Akiknek széles a csípőjük: viszonylag könnyen ment a szülés? Gyorsan és/vagy viszonylag kevés/kevesebb fájdalommal?
Figyelt kérdés
2015. nov. 7. 11:03
11/15 anonim válasza:
Hát, pedig összefügg. Ha magas vagy, széles a csípőd, és nagy a lábad (most komolyan!), akkor könnyebb lesz.
Én 175 cm vagyok, 41-es a lábam, széles a csípőm (nem háj, hanem a csont), a második gyerekem 4,3 kg, 61 cm volt, 1,5 óra alatt vajúdás nélkül megszültem gátvédelemmel.
Az első kicsit rosszabb volt, de ott indították,mert belekakilt a vízbe, szóval nem tudom, hogy természetes módon milyen lett volna, az cefetül fájt, viszont az is nagyon gyors volt.
12/15 anonim válasza:
6-os vagyok, nekem viszonylag keskeny a csípőm mégis olyan szépen beilleszkedett a 4 kilós baba feje a szülőcsatornába, hogy 4 nyomás volt a kitolás. Gondolom a belső medenceméret teljesen jó, igen ám, de ezt csak orvos látja UH-n, így kívül nem látszik.
13/15 anonim válasza:
Szerintem sem függ össze. Nekem alapból nagyon keskeny csípőm van (volt). Nagyon könnyen és gyorsan szültem mindkétszer. Viszont az első terhességemnél elképesztően fájtak a forgóim, a gerincem, mindenem, estére kb. lábra sem tudtam állni. Szerintem a szervezet megoldja, hogy ha valakinek alapból keskeny a csípője, akkor szülésre azért szépen "kitáguljon". A második terhességemnél már nem volt ilyen gond, igaz a csípőméretem szülés után már nem lett újra az eredeti.
14/15 anonim válasza:
nekem ez bejött.
széles a csípőm (és a doki szerint jó a medence hozzá a szüléshez).
fájni fájt, de 1,5 óra volt az egész és egy szavam sem lehet szerintem egyik szülésemre sem.
15/15 anonim válasza:
Pfff..kérdező, látom sikerült kiragadnod a lényeget...Igen a zsírtól is lehet valakinek széles, vaskos csípője, de ha visszaolvasol, láthatod, h előtte írtam a csípőlapátok távolságát. Borzasztóan tájékozatlan vagy, ne akarjál még gyereket így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!