Aki ügyeletesnél szült, adott hálapénzt az
orvosnak/szülésznőnek?
Nem adtam. Az orvosnak azért nem, mert nem ő, hanem egy rezidens műtött. A rezidensnek legyen elég annyi, hogy megbíztam benne. A szülésznőnek a végén volt egy olyan mondata, amitől kinyílt a bicska a zsebemben, úgyhogy ő sem kapott, pedig ő elég rendes volt.
2015. nov. 28. 11:49
Nekem volt fogadott orvosom, de ő nem tudott bejönni a szüléskor, mert épp nem volt a városban, 3 héttel hamarabb szültem egyébként. Így ügyeletes orvosnál szültem meg a kisfiam, aki nagyon kedves volt, segített sokat így kapott egy kis borítékot és a szülésznő is. Amiatt kapták mert éreztem a törődést végig a szülés alatt és az orvos utána is minden nap bejött hozzám és megkérdezte hogy vagyok. Volt gátmetszés is, a sebre is nagyon figyelt hogy szépen gyógyul-e. Nagyon elégedett voltam velük ezért kapták, tényleg hálánk jeléül.
2015. nov. 28. 11:59
Mi adtunk. Az orvosnak azért mert nem éreztem,hogy " futószalagon" lennék,sőt kétszer is bejött vajúdàs alatt és mindent elmagyaràzott,hogy mikor mi történik majd, milyen lehetőségek vannak. Nagyon rendes volt. Sőt úgy kellett üldözni,hogy oda tudjuk adni a borìtékot. Egyàltalàn nem vàrta.
Szülésznő édességet kv-t szóval szeretetcsomagot kapott, jelképes pàrezer Ft-al.
Nagyon elégedett voltam, tehàt szó szerint a hàlànkat fejeztük ki ìgy.
2015. nov. 28. 12:36
4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek és várom a további válaszokat:)
Az én válaszom miért nem hasznos?
2015. nov. 28. 13:28
Nem.
Elvből nem, mert ezt Magyarországon nagyon rossz rendeszernek tartjuk ezt a hálapénzezést.
Természetesen hha emiatt negatívan lettem volna megkülönböztetve rögtön fizettünk volna.
De alapvetően eleg sok adót fizetek..es amint mondtam nem tetszik a rendszer a fekete pénzzel
Aki annyira akar fogadott orvost Menjen maganprakszisba
Ez a véleményem
2015. nov. 28. 14:25
Nem adtam.
Nem támogatom a hálapénzt, elvből nem adok postásnak, orvosnak se.
Velem az orvos teljesen közömbös volt, a szülésznő viszont nagyon aranyos, kedves, segítőkész, rettentően megkönnyítette a szülésem.
2015. nov. 28. 22:14
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én mindenkit felpontoztam, mivel mindenki a kérdésre válaszolt, így számomra természetesen hasznos volt attól függetlenül, hogy adott hálapénzt vagy sem. Nem tudom, hogy az első válaszadót ki és miért pontozta le...
En a szulesznonek adtam 20 ezret mert a dokim oda sem ert olyan gyorsan szultem..illetve a legvegere ert oda.Az ugyeletes szuleszno viszont zsenialis volt...egy oltes sem kellett..teljes gatvedelem..na ezt meghalaltam neki..
2015. nov. 29. 22:23
Nem adnék, minek?! Nincs 60-70 ezrem feleslegesen, ő meg épp elég emnbertől kap hálapénzt, hogy az neyémre ne szoruljon rá.
2015. nov. 30. 09:18
Kapcsolódó kérdések: