Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthon szült asszonyokat...

Otthon szült asszonyokat kérdeznék, hogy milyen volt a szülésük?

Figyelt kérdés

Hány segítőtök volt és milyen szerepet töltöttek be?

Milyen volt a hangulat?

Melyik szobát választottátok?

Olyan volt a szülésélményed, amilyet szerettél volna?

Nem szeretnék vitát nyitni az otthonszülésről, aki ezt nem tartja tiszteletben, annak a válaszát jelenteni fogom. Konkrét tapasztalatok érdekelnek, ellenzők egyéni véleménye nem!

2015. jún. 15. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Pedig itt nem fogsz ilyet olvasni. Ugyanis Magyarországon nem engedélyezett az otthon szülés. Nem fogadták el, kénytelen vagy kórházba menni.
2015. jún. 17. 23:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok a tájékozatlan...

Az, hogy ide nem járnak ilyen asszonyok nem lep meg, elég szűklátókörű egy oldal ez, ahogy rákerestem a témára.

2015. jún. 18. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Ha szeretnél, szülhetsz otthon, persze, de olyan megszorítások vannak, hogy gyakorlatilag nem létezik itthon a dolog.

- teljesen problémamentes várandósság

- 5-10 percen belül kórház

- tiszta anamnézis (ha anyud, apud pl, trombózisos, vagy örökletes betegsége van, már buktad)

- stb.

Amúgy:

- hangulat tőletek függ, ha minden okés, maximum izgalom - jófajta - lehet.

- szerintem érdemes egy "elvonultabb" szobát választani, plusz olyant, ami jól takarítható (pl. nem parkettás a vér/nedvek miatt), nincs agyonbútorozva, világos (napfény)

- plusz kádban lehet vajúdni is (tudtommal szülni nem), esetleg a fürdőhöz közeli helyiség?

2015. jún. 18. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
42%

Nem hinném, hogy szűk látókör kérdése, csak nem akarom veszélyeztetni a gyerekemet. Én kétszer szültem kórházban, ki lehet bírni, nem értem ezt a hisztit az egész otthon szülés körül.

Tudom, nem kértél ellenvéleményt, de te kezdtél el vitázni.

Nyugodtan le lehet pontozni.

2015. jún. 18. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nincs feltétlen nagyobb veszélyben a baba az otthon szülésnél mint a kórházban. Rengetegen halnak meg a kórházakban is csak arról nem szólnak a híradók...de ha esetleg egy otthon szülésnél lesz valami akkor rögtön minden arról szól. Nyilván az aki tudja,hogy nincs minden rendben inkább kórházba megy. De mért ne szülhetne otthon egy nő ha úgy érzi azt jónak és biztonságosnak? Nyilván olyan "csapatot"választ ennek levezetésére akikben teljesen megbízik és jó "szakembernek számítanak, esetleg még szültek is és tudják min mész keresztül. Mert mind szép és jó dolog ,hogy a férfi dokik mindent tudnak elméletben a szülésről és akár több ezret is levezethettek de ők sose fogják átélni a dolgot és ezáltal van aki sajnos nem is fogadja el ha egy nő mást érez vagy másként zajlik a szülése mint a nagykönyvben van leírva.(persze tisztelet a kivételnek)

Kedves kérdező végül otthon szültél vagy még van idő addig?

2015. okt. 9. 08:46
 6/6 anonim ***** válasza:
A jó szakember is bakhatja, ha nincs a közelben műtő, altatóorvos, eszközök, felszereltség. Akkor sokra megy a szakértelmével.
2015. okt. 9. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!