Ezt még senki nem kérdezte a szülésről?
Gyerekkoromban gyakran volt emésztőszervi görcsöm, így annyira nem lepett meg, mert hasonló érzés.
Nem pánikoltam, inkább a fogamat csikorgattam közben.
Egyik fájás alatt hozta be a nővér az "ezt írja alá" pakkot. Sziszegve mondtam, hogy ha elmúlt a fájás, akkor elolvasom és utána írom alá.
De hát ezt nem szokták elolvasni. Hávazze, én meg nem írok úgy alá semmit se, hogy nem tudom mi áll benne. Úgyhogy vagy itt hagyod, vagy nem írom alá.
De ott már amiatt mérges voltam, hogy miért olyankor erőszakoskodik vele, amikor láthatóan nem vagyok épp cselekvőképes állapotban.
Amikor elkezdődik akkor még nem olyan vészes. Nem olyan erősek a fájások, rövidek, ritkák. 20 percenként 30 mp vagy valahogy így. Teljesen kibírható. Inkább elfog az izgalom hogy hamarosan találkozol a babával akire annyit vártál. Fokozatosan lesz egyre rosszabb, meg el is fárad az ember.
3x szültem, 2 óra volt a legrövidebb, 10 a leghosszabb. Az elsőnél nem gondolkodtam azon hogy milyen lesz, de nem volt igazán jó élmény (ez volt a 10 órás). A másodiknál valami hasonlóra számítottam, az volt a 2 órás. Azt jobban viseltem mert szinte el se kezdődött már vége is volt. A harmadik meg azért volt rosszabb mert reméltem hogy megúszom annyival mint a másodikat, de az hosszabb volt (4 óra kb). De ez mindenkinél teljesen más, itt is szerintem minden válaszolónak teljesen más élményei lesznek, fölösleges előre azon gondolkodni hogy mennyire lesz rossz.
Amikor már sűrűsödik és nagyon fáj, akkor a tudat is elkezd beszűkülni. Feltételezem, hogy ez a testnek egyfajta hormonális/pszichés védekezése az erős fájdalom ellen.
Nekem pszichésen olyan érzés volt, mintha lekapcsolták volna az agyamat és a fájás elmúltával újraindult volna a rendszer. Egyfajta standby üzemmódba kapcsoltam. Nem lehetett kommunikálni velem, üveges tekintettel magam elé meredtem, külső ingert nem igazán tudtam befogadni fájás alatt.
Kb. 100 ilyen kérdést olvastam csak én. :)
Nem pánikoltam be, mert nem a legerősebb fájással kezdődött, hanem fokozatosan erősödött. Amúgy meg nem szoktam pánikba esni máskor sem. Hasonlított jellegében a menstruációs görcshöz, de jóval erősebb volt az első is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!