Aki ügyeletesnél szült, adott hálapénzt az orvosnak/szülésznőnek?
Bocs utolsò,DE
Mindenkit lepontoztak és nincs igazad. Nem volt fogadott dokim,de az ellàtàssal elégedett voltam ezt meghàlàltam borravalóval ha úgy tetszik. Mint pl egy étteremben vagy ha kiszàllìttatok valamit és elégedett vagyok a szolgàltatàssal. Nem az orvos munkadìjàt fizetem meg,arra van a tb. Pl amikor bennt voltam egy hetet terhesség alatt,akkor senki nem kapott semmit,sem pedig utàna,mert szar volt minden,amit rendszeresen ki is kèrtem magamnak,és nem érdekelt,ha nem tetszett nekik. A markukat meg tarthattàk mert elégedett az aztàn nem voltam.
Ne foglalkozzatok a lepontozással, ezen az oldalon ez a szokás...ha valaki nem ért egyet veled, rögtön nyomkodja a piros kezet, de persze a véleményét véletlen sem írja le. Na mindegy.
Igazából én azt is megértem, ha valaki ad, hiszen a kedves, udvarias, szakszerű ellátást meg lehet hálálni, pont úgy, ahogy a pultosnak, a taxisnak, a pincérnek, a futárnak is rendszeresen kifizeti az ember a +10% borravalót.
De természetesen az is érthető, ha az ember nem szeretne külön fizetni azért, amiért amúgy is fizeti havonta a TB-t, illetve azért, hogy az orvos elvégzi a dolgát.
Csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy aki elégedett az ellátással, az általában ad-e valamit (ha nem is feltétlenül pénzt), és ha nem ad, akkor azt lehet-e annak venni, hogy nem érezte megfelelőnek az ellátást, vagy van olyan is, hogy valaki tökéletesen elégedett, de nem "hálálkodik".
nekem nem volt fogadott dokim, és féltem is hogy valami tahó, bunkó dokinál fogok szülni.
ennek ellenére egy fiatal, kb 30-35 éves doktornőnél szültem, és a szülésznő is nagyon kedves, segítőkész volt!
nagyon meglepődtem, de csak jót tudok róluk mondani.
A férjem is bent volt a szülésnél, és ő neki is ez a véleménye! :)
Kb úgy foglalkoztak velem, mintha több száz ezret adtam volna nekik... folyamatosan jöttek be, nézték, mi van velem, és szüléskor is sokat segítettek, mármint a kitolásnál.
szülés után pedig előbb kaphattam egy kis kaját, mint a megengedett, mert szédültem, mert nagyon régen ettem már.
Szóval szuper jófejek voltak!
MÉGSE tudtam megengedni magamnak hogy adjak nekik!
Amikor bent voltam még a kórházba, a dokinő akinél szültem minden másnap reggel jött,megkérdezni hogy vagyok... mikor utolsó nap megnézte a sebemet, mondta hogy ha szeretnék hozzá visszamenni kontrollra, hívjam fel, és ad egy időpontot másnapra, hogy ne kelljen várakozni.
Nagyon jól esett, és nagyon evett a fene,mert szerettem volna hozzá visszamenni, de féltem hogy ott már nagyon ciki lesz hogy nem viszek pénzt..
Így nem hívtam,hanem az a doki vizsgált meg, aki éppen bent volt. azzal se volt semmi gond!
elég szomorú hogy pont akkor "elvárás" a hálapénz, mikor egy pici baba jön a világra, innetől ugyanis minden egyes forintnak helye van...nekünk nem volt felesleges pénzünk , amit oda tudtunk volna adni, 5 ezer forinttal meg nem akartam odaállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!