Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik egyedül szültek vagyis...

Akik egyedül szültek vagyis nem kisérte be őket senki, mi volt az amiben tudtatok "kapaszkodni, erőt venni. "?

Figyelt kérdés
Hétfőre vagyok kiírva,így valószinű hogy hamarosan megérkezik a picurkám,de viszont a kórházban teljes tilalom van így senki nem tud velem bejönni.(nem is oltatta be senki magát).Első babám.
2015. febr. 12. 15:42
 1/10 anonim ***** válasza:
9%
Szülésnél mellettem volt a párom, de valahogy jobban esett a fejem alatt lévő párnába vagy az ágy szélébe kapaszkodni.
2015. febr. 12. 16:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem éreztem úgy hogy ha nincs ott velem senki,hogy valahonnan erőt kell szereznem. A kisfiamból merítettem erőt,hogy hamarosan megszületik. Én egyedül voltam váradós mert párom elhagyott, sokáig vajúdtam, de nem volt velem senki,anyukám jött be a kórházba, de valahogy nem örültem volna ha bent akar lenni a vajúdóban is.
2015. febr. 12. 17:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon be akart jönni a párom. Aztán az elején, ahogy látta mennyire kinlódom, eléggé megijedt, hogy nem tud rajtam segiteni, nyár volt, pici szülőszoba, mondtam nyugodtan levegőzzön egyet. Aztán hála Istennek olyan hamar elindult a baba, hogy mire már vissza akart jönni, nem engedték mert jöttek a tolófájások. :)

Szóval engem annyira nem vágott mellbe, hogy nem fogta ott a kezem, sajnáltam, hogy sajnál. :) De volt ott egy kis kisegitő nővér, vagy hogy hivják az ilyeneket, és ő nagyon aranyosan fogta a kezem, meg tartotta bennem a lelket. Sőt még a takaritónénivel is beszélgettem, bár annyira arra nem emlékszem...szivtam a gázt. :)

De nekem szerencsém volt, nagyon hamar meglett a kislányom - két óra volt - aki ennél sokkal többet vajúdik, az nem tudom, hogy viseli egyedül.

Ez már tuti, hogy nem engednek be senkit veled?

2015. febr. 12. 17:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen,biztos ,a dokim is mondta,esetleg azt engednék be aki beadatta a védőoltást és viszi róla az igazolást....ez pedig nem történt meg :(
2015. febr. 12. 17:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Én örültem, hogy senkinek nem kell mondanom, mennyire fsul vagyok és nem is néz rám tehetetlenül a párom. Velem bejött, hűségesen ült az ajtó túloldalán és így utólag az egyik legjobb döntésem a szülésemnél az volt, hog yaz elején megkértem, hogy menjen ki egy rövidke időre :)
2015. febr. 12. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Első gyerekemnél szinte ragaszkodtam volna hogy jöjjön be a férjem, de ő amúgy is be akart jönni. Most a másodiknál ha éjjel indul a szülésem akkor mentővel megyek be, mert otthon marad a gyerekünkkel, , máshogyan nem tudjuk megoldani. De valahogy nem is számít, nem érzem szükségét hogy ott legyen, inkább szeretnék már a babával hazajönni. Mivel tudom már milyen az egész elejétől a végéig, valahogyan elég erő nekem a szülésznő, és a szülőszobai, szülészeti közeg, sőt, megnyugtató lenne ha nem kellene "kerülgetnem" a férjemet. :-)
2015. febr. 12. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Nélküle is meg fog születni a baba. Nálunk a harmadik már nem volt apás szülés. Nem bántam.
2015. febr. 12. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Az első szülésemnél ott volt. A másodiknál nem. Sokkal jobb volt, sokkal nyugodtabb voltam, csak a levegővételre, a babára, a folyamatokra tudtam koncentrálni. Nem is szenvedtem annyira mint az elsőnél.
2015. febr. 12. 19:10
 9/10 anonim ***** válasza:
33%

El nem tudtam volna képzelni nélküle.

Feküdtem a szülőágyon, egyik kezemben infúzió, hasamon a ctg, magzat víz folyik belőlem, és vajúdok szenvedek egy üres szobában.

Annyira fájt 3x hánytam szét magam sugárban, ha nincs ott a férjem ki megy ki szólni valakinek? A szülésznő fél óránkánt jött be rám nézni 2 percre. Tartott a vajúdás 12-órán át.

A masodik szülés császár volt, ott is ott volt az elejétől a végéig

2015. febr. 13. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:

majdnem végig egyedül vajúdtam, a párom alig ért be a kitolásra. Őszintén szólva annyira ki voltam merülve, hogy nem érdekelt. Jóslókkal mentem be, egy éjszakányi eredménytelen fájogatás után reggel a párom hazament, én maradtam, befektettek. Sírhatnékom volt, azt mondtam, nem tudom nélküle végigcsinálni. Aznap délután-estefelé indult be a dolog, de azt mondták, csak jóslók, mert a ctg nem mutatott igazi fájásokat. Később kiderült, mégis azok voltak.

Annyira fájt, hogy nem érdekelt a lelki része, nem érdekelt van-e mellettem valaki. Csak én voltam, a babám, és hogy túl kell lennem rajt. Nem lesz majd ilyen kérdés benned, mert a lelki erő csak úgy jön magától. Ott lesz a babád, akiért erős leszel, csak úgy, ösztönből!

2015. febr. 13. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!