Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akiknek széles a csípőjük:...

Akiknek széles a csípőjük: viszonylag könnyen ment a szülés? Gyorsan és/vagy viszonylag kevés/kevesebb fájdalommal?

Figyelt kérdés
2015. nov. 7. 11:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon széles csípővel rendelkezem, viszont egyáltalán nem ment könnyen a szülés, konkrétan annyira nem, hogy császármetszéssel született a kisfiam, pedig azért annyira extrém méretei nem voltak, 3960 grammal és 54 cm-el született.
2015. nov. 7. 11:08
 2/15 anonim ***** válasza:
27%
Nem függ össze.
2015. nov. 7. 11:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Alkatomhoz széles a csįpőm, nagyon gyorsan ment, rövid ideig fàjt nagyon.

Viszont úgy tudom, hogy nem a külső szélesség a lényeg, hanem hogy belül bekkora a hely.

2015. nov. 7. 11:13
 4/15 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem max forditva igaz. Akinek nagyon extrem keskeny a csipojuk, azoknak talan nehezebb. Lehet hulyeseget mondok, de szerintem attol is fugghet, kinek milyen tag vagy szuk a puncija. Hisz akinek szukebb, annak a szovetei, izmai (tul)feszesek es nyilvan ezert jobban fajhat. Akinekk lazabb a huvelye nyilvan a baba fejehez konnyebben megy a tagulas.
2015. nov. 7. 11:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerosi korben teljesen valtozo volt. Egyebkent szerintem a belso medencemeret nem mindig fugg ossze a kulsovel. Az hogy ki mennyire tagul az a hormonoktol is fugg, illetve az intim izmok allapotatol
2015. nov. 7. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A belső része a lényeg, de csak annyira, hogy ha valakinek túl keskeny és a baba túl nagy, nem fog menni megszulni csak csaszarral. Viszont ha megy, akkor a csipo szélessége miatt nem lesz könnyebb vagy nehezebb.
2015. nov. 7. 12:06
 7/15 anonim ***** válasza:
27%

Jaj, ne már....kérdező, nézzél már meg egy anatómiai ábrát., mielőtt iylen butaságot kérdezel...tessék, kikerestem neked.

[link]

A babának azon a kerek lyukon kell kiférnie, szóval annak a mérete számít, nem az, hogy azok a lapát alakú csontok (csípőcsontok) milyen távol vannak egymástól és milyen vastag zsírpárnát növeszt valaki rájuk.

Meg ami még számít, h ki menyire képes tágulni és igen az is, h kinek mennyire szűk a hüvelye. Az én esetemben ez utóbbi állt fenn, majdnem császár lett emiatt, végül nem, de egy másik történet.

2015. nov. 7. 12:15
 8/15 A kérdező kommentje:

:DD a kérdésben az szerepelt, hogy széles csípő, nem az, hogy kövér/zsíros csípő, ha szerinted nincs különbség, akkor sajnálom. egyébként nem a saját fejemből pattant ki az elmélet, hanem mert az én környezetemben rengetegen mondták, hogy a csípőjük szélessége miatt nagyon könnyű és gyors szülésük volt, és ennek szerettem volna itt is utána járni. nem tudtam, hogy bűn :) tapasztalatokat kérdeztem, de ez kb mindenkinek eljutott a tudatáig rajtad kívül.

a többieknek köszönöm a választ :)

2015. nov. 7. 12:38
 9/15 anonim ***** válasza:
22%

Inkább azon múlik, mennyire lazák és tágulékonyak a szövetek. Van egy barátnőm, ő minden gyakorlás nélkül nyakába rakja a lábát, úgy össze tudja tekerni fájdalom nélkül magát, mint egy-egy jógázó. Egyedül ő mondta azok közül, akiket kérdeztem a szülésről, hogy szerinte elég könnyű szülése volt, hamar megvolt.

Viszont, míg a többi ismerősöm nagyjából visszanyerte az alakját, neki kevésbé feszes a bőre, olyan, nem tudom, furcsa. Szóval ez a hátránya, hogy ami egyszer jól kinyúlik, nem biztos, hogy vissza is ugrik eredetibe.

2015. nov. 7. 12:42
 10/15 anonim ***** válasza:
74%

A belső medenceméret számít, nem a külső.

Óriási csípőm van (nem zsír), és elakadt a gyerek, vákuummal kellett segíteni. Utólag mondták, hogy téraránytalanság miatt inkább császár kellett volna, csoda hogy megszületett. Pedig még véletlenül se volt nagy: 3300 g és 49 cm, mindössze 30 centis buksival.

Utolsó: én is a nyakamba teszem a lábam, mégse számított a hajlékonyságom a tágulásnál.

2015. nov. 7. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!