Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akkor is eredményes a tágulás,...

Akkor is eredményes a tágulás, ha nem tárja szét az ember a lábát?

Figyelt kérdés
Szülésznőm javasolta, hogy a jósló fájásokat a valóditól el lehet különíteni úgy, hogy beül az ember egy kád meleg vízbe. A mi kádunk kicsi, nem tudnék terpeszben feküdni benne. Ha valódi fájás, nem hátráltatja a tágulást, ha zárt a két láb? Egy óra ücsörgést javasolt a meleg vízben. Még nem volt rá szükség, de ez felmerült bennem, hogy ilyenkor ez nem gond? Mi a tapasztalatotok?
2015. nov. 5. 10:54
 1/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
85%
A tágulási szakasznál nem kell széttenni a lábakat, csak a kitolásnál. Szóval úgy üldögélsz a kád meleg vízben, ahogy jól esik.
2015. nov. 5. 10:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam erre, mert a vajúdási pozíciók mind széttárt térdekkel javasoltak, mint a labdán ücsörgés, állva ringatózás, az sem zárt lábakkal van. Csak nem akarok feleslegesen egy órát szenvedni és hátráltatni, ezért gondoltam rá. De ha nem gond, az jó. :)
2015. nov. 5. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Oldalt fekve vajúdtam,zárt lábakkal,extra gyorsan tágultam...Vajúdás alatt a méhszáj tágul,ami szempontjából teljesen mindegy,hogy nyitott vagy zárt a láb.Csak akkor fordultam hátra,mikor éreztem,hogy megindul a baba feje lefelé,tovább már nem tudtam zárt lábbal maradni,fura érzés volt,előző szüléseimnél ezt nem éreztem.Nyilván akkor tágult ki teljesen a méhszáj és indult meg a szülőcsatornában a gyerkőc.
2015. nov. 5. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:
63%
Én a tágulási szakaszban sétálgattam a kórház folyosóján utána meg a szülőszobában is. Nekem a labda nem jött be, nem volt kényelmes. A séta, persze ez a szülőszobán kb. 2-3 méter távolságot jelentett , volt a jó és ekkor már azért elég kemény fájások voltak. Akkor feküdtem fel a szülőágyra amikor már utána jött is a babóca kifelé, amikor már a kitolás volt.
2015. nov. 5. 13:02
 5/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
0%
Amíg otthon csak ülőfürdővel tudod eldönteni, valódi fájásod van-e, addig max. a méhszájad nyílik. Annak aztán nem kell terpesz :) Mikor már a baba feje megindul a csípőcsontot szétnyomva, akkor nem azon fogsz gondolkodni, hogy ez most jósló-e, és már nagy valószínűséggel a kórházban leszel. Ennél a szakasznál, még a kitolási előtt közvetlenül, el tudom képzelni, hogy segít a csípőcsont tágulásának, ha terpeszben van a lábad, bár konkrétan ilyenről még nem hallottam. Én a méhszáj tágulását kényszerből hanyatt fekve, a vajúdás többi részét állva szenvedtem végig.
2015. nov. 5. 13:40
 6/6 anonim ***** válasza:
A táguláshoz nem kell a széttárt láb. Én egyáltalán nem tettem szét a lábam, amíg beértem a kórházba 3,5-4 ujjnyira tágultam. A járkálás viszont jót tesz, ha már ott tartasz, hogy igaziak a fájások.
2015. nov. 6. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!