Volt, aki túlhordta a babáját és indítottak?
Tegnapi napra voltam kiírva, de semmi jele, hogy jönni akarna.
1 ujjnyira vagyok nyitva csak, félek császár lesz belőle, mert nehezen tágulok.
Hasonló helyzetben valaki?
Nulláról is tágulhatsz teljesen, akár pár óra alatt is. Nem ennyire lassú folyamat, mint ahogy gondolod.
Hasonlóan voltam, egy ujjnyira nyitva a kiírt dátum másnapján. Én masszíroztam a dokit, hogy valamit matasson, mert túllennék már rajta. Megvizsgált, mondta, hogy két ujjnyi alatt nem manipulálna. Ez délben volt (szerintem azért valamit mégis matatott ott), este tízkor elfolyt a víz, hajnali ötre meglett a gyerek hüvelyi úton.
Pedig úgy köszönt el, hogy akkor két nap múlva ismét megnéz, hátha akkor. De addigra már okafogyottá vált.
Egyébként a legtöbb helyen egy hetet rávárnak, hacsak nem erőszakoskodsz, hogy korábban hassanak rá a folyamatra.
Kiírt dátum után 10 nappal még semennyit se tágultam. Flowmetriás ultrahangot néztek naponta, az értékek miatt megcsászároztak egyik reggel.
Mondjunk nálunk ez családi vonás,hogy senkinek se indul be a szülés, tehát nem lepődtem meg.
Azért neked jó jel, hogy megkezdődött a tágulás. Még van 6 napod, azért egy hetet mindenhol várni szoktak,ha nincs veszély, addig bármikor megindulhat!
40+6. nap éjszaka elkezdődtek a fájások, mint kiderült csak jóslók voltak, de benntartott az orvosom mert aznap úgyis megindította volna szülést (előtte semmi fájásom nem volt és 1 ujjnyira voltam nyitva). Délelőtt semmi nem történt csak erősödtek a fájások, de nem rendeződtek. Bekötöttek az oxitocint semmit nem tágultam dél körül mondták hogy megrepesztik a burkot, nem tudták még a főorvos sem (később kiderült hogy egy két csepp magzatvizem volt már csak és ráfeszült a burok a kislányom fejére). Ez annyira fájt hogy én kértem az EDÁ-t (amit 5x-re sikerült megszúrni), utána még aludtam is egyet és 2 óra múlva teljesen nyitva voltam, jöttek a tolófájások és 20 perc alatt megvolt a kislányom. Nálam is felmerült a császár, de szerencsére az orvosom nagyon rendes volt, végig biztatott, nyugtatott, türelmes volt. Nálam az EDA hozta a megváltást utána már minden rendben ment.
A kiirt dátum után mindennap járnom kellett CTG-re és két naponta Ultrahangra (azért érdekes hogy vasárnap az ügyeletes szerint normál mennyiségű volt a magzatvizem, kedden meg már jóformán nem volt...)
Nyugi még bármi történhet. Én mindent megtettem hogy ki akarjon bújni de nem akart. Mindennap többször felmentem a 6.-ra lépcsőn, szexeltünk a férjemmel, ittam gyömbért, ettem csípőset ittam a málnalevél teát, de semmi. Ő nagyon jól érezte magát odabent. Egyébként úgy tudom egy hetet várnak a kiirt dátumhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!