Akiknek széles a csípőjük: viszonylag könnyen ment a szülés? Gyorsan és/vagy viszonylag kevés/kevesebb fájdalommal?
Alkatomhoz széles a csįpőm, nagyon gyorsan ment, rövid ideig fàjt nagyon.
Viszont úgy tudom, hogy nem a külső szélesség a lényeg, hanem hogy belül bekkora a hely.
Jaj, ne már....kérdező, nézzél már meg egy anatómiai ábrát., mielőtt iylen butaságot kérdezel...tessék, kikerestem neked.
A babának azon a kerek lyukon kell kiférnie, szóval annak a mérete számít, nem az, hogy azok a lapát alakú csontok (csípőcsontok) milyen távol vannak egymástól és milyen vastag zsírpárnát növeszt valaki rájuk.
Meg ami még számít, h ki menyire képes tágulni és igen az is, h kinek mennyire szűk a hüvelye. Az én esetemben ez utóbbi állt fenn, majdnem császár lett emiatt, végül nem, de egy másik történet.
:DD a kérdésben az szerepelt, hogy széles csípő, nem az, hogy kövér/zsíros csípő, ha szerinted nincs különbség, akkor sajnálom. egyébként nem a saját fejemből pattant ki az elmélet, hanem mert az én környezetemben rengetegen mondták, hogy a csípőjük szélessége miatt nagyon könnyű és gyors szülésük volt, és ennek szerettem volna itt is utána járni. nem tudtam, hogy bűn :) tapasztalatokat kérdeztem, de ez kb mindenkinek eljutott a tudatáig rajtad kívül.
a többieknek köszönöm a választ :)
Inkább azon múlik, mennyire lazák és tágulékonyak a szövetek. Van egy barátnőm, ő minden gyakorlás nélkül nyakába rakja a lábát, úgy össze tudja tekerni fájdalom nélkül magát, mint egy-egy jógázó. Egyedül ő mondta azok közül, akiket kérdeztem a szülésről, hogy szerinte elég könnyű szülése volt, hamar megvolt.
Viszont, míg a többi ismerősöm nagyjából visszanyerte az alakját, neki kevésbé feszes a bőre, olyan, nem tudom, furcsa. Szóval ez a hátránya, hogy ami egyszer jól kinyúlik, nem biztos, hogy vissza is ugrik eredetibe.
A belső medenceméret számít, nem a külső.
Óriási csípőm van (nem zsír), és elakadt a gyerek, vákuummal kellett segíteni. Utólag mondták, hogy téraránytalanság miatt inkább császár kellett volna, csoda hogy megszületett. Pedig még véletlenül se volt nagy: 3300 g és 49 cm, mindössze 30 centis buksival.
Utolsó: én is a nyakamba teszem a lábam, mégse számított a hajlékonyságom a tágulásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!