Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindegyik bába több mint 150....

Mindegyik bába több mint 150. 000Ft-ba kerül?

Figyelt kérdés

2015. jún. 15. 13:19
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok konkrét árakat mondani, szerintem embere válogatja. De amikor valaki otthonszülésnél segít, magas felelősséget vállal, és egy orvos, teljes team-mel és kórházi háttérrel is gyakran elkér 100-at, engem nem lep meg ez az összeg egyáltalán.
2015. jún. 15. 13:21
 2/32 A kérdező kommentje:
Én is értem, tudom is, hogy hogy megy ez, de mi van azzal, aki nem tud ennyi pénzt összeszedni? Barátnőm midenképp otthon szeretne csak szülni, és havi 100e-ből élnek. És ahogy az itteni körülményeket elnézem, nagyon sokan élnek ennyiből vagy még kevesebből, tudom, hogy mennyire nem lehet annyi pénzből spórolni. :( Azért kérdeztem, mert úgy segítenék neki, csak én sem találtam ennél olcsóbb megoldást egyenlőre.
2015. jún. 15. 13:41
 3/32 anonim ***** válasza:
66%

Szüljön kórházban, ingyen. Ha komplikáció van, még életben is marad a baba.

Mondom ezt úgy, hogy egy totál problémamentes terhesség után ugyanilyen sima vajúdásom volt. Majd a kitolási szakaszban, amikor már a szülőcsatornában volt a baba, hirtelen elakadt. Fél percen belül tele lett orvosokkal a szoba, két perccel később kipecázták. Aztán a méhlepény nem akart lejönni, de 15 perc alatt összezárul a méhszáj, úgyhogy ott is azonnali beavatkozásra volt szükség, egyébként elvéreztem volna.

Tehát elsőként max 5 perc volt (hogy a baba ne legyen oxigénhiányos), utána meg max. 15 perc, hogy én ne vérezzek el. Nincs mentő, amelyik ennyi időn belül kórházba ért volna velem. Én még talán túléltem volna, de a baba biztos nem.

Kiemelem, hogy ennek tényleg semmi jele nem volt korábban, szülés közben rosszul forgott és elakadt. A méhlepény se volt előre látható. Pár percig csak álltak, vártak, hogy kijöjjön, aztán kapkodás, mert meg se mozdult.

Szóval olcsóbb és biztonságosabb lenne a kórház. Ne adja isten, hogy úgy járjon mint én, de neki ne legyen segítség a közelben.

2015. jún. 15. 13:45
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, aki nem tudja kifizetni a magán segítséget, az kénytelen az ügyeletre menni. De azért érdemes körbeérdeklődni, hátha valaki vállalja kevesebbért is. Én megértem a barátnőd, ha tehetném is otthon maradnék. Őket kérdezted már? [link]
2015. jún. 15. 13:46
 5/32 anonim ***** válasza:
83%
Bár nem vagyok híve az otthonszülésnek, szerintem ez nem vészesen nagy összeg.
2015. jún. 15. 13:56
 6/32 A kérdező kommentje:
4. A bábapraxissal ő beszélt már, a Lukács Judittal folytatott e-mailezését én is láttam, de ők is ugyanannyiba kerülnek sajnos. Azért köszönöm a választ. Ha nem találunk más megoldást, majd én kisegítem anyagilag, csak azért jó lenne ha lenne valami.
2015. jún. 15. 13:59
 7/32 anonim ***** válasza:
74%
Hát, sajnálom. Tényleg nem tudtam, mennyiért dolgoznak, csak közülük ismerek két embert és szimpatikusak. Én sajnos nem maradhatok otthon, de ha maradhatnék, Vass Gabit választanám. Azért szorítok, hogy találjatok olcsóbb és jó megoldást.
2015. jún. 15. 14:01
 8/32 A kérdező kommentje:

3. Nem kértem ellenvéleményt, én is otthon szültem. Kórházban több a komplikáció, a bánásmódról nem is beszélve, erről nem nyitok vitát. Sajnálom, hogy neked nem sikerült, de attól még lehet más egészséges, ahogy én is az voltam/vagyok, babám is, és a barátnőmék is, nekik akkor lenne gond, ha kórházban kne szünie szegénynek. :(

Azért ha valaki tud valami olcsóbbat írjon. :)

2015. jún. 15. 14:02
 9/32 A kérdező kommentje:
Köszönöjük szépen! Mindenképpen megoldjuk! :))
2015. jún. 15. 14:04
 10/32 anonim ***** válasza:
53%

Semmi támadás nem volt a 3. válaszában. Leírta,hogy NEKI milyen volt a szülése. És igen, valószínűleg az ő gyereke sérült volna, ha otthon szül.

Az én gyerekem életét is egy komplikációtól hemzsegő kórházban mentették meg. Ha otthon szülőm meg, most valószínűleg nem él.

Egyébként meg, havi 100 ezer összbevételre gyereket sem kellene vállalni.

2015. jún. 15. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!