Gátvédelemmel kapcsolatban kérdeznék?
Figyelt kérdés
Természetes szülés párti szülésznő esetében vajon mit jelent a gátvédelem? A barátnőm szerint ujjal erős tágítást jelent kitoláskor, szerintem olajjal bekenést és nagyon lassú kitolást, néhány fájás átlélegzését. Jól gondolom, hogy több ujjal tágítani erővel nem normális dolog? Nekem ez olyan erőszakosnak tűnik. Nagyon messze áll a természetességtől, nem? Nálatok mit takart a gátvédelem pontosan?2015. jún. 9. 12:55
1/12 anonim válasza:
Nálam nem volt se tágítás, se olajos masszázs, csupán annyi, hogy a szülésznő mikor szólt, akkor vagy 2 fájást el kellett "sóhajtanom", vagyis nem volt szabad nyomnom, kicsusszant a baba magától.
2/12 A kérdező kommentje:
Én is így éreztem, hogy több ujjal lefelé húzni és tágítani a gátat nem valami barátságos eljárás, de szerinte neki ezt csinálták szüléskor, mert ez a gátvédelem. Meglepődtem rajta, és meg is ijedtem, mert én ezt erőszakosnak és drasztikusnak érzem.
2015. jún. 9. 13:00
3/12 anonim válasza:
hát jó kérdés... igen,mondták mikor nyomjak,de csak úgyhogy ha jön fájás nyomjak (marhára nem jött már akkor,nyomtam mikor gondoltam) és tágítottak is,de nem tudom a gátvédelem miatt-e vagy másért (semmit nem érzetem belőle amúgy) mielőtt meg a feje kinnt lennt volna az orvos kb 1 üveg olajat bekent nem sajnálta,gondoltam attól jobban tágult
4/12 anonim válasza:
A gátvédelem nem erről szól akkor sem, ha neki ezt csinálták. Gátvédelemnél nem vágnak, hanem masszírozzák az izmokat inakat, hogy könnyebben gyorsabban tágulj. Nyomni sem lehet csak mély levegőket venni, hagyni mindent a maga útján menni. Nem egyszerű, de nem lehetetlen. Viszont azt bele kell venni, hogy ha szakadsz repedsz sokkal rosszabb mint a vágás.
5/12 A kérdező kommentje:
A masszázs alatt mit értesz pontosan? Milyen mozdulatokat?
Nem értek egyet azzal, hogy a vágás jobb, mint a repedés, de ezt azt hiszem, mindenki döntse el maga. A kérdés a védelemre vonatkozik és annak technikájára, konkrétumokkal.
2015. jún. 9. 13:19
6/12 anonim válasza:
Engem ujjal tágítottak, borzalmas volt. Gátmetszés nem vot, de jobban jártam volna, mert kívül belül varrni kellet, nehezebben is gyógyult.
7/12 anonim válasza:
Igazából nálam is hasonló volt, mint amit a barátnőd írt. A szülésznő olajjal bekent és kézzel elég erőteljesen tágított és ő mondta, hogy mikor nyomjak, és piciket kellett nyomni. Nem annyira fájt, inkább égető érzést éreztem tágítás közben.
8/12 anonim válasza:
ha nem akarsz gátmetszést,érdemes gátmasszázst csinálni. én a 36.héttől csináltam 2 naponta,érezhetően alakalomról alkalomra jobban nyúlt
9/12 anonim válasza:
Szültél már? Én igen, 2x. Az elsőnél vágtak, 2 óra múlva törökülésben ültem a szobában. A 2nál csak 1cm repedtem de oldalra, nem varrtak mert kicsi volt. Menni is alig bírtam. Ennyit arról, melyik a jobb, vagy rosszabb. Arról nem beszélve, hogy gátvédelem után erősen ajánlott az intimtorna, ha nem szeretnél kellemetlenségeket magadnak. A masszírozásnak meg van a technikája, vannak hozzá olajok, keress rá a neten, de ha van szülésznőd tud benne segíteni.
10/12 A kérdező kommentje:
Ha a gátmetszés és repedés közti különbségre lettem volna kíváncsi, akkor arról kérdezek. És igen, szültem már, de ez szintén nem kapcsolódik most a témához. A kérdésem a gátvédelem technikája volt. Köszönöm annak, aki erre válaszolt!
2015. jún. 9. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!