Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van, akit meglepett, hogy a...

Van, akit meglepett, hogy a szülés nem is fájt annyira?

Figyelt kérdés
2015. nov. 5. 08:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
53%
Meglepett mert életem legnagyobb fájdalmára készültem, ami elmaradt.. legalábbis a vajúdásnál. Kitolásnál mondjuk azt a feszülést éreztem amire számítottam, de nem tartott sokáig és tudtam, hogy mindjárt látom a babám végre szóval így elviselhető volt még az is, pedig fájdalmasabb volt a kitolás, mint a vajúdás.
2015. nov. 5. 09:42
 12/32 anonim ***** válasza:
33%
En is rosszabbra számítottam, nem kértem fájdalomcsillapítást végül. Nem volt vészes. Tényleg erős menzesz fájdalomhoz hasonlít.
2015. nov. 5. 10:31
 13/32 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem a többségnek inkább fáj és ritka az olyan történet, ahol az anyuka azt meséli, nem is fájt annyira. Szóval ha erre alapozol akkor tényleg ámítod magad és csak rosszabb lesz.

Én úgy készültem a szülésemre, hogy "annyira fog fájni, hogy el sem tudom azt képzelni". Hát a valóságban ennél jobban fájt. Emlékszem azt gondoltam, ilyen fájdalom nem is létezik már. A 45 perces kitolásnál üvöltöttem, ahogy a 4 kiló feletti babám feszítette szét a csontjaimat. És pont a fájdalom miatt elfáradtam, nem éreztem már a görcsöket és nem tudtam rendesen figyelni a légzésre, nyomásra semmire.... Majdnem császár lett belőle, már készítették a szobát.

Második szülésnél ezért már EDAt kértem. A görcsök fájtak, az EDAt 1,5 óra alatt kötötték be. Konkrétan szétszúrkálta a gerincem annyiszor próbálkozott. De amint bekötötték elmúlt a fájdalom, csak a feszülést éreztem. Gyönyörűen tudtam együttműködni a babámmal (4 kiló feletti szintén), úgy ott és annyira tudtam nyomni ahogy a doki mondta, tényleg centiről centire éreztem a baba haladását. 45 perc volt szintén a kitolás, de egyáltalán nem siettünk, a baba ütemében ment minden. És csodálatos élmény volt!(Másnapra úgy nézett ki a gerincem mint egy durva drogosé, hematómám is lett ott. De mire kiengedtek a kórházból már minden elmúlt.)

Viszont minden nő, minden terhesség és minden szülés más és más. Ismerősöm 5 kilós babát, EDA nélkül, 1 nyomásra kitolt. Másoknál meg sürgősségi császár lesz a vége. Szóval nagyon nehéz erre felkészülni. De az fontos, hogy ne ámítsd és ne is rémítgesd magad, egyik sem visz sehova.

2015. nov. 5. 10:39
 14/32 A kérdező kommentje:
Ne rémítsem magam? Szerinted, amit elmeséltél mi, ha nem rémisztgetés, amikor a kérdés nyilvánvalóan félelemből született, és támpontot keresek arra, hogy ki fogom bírni? Köszi a hozzászólásokat, és a sok empátiát, ami egyes válaszokból eredt! "Hasznos" volt.
2015. nov. 5. 10:42
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

Azt írta,hogy ámítsd magad...

Készülj arra,hogy nagyon s..ar lesz,aztán legfeljebb kellemes meglepetéskéntvér,ha mégsem olyan s...zar!

Nekem ez jött be!

2015. nov. 5. 10:49
 16/32 anonim ***** válasza:
21%

De most komolyan! Minimum 3 kilós gyereket fogsz kinyomni azon a lyukon,ahová a tamponodat dugdostad!

Kérj edát,akkor nem fáj, persze ha lesz rá idő és nem rapidszülsz!

2015. nov. 5. 10:55
 17/32 anonim ***** válasza:
25%
Most mégis mit vársz? Mondjuk azt, hogy a szülés örömünnep, móka és kacagás? Nem hiszem hogy bárki rémisztgetett volna itt, de csak magaddal szúrsz ki, ha azzal ámítod magad, hogy a szülés nem is fáj annyira. De igen nagyon nagyon fáj. Ha ezt nem fogod fel, nem fogadod el, neked lesz rossz.
2015. nov. 5. 11:00
 18/32 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi. Most már jobb, tényleg. Nagyon jól értetek az emberek nyelvén.
2015. nov. 5. 11:02
 19/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, 11-es vagyok, tudom úgy érzed könnyű mondani de kár aggódni és félni a szüléstől. Senki nem mondja, hogy nem fog fájni, mert fog. De 5 perces fájásokkal bőven jutnak fájdalommentes percek és azok még azért viselhető fájások. Mikor már majdnem mindig vannak akkor meg az egy furcsa állapot, nem tart sokáig és nem is érezhető akkor az idő szerintem. Ennek a fájdalomnak van értelme. Nem úgy mint egy vesegörcsnek vagy egy durva fogproblémának, volt már olyan ínygyulladásom, hogy aludni sem tudtam napokig, az sokkal rosszabb volt mint a szülés. Igaz régen de volt egy durva vesemedence gyulladásom, ahogy emlékszem az is sokkal fájdalmasabb volt. Akkor nehéz de meg kell próbálni a fájásokhoz úgy állni, hogy ezekkel vagy egyre közelebb a babádhoz és akkor sokkal elviselhetőbb minden. A hozzáálláson nagyon sok múlik szerintem. Pedig én sem álltam a helyzet magaslatán, a megfelelő légzéstechnika már 5 perces fájásokkal sem ment, egy idő után a fájások tényleg fájnak, de szerencsére a legvégét leszámítva nem jönnek azok olyan gyorsan. :) Fontos, hogy amennyire lehet felkészülj lélekben mert ezen is sok múlik, én nagyon rosszra számítottam, de próbáltam közben a babára gondolni és így az egész tényleg nem volt olyan rossz, rosszabb ha az ember úgy fut neki, hogy más embereknek nem fájt akkor neked sem fog, ennek meglepetés lesz a vége. Szóval fájni fog de ki fogod bírni! Ha meg tényleg nagyon félsz kérj eda-t. Könnyű és gyors szülést kívánok!
2015. nov. 5. 11:35
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

A hormonok dolgoznak a kérdezőnél,azt látom :) Kicsit behisztiztél.

Végigolvastam a válaszokat,mindenki más tapasztalaton alapuló,egyéni élményről írt,várható,hogy nem lesz ugyanolyan szülése 20 anyukának.

Ha azt írjuk,hogy ne aggódj,nem olyan vészes,akkor a te szülésed is úgy alakul majd?Vagy fordított esetben,ha azt írom,baromi szar és elmondhatatlanul ilyen-olyan,akkor neked is az lesz?

Most én is leírom a sajátomat:Anyukám a terhesség alatt ijesztgetett,lesajnált a nagymamámmal karöltve,még sírtak is többször,hogy "szegény lány....".Az lett a vége,hogy gyors -az oxitocint kivéve- gyógyszermenetes szülésem volt,nem ordítottam,nem hisztiztem,csináltam a dolgom!A babám 4100 grammos lett és nyilván nagyon fájt,de sokkal rosszabbra számítottam.Tehát,igen meglepett.

Ne stresszeld magad,totál felesleges,de komolyan!Lesz,amilyen lesz!

2015. nov. 5. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!