Van, akit meglepett, hogy a szülés nem is fájt annyira?
Engem igen. Két hüvelyi szülést láttam élőben (medikaként), az egyiket végigóbégatta a kismama, a másikat nem, de azért féltem, milyen lesz, anyukám nagyon nehezen szült meg engem. Ettől függetlenül nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítást. A vajúdás tényleg fájt, de a kitolási szakban gyakorlatilag nem éreztem fájdalmat, a szünetekben mosolyogva beszélgettem a dokimmal.:-)
2015. nov. 5. 09:08
2/32 A kérdező kommentje:
A vajúdás mennyire fájt? 1-10ig, ahol 10 az elviselhetetlen?
3/32 A kérdező kommentje:
Mihez hasonlít ez a fájdalom?
Mindenhol olvasom, hogy "erős menstruációs görcs" szerű, de nekem sosem volt vészes mensim, nem tudom, mire számítsak.
A terhesség alatt abszolút nem kattogtam ilyeneken, hogy fog-e fájni, úgy voltam vele, hogy valahogy túl leszek rajta.
Aztán, amikor bekerültem a szülőszobára, és hallottam azt a sok visító, üvöltő szülő nőt egyből lesokkoltam és bepánikoltam, a szülésznő (áldott legyen a neve! :) ajánlotta az epidurális érzéstelenítést, íggy EDA-val semmit nem éreztem :) - úgyhogy nekem egyáltalán nem fájt egyik szülésem sem (2 volt), és semmilyen mellékhatása sem jelentkezett az érzéstelenítőnek, illetve a második szülés után fájt a hátam/derekam, de mire hazaengedtek minket (3 nap) az is elmúlt.
2015. nov. 5. 09:11
5/32 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy elmesélted a tapasztalatod. Azért én kíváncsi lennék olyan történetre is, ahol nem mesterségesen nyomták el a fájdalmat, hanem tényleg nem volt vészes. Én nem szeretnék EDA-t.
én lazán álltam a dolgokhoz ,nem pánikoltam be még a szülőszobában sem.
aztán végülis piszkosul fájt ,jobban mint vártam.
2015. nov. 5. 09:25
Mocskosul fáj, sokkal jobban, mint amire az ember felkészülhet. 1-10-ig tartó skálán simán 9-es.
2015. nov. 5. 09:31
A szülés nagyon fáj, ne áltasd magad, hogy nem. Viszont természetesen kibírható és van értelme. Ja és szerintem van ennél rosszabb fájdalom. Nekem az epegörcs sokkal rosszabb volt. Az 10-es, a szülés mondjuk 8,5-es.
2015. nov. 5. 09:35
A vajúdás olyan 7-8 a tízes skálán. Nem menstruációs görcsre hasonlított, a keresztcsont körül fáj, húzó-feszítő érzés. Nekem belejátszhatott az is, hogy fekve kellett maradnom, mert nem rögzült még a bébi feje, és még ifjúkoromban volt egy farokcsontttörésem.
2015. nov. 5. 09:35
Az elso nagyon fajt. A masodiknal lelekben vmi hasonlora keszultem es hat rendesen be voltam tojva. Hat nem kellett volna. Vegig beszelgettuk az egeszet, inkabb kellemetlen volt de nem fajt. Meglepodtem rendesen.
2015. nov. 5. 09:38
Kapcsolódó kérdések: