Természetes szülés császár után milyen? Ki mit tapasztalt nehezebb könnyebb?
Nekem nem volt jó. Maga a szülés gyorsan ment, de ebből lett a gond, a szöveteknek nem volt idő tágulni, a császár hege szétvált. Úgyhogy utána vittek a műtőbe. Olyan volt, mintha duplán szültem volna.
A hasi sebet nem éreztem nagyon gáznak, nekem a gátseb ezerszer jobban fájt, azt szívesen kihagytam volna.
Ja, és 5 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! Nálam 2 év és 3,5 hónap van a 2 lányom között, első császár, második sima szülés volt. Nálam minden rendben ment, igaz nehezen tágultam (az első is emiatt lett császár) a hegemet nem nézték szülés közben mondván nem tudják megnézni, de minden rendben volt 14 órát vajúdtam, majd vacuum-al rá segítettek. Szülés után kézzel megnézték egyben van a császár heg (rendben volt) utána eléggé fájt a gát seb, de amint kiszedték a varratokat már nem volt vészes.
Én nagyon örülök hogy sikerült természetesen megszülnöm a második lányom! :)
(az elsőt is sikerült volna szerintem csak ott nem adtak oxitocint, magam se értem miért, a 2 leányzó nem ugyanabba a kórházban született)
Utolsó válaszoló vagyok.
A három szülés közül a császár utáni sima szülés volt a legszebb. Azt mondhatom, hogy élmény volt, pedig nem gondoltam volna, hogy így lesz. Öt óra alatt meglett a kislányom. Elég intenzív volt, sokkal jobban fájt, mint az első sima szülésem, mondjuk, fele annyi ideig is tartott. A heggel szerencsére nem volt gond (annak ellenére sem, hogy az utolsó uh-n nagyon vékonynak mérték). A gátsebem sem volt vészes, öt hete szültem, és már alig látszódik. A felépülés meg álom volt a császárhoz képest, szülés után 2,5 órával lezuhanyoztam, majd egyedül sétáltam le a szülőszobáról a gyermekágyas részre (nyilván kísérettel, de nem kellett tologatni stb.).
Szóval ha minden rendben, akkor megér egy próbát a dolog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!