Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi lehet a titka annak, hogy...

Mi lehet a titka annak, hogy gyorsan menjen a tágulás?

Figyelt kérdés
Baráti körben ketten is szültek és lassan rám kerül a sor. Az egyikük 5-6 órát vajúdott, a másik majdnem másfél napot. Mit lehet tenni a gyorsabb tágulás érdekében? Nem akarok kimerülni a végére, és el sem tudom képzelni, hogy lehet bírni napokig. Milyen tippjeitek vannak?
2015. nov. 16. 09:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Genetika és mázli.

A nyugodt környezet azért segíthet, de ezt egy kórházban nemigen tudod befolyásolni.

2015. nov. 16. 09:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Semmivel sem lehetek hatással a tágulásomra? :-O

Sem a genetika, sem a mázli, sem a kórház nem rajtam múlik. Rendes a doktornőm és a szülésznőm is, nem félek tőlük, vagy ilyesmi. De semmit sem tehetek konkrétan a cél érdekében? Azt hittem, azért vannak erre praktikák.

2015. nov. 16. 09:23
 3/13 anonim ***** válasza:
37%

Nem.

A gyors szülés NEM ügyesség kérdése, ahogy a hosszú vajúdás sem a szülő nő hibája!!

2015. nov. 16. 09:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy az ő hibája, vagy ilyesmi.
2015. nov. 16. 09:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálam minden a gyors szülés ellen volt. Minden női felmenőm vagy császárral szült, vagy nehéz, hosszú, komplikált szülése volt. Gyermekkoromban volt egy balesetem, ami után műteni kellett a hüvelyem és a végbelem. Ennek két következménye lett, az egyik, hogy hegesen gyógyult, így féltem, hogy majd könnyen repedek, a másik, hogy nagyon félek a nőgyógyászoktól és nőgyógyászati dolgoktól, rendszeresen rosszul vagyok az orvosnál. Hiába egy földre szállt angyal az orvosom, ha meglátom, már egekben van a vérnyomásom, rettegek tőle, felhívni is félek. Nem tehetek róla, ez fóbia nálam. Ráadásul terhességi cukros is voltam, így rémiszgettek, hogy nagy baba lesz (az orvosom és a szülésznőm biztatott, hogy nem ezt mutatják a leletek, de minden ismerős vízionálta az óriás bébit). Mindezek ellenére az első fajastol számítva alig több mint három óra alatt megszületett a fiunk. Túlságosan fájdalmas sem volt a szülés. Végig az orvosom és a szülésznőm szavakba kapaszkodtam (bár ő továbbképzés miatt nem tudott bejönni, de sokat beszélgettünk az nst-k alatt a szulesrol), és majdnem végig ültem és álltam. A kitolásnál feküdtem csak le, de ott jobb volt nekem is így, mert így tudtam, hogy jobban hozzámfér az orvosom, jobban nyomon tudja követni a hegek változását. Végül nem is repedtem, csak gátmetszésem volt, ami viszont nagyon gyorsan gyógyult, és szinte nem is fájt, éjjel 1-kor szültem, az ebédet már ülve ettem.
2015. nov. 16. 10:05
 6/13 A kérdező kommentje:
Húúú, ez nagyon szép történet, gratulálok a babához és a szép szüléshez! Nem semmi, hogy ilyen félelmekkel így végig csináltad! Igazán tiszteletre méltó, szerintem!
2015. nov. 16. 10:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Nagymamám és anyukám is komplikációk nélkül szül, ráadásul nagymamám 3 terhességéből kétszer ikreket szült.Anyukám mindhármunkat hamar megszülte, engem 3óra alatt, öcsémet kb 2óra alatt, csak vizsgálatra indult, útközben jöttek a fájások és 1óra múlva megszületett a baba,a legkisebb gyerekénél elfolyt a magzatvize, 2óra múlva jöttek az első fájások onnantól kb 2óra telt el mire megszületett a baba. Én két és fél napig vajúdtam , nagyon lassan tágultam, végül császározni kellett mert rosszul feküdt a babám. Második babám is császárral született.
2015. nov. 16. 11:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyrészt adottsàg. Màsrészt tuti hogy sokat szàmìt, hogy tudj lazìtani közben. Erre vannak módszerek, leìràsok, légzéetechnika, ill. különböző pózok. Könyvek vannak ezzel tele. Persze van aki ha a feje tetejére àll, akkor is nehéz dolga lesz.
2015. nov. 16. 14:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is 4-5 héten belül sorra kerülök, de eddig amit tanácsoltak, az az, hogy nem szabad rástresszelni, mert ha nyugodt maradsz és nem görcsölsz a tested megteszi amit kell. Ha meg annyira félsz az leállíthatja akár még a fájásokat is. Bár én igyekeztem mindennek utánajárni, nem tudhatom előre hogyan fogok reagálni, ha beindulnak a fájások. Első gyermek lesz, így nem tudom én sem mire számítsak. :) Csak reménykedem! :)
2015. nov. 16. 15:00
 10/13 anonim ***** válasza:
33%
1 honapja szultem, elso baba, edesanyam azt tanacsolta nekem (3 gyermeket szult siman), hogy maradjak halalnyugodt gyozzem meg magamat, hogy minden rendben volt, van es lesz, ezzel segithetek a legtobbet. Igy tettem es biztos vagyok benne hogy ennek is koszonhetem hogy szamomra gyonyoru elmeny volt a szules ( korhazban szultem es nem volt sem valasztott orvoson se szulesznom, viszont a parom is bent volt az is nagyon sokat segitett (!) ). A hozzaallasod az egyetlen aminek a te ura vagy a szules alatt.
2015. nov. 16. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!