Olvastam, hogy tágulás szempontjából a függőleges testhelyzet előnyösebb, de van azok között is olyan, ami jobb, mint a többi?
Ezt majd ott érzed, hogy mi jó neked, de a gyors tágulás sem biztos hogy sokkal jobb.
Én az elején sétálgattam, de aztán úgy éreztem magam, mint aki lefutotta a maratont, úgy éreztem, hogy nem bírnak el a lábaim, így inkább ültem, feküdtem, 5 óra alatt megvolt a baba.
Nem tudom hogy mi a hivatalos allaspont, de en az elso szulesemnel vegig fuggolegesben voltam kitolasig. Nem is mertem a fekvesre gondolni. Nagyreszt egyebkent terdeltem, fajaskor jol esett rahajolni az agyra. Az utolso fel oraban mar a korhazban voltunk es ott a szuleszno javasolta, hogy probaljam ki a vajudoszeket (nem tudom mi a neve pontosan, de igy nez ki: [link]
Ez tuti sokat segitett, mire eszbekaptunk mar "ugranom" kellett fel az agyba, mert jott a baba.
En osszesen 3,5 orat vajudtam akkor.
A masodik babaval inditott szulesem volt, vegig fekudnom kellett es loadag oxitocint kaptam. Az is gyors lett, de az elso sokkal jobb volt, mint fekve vajudni.
Szerintem guggolva, ilyen szeken, vagy labdan ulve lehet a leghatasosabv, mert akkor terpeszben sokkal jobban jon a baba is lefele, nyomja a fejevel a mehszajat belulrol es ez segiti a tagulast.
Köszi a tapasztalatokat! Én is fekve vajúdtam első babával, csak sajnos nem szólt senki, hogy ugyan keljek már fel, én meg nem voltam magamnál, nem tudom, miért nem mozdultam meg. Csak próbáltam túlélni, az oxival a karomban és a ctg-vel a hasamon. Rettenet volt.
Ha ilyen szülőszéken ültél, miért kellett ugrani? Ennek elvileg azért van így kivágva a közepe, hogy meg tudjon ott születni a baba, vagy én gondolom rosszul?
Azert, mert nem fertek volna hozzam rendesen. Elso baba volt es gatvedelemmel szultem, ahhoz viszont kellett a szulesznoneknes a dokinak, hogy rendesen lassanak es oda tudjanak nyulni. Szoval erted.
Masodik babanal amikor oxit kaptam, akkor meg sem engedtek, hogy felalljak. Max az oldalakra fordulhatt. Az nagyon rossz volt, mondjuk eleve nekem az oxi is rossz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!