Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Használt itt valaki Epi-no...

Használt itt valaki Epi-no készüléket? Milyen eredménnyel?

Figyelt kérdés

1. Hanyadik héttől hány cm-ről hány cm-re sikerült növelni?

2. Végül hanyadik héten mennyi fejkörmérettel született a baba?

3. Adtak időt a kitolásra, tágulásra?

4. Sikerült elkerüni a gátmetszést?

35 hetesen 4 cm-ről kezdtem és másfél hét alatt 8 cm-re növeltem a gát tágulását egy a honlapjukon található szülésznő által javasolt tréning sorral (ez nagyon bevált). A lényege 3x10 perc: minden 10 perces edzés alatt folyamatosan növelem a balon méretét, miközben folyamatosan a gátizmaimmal nyomást gyakorolok rá, tehát, mozgatom a gátizmaim. A gát egy órán belül teljesen visszaállt az eredeti méretére. A cél a 10 cm.

A saját szülésznőm azt mondja, hogy jó a gyakorlatsor és ezt gátmasszázzsal nem lehet elérni, de csak akkor lesz eredményes, ha lesz idő a kitolásra (legalább fél óra). Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

2016. jan. 7. 10:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Hát, sajnos én nagyon hiszek a gáttornában és mivel ez is annak számít - nem szimpla nyújtásnak - mint ahogy mondjátok, ezért csinálom. És igen a külföldi tapasztalatok nyomán, független kutatások nyomán.

Csak annyit jegyeznék meg a gáttornával kapcsolatban, hogy anno az orvos székrekedésre ajánlotta gyógyszer helyett. Nagyon bejött, még terhesen, sőt, 37 hetes terhesen sincs gondom ezzel, miközben rengeteg vasat szedek... Édesanyámnak pedig a vizelet inkontinenciáját gyógyította meg.

Mellesleg az Epi-no három részes program: gátizomzat erősítés, gátizomzat nyújtás erősítés mellett, gátizomzat regenerálás szülés után.

Mindegy, tapasztalat és információ hiányában nincs kivel beszélgetni. Kb. olyan, mintha tapasztalatot kérnének a császármetszésről és én tapasztalat hiányában véleményt írnék be róla.

8-as adnál linket az inkontinencia és gátvédelem összefüggéshez? Gondolom nemzetközi összehasonlító tanulmányról van szó. (Csak mert a PubMed-en én ilyet nem olvastam).

2016. jan. 9. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!