Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kétszer szült anyukákat...

Kétszer szült anyukákat kérdeznék (? ).

Figyelt kérdés

Azt olvasom mindenhol, hogy a második jobban fáj.

De az első szülésemnél oxit kaptam, így iszonyatosan fájt. Rendes , mármint oxi nélküli fájásaim csak kevés és nem is vészes volt.

A sokkal jobban fája az ilyen estre is igaz?

Mármint első szülés oxival X fájdalom, második oxival 2X?

Vagy ez az erősebb fájdalom csak a sima, oxi nélküli fájásra igaz?

Kezdek nagyon betojni... Most várom a második babát...

(Remélem érthető a kérdésem. ) :)

2014. febr. 17. 15:10
 1/9 anonim ***** válasza:

én mind a kettőt oxival szültem fájásgyengeség miatt, fájdalomcsillapítás nélkül

az első 3,5 óra volt az első fájástól kezdődően (amit az oxi csinált), a második 1,5 óra

intenzívebb volt, mert gyakorlatilag nem volt a fájások között szünet, szerintem ezért éreztem erősebbnek, mert nem tudtam pihenni közben

de csak 1,5 óra volt, azért ez sokat jelentett

2014. febr. 17. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát nekem az első jobban fájt.Szerintem nem ettől függ az egész.Ne félj túl leszel rajta.
2014. febr. 17. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nem baj hogy négyszer szültem, akkor leírom én mit gondolok erről.

Egyszerűen nincs két egyforma szülés, sem lefolyásában, sem a fájdalom mértékét, sem annak a milyenségét tekintve.

Nekem a 3. volt a legnehezebb, és a negyedik a legkönnyebb, az első és második valahol hasonló, és nehezebb az elsőnél, könnyebb a harmadiknál.

Én azt javaslom, hogy a terhestornát, különösen a légzőgyakorlatokat tanuld meg, az nagyon sokat segít, a fájdalom elviselésében és a tested fölötti kontroll megtartásában. Én sajnos csak a negyedik előtt ismerkedtem meg a légzőgyakorlatokkal, és így azt mindenféle fájdalomcsillapító és egyéb beavatkozás nélkül mégis legkönnyebb szülésnek éltem meg.

Szóval aggódnod felesleges, mert nem lehet előre megjósolni hogy milyen lesz.

Mindenesetre én kívánom hogy könnyű legyen!

Ja, igen, abban van valami, hogy a szülés után méhösszehűzódás kicsit erőteljesebb minél többször szülsz, de ez sem kibírhatatlan, és leginkább szoptatni kell, azzal természetes módon rendeződnek vissza az izmok.

Remélem segítettem!

2014. febr. 17. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem fájdalmasabb volt mint az első, de sokkal gyorsabb. Ne izgulj, nem vagyunk egyformák! Könnyű szülést Neked! :)
2014. febr. 17. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Persze hogy belezavarodtam a sorrendbe:) első és második könnyebb volt a harmadiknál, nehezebb a negyediknél.
2014. febr. 17. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem tök egyforma volt a kettő. Az elsőnél oxival ment, a másodiknál magától. Mindkettőnél 1 órát fáj és kinnt volt. Teljesen egyforma, percre pontosan ...vagyis nem..az első 4,5 óra volt a magzatvíz elfoláysától, a másik csak 4 óra...de az igazi fájások 1 óráig tartottak mindkettőnél és egyformán fájt.
2014. febr. 17. 16:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok. :)
2014. febr. 17. 16:50
 8/9 lcs ***** válasza:
mind a két gyerkőcöt oxival szültem, első gyerek 29 óra (magzatvíz szivárgás kedd reggel 7 óra, szülés másnak 10:40), második gyerkőc 12 óra, 2 üveg oxi :) szóval úgy is vehetjük, hogy a második gyorsabb! :))
2014. febr. 17. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is mindkétszer kaptam oxit. Nekem a második sokkal könnyebb volt, az is igaz, hogy teljesen más volt a két vajúdás: az elsővel bent voltam már a kórházban terminustúllépés miatt, és egész éjjel feküdtem 5-perces fájásokkal. Utána a szülőszobán is feküdni kellett, az rossz volt. A másodikkal otthon vajúdtam, végig jöttem-mentem, azt csináltam ami jól esett. A szülőszobán is határozottabb voltam és közöltem hogy márpedig én nem fekszem le hanem állni fogok mert nekem úgy jobban esik. :) Maga a kitolás összehasonlíthatatlanul könnyebb, gyorsabb volt másodjára, igaz, a lányomnak kisebb feje volt mint anno a fiamnak. :)
2014. febr. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!