Kétszer szült anyukákat kérdeznék (? ).
Azt olvasom mindenhol, hogy a második jobban fáj.
De az első szülésemnél oxit kaptam, így iszonyatosan fájt. Rendes , mármint oxi nélküli fájásaim csak kevés és nem is vészes volt.
A sokkal jobban fája az ilyen estre is igaz?
Mármint első szülés oxival X fájdalom, második oxival 2X?
Vagy ez az erősebb fájdalom csak a sima, oxi nélküli fájásra igaz?
Kezdek nagyon betojni... Most várom a második babát...
(Remélem érthető a kérdésem. ) :)
én mind a kettőt oxival szültem fájásgyengeség miatt, fájdalomcsillapítás nélkül
az első 3,5 óra volt az első fájástól kezdődően (amit az oxi csinált), a második 1,5 óra
intenzívebb volt, mert gyakorlatilag nem volt a fájások között szünet, szerintem ezért éreztem erősebbnek, mert nem tudtam pihenni közben
de csak 1,5 óra volt, azért ez sokat jelentett
Ha nem baj hogy négyszer szültem, akkor leírom én mit gondolok erről.
Egyszerűen nincs két egyforma szülés, sem lefolyásában, sem a fájdalom mértékét, sem annak a milyenségét tekintve.
Nekem a 3. volt a legnehezebb, és a negyedik a legkönnyebb, az első és második valahol hasonló, és nehezebb az elsőnél, könnyebb a harmadiknál.
Én azt javaslom, hogy a terhestornát, különösen a légzőgyakorlatokat tanuld meg, az nagyon sokat segít, a fájdalom elviselésében és a tested fölötti kontroll megtartásában. Én sajnos csak a negyedik előtt ismerkedtem meg a légzőgyakorlatokkal, és így azt mindenféle fájdalomcsillapító és egyéb beavatkozás nélkül mégis legkönnyebb szülésnek éltem meg.
Szóval aggódnod felesleges, mert nem lehet előre megjósolni hogy milyen lesz.
Mindenesetre én kívánom hogy könnyű legyen!
Ja, igen, abban van valami, hogy a szülés után méhösszehűzódás kicsit erőteljesebb minél többször szülsz, de ez sem kibírhatatlan, és leginkább szoptatni kell, azzal természetes módon rendeződnek vissza az izmok.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!