Lehet kicsit hülye kérdés, de mit csinálnak az orvosok miután meg van a baba?
A méhlepény simán kicsusszan egy utófájás alatt.
Tényleg semmiség.
Az hogy pontosan mi és hogy történik, nagyon helyfüggő, hogy mennyire medikalizált a szülésed, vagy inkább természetes. Hogy csak a szükséges beavatkozásokat végzik, Veled és a babával, vagy egyebeket is...
Szóval ezekről helyben érdeklődj, ha van orvosod akkor nála.
Megszületik a méhlepény is.
Én 2-szer szültem, nem kellett megszülnöm, hanem magától kicsusszant. Akkor megnézik, hogy minden darabja megvan-e, illetve áttörlik a méhet. Na, az "kellemes" dolog, majdnem leugrottam az ágyról, hogy hagyjanak végre békén.
De ettől már ne félj!!!! :D Ha kint van a baba, a nehezén túl vagy. :)
Én beleestem a peches 0,005 százalékba, akinek az istennek se vált le a méhlepény. Tépték, küretkanállal kaparászták, végül elaltattak és úgy pucolták ki.
A méhlepény egyébként egy hűtőbe kerül és átküldik utólag szövettanra.
Szülés előtt volt egy vicces esetem: kenetvételre mentem be a szülészetre. Dokim szabin volt, egy rezidens doktornő vette le a kenetet. A vizsgálóban megláttam egy hűtőt, rajta "PLACENTA" felirattal.
Csodálkozva rákérdeztem, hogy abban tényleg méhlepényeket tárolnak?
Mire az orvos még inkább csodálkozva visszakérdezett, hogy orvos vagyok-e, hogy tudom, hogy mit jelent a placenta szó... Nem, csak bejártam biológia órára meg tudok angolul. :)
En ketszer szultem es egyszer sem valt le rendesen a lepeny. Az elso szules utan tobbet kinlodtam azzal, mint a babaval, nagyon nem akart jonni. Vegul jott, de szules utan egy hettel meg kijott egy darab. Nem is ertem hogy nem vettek eszre...
Masodik babanal meg egy resze kijott nagy nehezen, egy resze bent maradt. Mivel ezzel egy csomo ido elment, nekem meg nem volt eda bekotve, igy kuret volt ebren. Nem reszleteznem.
Szeretnenk harmadikat, magatol a vajudastol nem felek, de a meglepenyes dologtol mar most futkosna hatamon a hideg.
De emiatt ne aggodj, mert ez magyon ritka. Anyukamon kivul nem ismerek mast, akinek ilyen gondja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!