Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült már valaki otthon?

Szült már valaki otthon?

Figyelt kérdés
2015. okt. 9. 08:16
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
59%
Rengetegen. Csak nem reklámozzák, mert bár más országokban ez elfogadott, itthon még mindig hülyének nézik azokat a nőket, akik szerint a szülés nem orvosi esemény. Jön majd pár "meghaltam volna" történet, de valódi tájékoztatást itt kapsz:
2015. okt. 9. 08:18
 2/34 anonim ***** válasza:
68%

Bocs,lemaradt: www.otthonszules.hu

Ha tehetném,maradnék,de előzetes császárral már nem tehetem.

2015. okt. 9. 08:20
 3/34 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem felelotlenseg...
2015. okt. 9. 09:15
 4/34 anonim ***** válasza:
60%

Senkit nem biztatnék arra hogy otthon szüljön, mi van akkor ha időközben leesik a szívhang vagy bármi nem várt komplikáció történik? Hívják a mentőt de mire beérnek talán már késő.

Viszont a kórházi, mű, irányított szülést sem találom jónak így két gyerek után.

Szerintem a megoldás a kettő között lenne. Kórházi felszereltségű intézmény, műtővel, PIC-el, mindennel ami szükséges lehet csak egy sokkal barátibb, otthonosabb, rugalmasabb környezetben. Tudom hogy vannak ilyen intézmények de azok sajnos nem mindenki számára elérhetőek.

2015. okt. 9. 09:26
 5/34 A kérdező kommentje:
Ezt elfelejtettem a kérdéshez írni, de azoknak a véleményére nem vagyok kíváncsi aki csak azt tudja hajtogatni,hogy felelőtlenség. Mindenkinek a saját döntése hol akar szülni. Van aki otthon van aki kórházban érzi magát biztonságban.És akik ennyire szűk látókörűek,hogy csak a kórházban lehet biztonságban,és aki esetleg nem ott akar szülni az mekkora felelőtlen az kérem kíméljen meg a kommentektől.
2015. okt. 9. 09:28
 6/34 anonim ***** válasza:
60%

"akik szerint a szülés nem orvosi esemény. Jön majd pár "meghaltam volna" történet"

Ne haragudj, de az általában nem a korrekt tájékoztatás kategória, amikor valaki a saját nézőpontját alátámasztó érveket nyomja erőszakosan, a másik oldalról pedig szót sem ejt, vagy eleve "azok csak hülyék lehetnek" hozzáállással szónokol.

Az otthonszülésnek előnyei és hátrányai (kockázatai) is vannak. Az a korrekt tájékoztatás, ha mindkét oldal ismertetve van és az adott személy a kockázatok-előnyök mérlegelése UTÁN dönt.

Igen, van, akinek megfelelő az otthonszülés és igen, emellett ott van az a lehetőség is, hogy a kitolási szakaszban lép fel komplikáció, amikor perceken belül kell a szakszerű segítség és eszközpark.

Ez a része nem megjósolható és ez a fő kockázat, amit mérlegelni kell.

Akár úgy is, hogy elő kell keresni statisztikákat (már ha van ilyen), hogy a szülések hány százalékánál fordult elő hirtelen fellépő komplikáció, ebből hány százalék indokolt AZONNALI beavatkozást. Mekkora a halmozódás (egyszerre több komplikáció lép fel, egyidőben), stb.

2015. okt. 9. 09:28
 7/34 anonim ***** válasza:
38%

Valóban, más országokban elfogadott. Azokban az országokban az is elfogadott, hogy a 12. hét előtt semmit, a világon semmit nem csinálnak veled, relatíve terhesek se számítasz, ha elvetelsz, hat elvetelsz, nem próbálják meg megakadalyozni.

Emellett komoly feltételei és háttere is van külföldön az otthon szülesnek.

2015. okt. 9. 10:17
 8/34 anonim ***** válasza:
61%
Mint szuleszno allitottam hogy felelotlenseg.... Egy normal egeszseges terhesseg eseten is szules kozbe barmikor barmilyen komplikacio fellephet a legvaratlanabbul akar a babanal akar az anyanal...de persze mindenki maga dont. Szemely szerint akkor is felelotlensegnek tartom es onzonek mert ilyen esetekben az anyukak a sajat nyugalmukat helyezik eloterbe es zavartalansagukat. De hat mindenkinek lelke rajta. Akik bepereltek Gereb Agnest ott a szulot is felelossegre kene vonni hiszen elsosorban o valasztja. Benne van a pakliban minden, de utana ne sirjon senki. A szabad valasztas megvan termeszetesen csak viseljuk a kovetkezmenyeket is ha lesznek.. lehet lepontozni
2015. okt. 9. 10:22
 9/34 anonim ***** válasza:
49%
Én a kórházban fogom biztonságban érezni magam. A műtét után is olyan jól esett hogy egy ápolónő sűrűn megnézett éjszaka is és az ügyeletes főorvos is két óránként nem vérzek e nagyon alul stb. A rendes szülést is kórházban szerettem volna a biztonságérzet miatt, de Mostmár én csak császárral szülhetek a műtétből kifolyólag, tehát így meg egyértelmű. Jól éreztem magam abba az 5 napja Győrben a szülészet-nőgyógyászati osztályon. Mindenki ápolónők orvosok odaadóan gondoskodtak rólam. Már várom hogy mehessek vissza szülni.
2015. okt. 9. 10:40
 10/34 anonim ***** válasza:
53%
Ez csak az én véleményem és tudom hogy nem voltál kiváncsi rá de azért leírtam.
2015. okt. 9. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!