lesz 9 hónapos, már járni tanul. :)

21/N

2016. jan. 15. 06:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Jah és programozott ha mondhatom annak, nem volt fogadott orvosom de az csinálta akihez jártam gondozásra. De 2 héttel hamarabb befeküdtem és egy másik orvos állandóan belémkötött h sima szülés lesz, nem fogta fel h kettőzött méhhel nem lesz sima meg nem is úgy volt fordulva. De már teljesen nyitott voltam 37. Héten. Így amikor az az orvos volt ügyeletben akihez jártam jött délután h megcsinálja. 5 nappal hamarabb lett meg. Előző voltam csak ezt kihagytam :D
2016. jan. 15. 06:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Beöntés, katéter, aztán spinális érzéstelenítés.Valóban nem zsibbadtam még el, amikor fertőtlenített a doki, meg is voltam ijedve, mert éreztem, ahogy csiklandoz...de aztán egyhamar lett hatása, és valóban furcsa érzés, hogy látod a lábad, de nem tudod mozgatni.Aztán csak a rángatást érzékeltem, a babát 15 perc alatt kivették, aztán még fél óra amíg rendbetettek. A megfigyelőben kb.12 órát kellett eltölteni, 3 l vizet meginni, kekszet rágcsálni.Az első felülés, és első lépések valóban nehezek, aztán pisilnünk kellett(nekem baromi nehezen ment még napokig), utána mehetett mindenki a babás szobába.Az öt nap alatt székletet is kellett produkálni, ez szintén elég gáz, amikor ott a nagy vágás a hasadon. Napról-napra egyre könnyebb lett a mozgás, na meg ugye ott volt a baba, akit el kellett látni, és ez egyből feledteti a fájdalmat.Akkor megviselt a császár, de most a második babát tervezzük, és őszintén bevallom, jobban tartok a természetes szüléstől, hisz azt nem ismerem.Ne aggódj, nem olyan vészes, és nem lesz semmi gond!
2016. jan. 15. 21:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Egy napos borzasztó vajúdást követő megváltás volt a császár.

Az azt követő kb. 3 nap pokoli, majd mg kb. olyan 2-3 hétig lassú voltam és fájdalmas volt a sebem.

2016. jan. 17. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!