Tényleg sokkal nehezebb császár után?
Nekem szuper volt, masnap mentunk haza ( kulfold ) , es ugy jottem mentem mintha mi sem torten volna.
Az emelessel viszont tenyleg vigyazni kell par hetig, mert szetszakadhat a seb.
Elso vagyok.
20 honapos azert mar megerti, hogy nem tudod emelgetni.
Nem feltetlenul kell nehezen felepulni csaszar utan. Van, akinek nagyon gyorsan megy es nagyon jol erzi magat, ugyanakkor huvelyi szules utan is van, aki nagyon gyenge, vagy nehezebben regeneralodik.
Itt a hangsuly inkabb azon van, hogy szules utan (csaszar vagy huvelyi) egy ideig nem emelgethetsz. Megint mas, hogy pl a ket eves mar nagyjabol be tud maszni furdokadba, max fogod az egyik karjat es segitesz neki, hogy nehogy be-kiessen, az sem lett volna rossz, ha mar szoktatod ehhez. A negyedik emeletet nem tudom hogy oldod meg, de nem gondolom, hogy neked a szules utan par nappal, vagy egy hettel gyereket es babakocsit szabad lenne a negyedik emeletre cipelni.
Nem kell agyban fekudni, sokan vagyunk, akiknek szules utan szinte egybol megy az elet tovabb es csinaljuk a dolgunkat, de az emelgetes akkor sem jo.
A ferjed nem tud ebben segiteni, vagy valaki mas az elso 2-3 hetben?
Legalabb amig a mehed kicsit osszehuzodik es a hegeid nagyjabol osszeforrnak.
A császár után nem nehezebb, mint síma szülés után (mindkettöt próbáltam), de tényleg oda kell figyelni az emelgetéssel.
A nagyobbik már fel tud menni 4 emeletet, csak egyrészt lassan, másrészt érdekessé kell neki tenni. (Nálunk bevált, hoyg valami apróság volt nálunk (szines levelek, kavicsok, stb), amit felvihetett a lakásba, ha maga ment, viszont ha nem akart, akkor ezek a kincsek lenn kellett, hogy maradjanak. Gyakorlatilag mindig a kincseket és az egyedül felmenést válaszották.
A kádba nem kell beemelni, leülsz a kád szélére, és segítesz, hogy rajtad fel tudjon mászni a kádba. (meg eleve este szokás fürdetni, akkor az apuka is tud segíteni, ha muszáj.)
De majdnem mindenhol meg lehet oldani, hogy egyedül fel tudjon mászni, neked csak annyit kell csinálni, hogy ne essel le közben.
A kocsi lehet problémás, ha nagyon nehéz, ezért nem igazán vennék/használnék olyat.
Császár meg császár között azért van különbség.
Ahol már a nő vajúdott 24 órát és sürgősségivel műtik meg mert vmi olyan komplikáció lépett fel,h 5 perc van kikapni a gyereket, na azután nehéz felépülni, mert a természetes szülés folyamatai is beindultak azokból is regenerálódni kell ill. a sürgősség miatt az orvosok nem tudnak annyira figyelni minden részletre műtét közben, ha a gyerek vagy anya élete múlik rajta.
De ha programozott császár, ahol előre minden meg van tervezve, ráérnek nyugodtan műteni, az után meg könnyen fel lehet épülni, hisz a kismama nem tágult szanaszéjjel, nem kell még a természetes szülés következményeit is pluszban viselni.
Szóval az a baj,h a császárt általánosságban hasonlítják a sima szüléshez, pedig vannak akik mindkettő szülésfajtának egyszerre szenvedik a következményeit és persze azt mindig a császárhoz sorolják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!