Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet kicsit hülye kérdés, de...

Lehet kicsit hülye kérdés, de mit csinálnak az orvosok miután meg van a baba?

Figyelt kérdés
Itt arra gondok, hogy ugye megszültük a babát, de utána mi lesz? Azt tudom, ha volt gátmetszés, vagy repedés, azt összevarrják. De például a méhlepénnyel mi lesz, mert ugye az nem marad bent. Februárban fogok majd szülni, első baba és iszonyatosan félek tőle.. :( Valahogy még mindig nem tudom elképzelni, hogy végigcsináljam ezt a dolgot.

2015. nov. 25. 20:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Legtöbbször a méhlepény magától leválik, aztán megy a veszélyes hulladékok közé a vödörbe. Utána megnézik és ellátják a sérüléseket ha vannak, illetve a gátmetszést.
2015. nov. 26. 07:28
 12/13 anonim ***** válasza:
Amit a többiek is írtak, megszülöd a méhlepényt, majd összevarrják a gátmetszést (ha van). Ezután még a szülőszobában, vagy a vajúdóban maradsz egy 2 órás megfigyelésre. Itt nyomkodják a hasat, nézik a vérzést, ha szükség van rá infúziót kapsz, mindenképp pisiltetnek. Ha minden rendben mehetsz a gyerekágyas osztályra, ott is vizitkor vérnyomást mérnek, nézik a vérzést mennyiségét, lázat mérnek, érdeklődnek, hogy sikerül-e wc-zni, ill. általános állapotodról.
2015. nov. 26. 12:04
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem is februárban születik a babám, csak nekem a második :) Ne félj, ilyenkor úgyis csak történnek a dolgok, és kész :) Legalább is én így éltem meg. Kijön a baba, utána úgyis vele leszel elfoglalva, hogy végre láthatod. Közben a méhlepény is kicsusszan (jobb esetben, bár persze vannak kellemetlen élmények is ezzel kapcsolatban, de tényleg ritka), összevarrnak, ha kell, aztán megfigyelés van, az alatt van időd kifújni magad, vagy telefonálni egyet-kettőt, kinek mi a fontos ilyenkor (én örültem, hogy lyuk van a fenekemen és pihenhetek, na jó, egy kör-sms még belefért).
2015. nov. 26. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!