Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindegyik bába több mint 150....

Mindegyik bába több mint 150. 000Ft-ba kerül?

Figyelt kérdés

2015. jún. 15. 13:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%

Kórházban is halnak meg kismamák. A szülés soha nem biztonságos, de az, hogy ki-hol érzi magát biztonságban, sokat számít a kimenetel kapcsán. Amúgy meglep, hogy valaki ennyire nem képes a témánál maradni. VElem is számtalanszor előfordult, hogy feltettem egy kérdést és sokan figyelembe sem vették, meg akartak győzni olyasmiről, amiről senki véleményét nem kértem ki.

Alapítványnál érdeklődtetek már? Nincs esetleg valami támogatásra mód? [link]

2015. jún. 15. 14:11
 12/32 A kérdező kommentje:
Utolsó: Eszünkbe sem jutott, hogy valamilyen anyagi támogatást lehessen erre kérni, annyira elmaradott ez az ország a témában. Utánaérdeklődünk, köszönjük! :)
2015. jún. 15. 14:36
 13/32 anonim ***** válasza:
71%
A támogatás arról jutott eszembe, hogy nemrég olvastam egy hipnoszülés oktató oldalát, aki azt írta, hogy ha túl magas az ár valakinek, akkor is írjon, mert senkit nem szeretne a pénz miatt visszautasítani. De ő sajnos nem bába. Ezért gondoltam, hogy ha tudnák, hogy anyagi kérdés is, talán engednének az árból.
2015. jún. 15. 14:38
 14/32 anonim ***** válasza:
70%
Az én gyerekem másfél naposan majdnem megfulladt a kezemben, kékült már, a csecsemősök a kórházban 5 mp-re voltak, ha otthon szülök, 15 percre kocsival, a lányom már nem élne. Bélgyulladással született sima, komplikációmentes terhesség és szülés után. Olyan jó lenne, ha erről is több szó esne, hogy nem csak szülés közben léphetnek fel komplikációk, és hogy nem véletlen a 72 óra, amit a kórházban kell tölteni. Igen tény, hogy ennyi után kap pénzt a kórház, de ez csak az egyik oka. Még egyszer mondom, ha nem kórházban vagyunk, a gyerekem meghal 1 naposan, 3100 g-os születési súllyal, 10/10-es Apgarral. Ha meg valakinek nincs pénze kifizetni a bábát, szüljön ügyeletesnél kórházban, és kész.
2015. jún. 15. 15:05
 15/32 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó: tudod hányan sérülnek meg testileg vagy lelkileg kórházban? Jó lenne, ha erről is több szó esne, a szükségtelen beavatkozások utóhatásairól, szövődményeiről, az emberi hozzáállás mély színvonaláról és arról, ahogy a nők kezéből egy az egyben kivették az irányítást a saját szülésük során. Sajnos sokkal több az ilyen eset, mint az otthonszülésekkor megjelenő komplikációk, csak erről meg végképp nem hallani, mert a kórházak ezen a téren nagyon zártak, és a nők mintha egy agymosáson mentek volna át, hisznek az orvosok mindenhatóságában és megkérdőjelezik a saját testük és a természet erejét.
2015. jún. 15. 15:09
 16/32 anonim ***** válasza:
11%
Egyébként pedig ez egy ilyen oldal, bárki válaszolhat a kérdésre bármit. Én igenis minden adandó alkalommal el fogom mondani a fentieket, mert mélységesen felháborít és elszomorít, ha valaki a gyereke életével játszik. Mindenesetre azt kívánom, hogy egészségesen szülessen meg a kérdező babája, és utána se legyen semmi gond.
2015. jún. 15. 15:10
 17/32 anonim ***** válasza:
27%
15-ös: ezért kell körültekintően orvost és kórházat választani. És ha a terhesség során bármilyen kétely felmerül bármelyiket illetően, váltani. Körbejárni, utánanézni, felelősen dönteni. Ha nincs pénz magánorvosra, akkor a kórházra fektetni a hangsúlyt. Igen, kórházi szülésnél is történnek tragédiák, persze, ez egy ilyen dolog, a szülés életveszély a baba és a mama számára is, akárki akármit mond, mert bármi történhet, óriási a kockázat. Pont ezért érzem én csak a kórházat biztonságosnak. Én itthon a nappaliban nem tudtam volna megmenteni a kislányom életét.
2015. jún. 15. 15:17
 18/32 anonim ***** válasza:
55%

3-szor szültem ügyeletesnél megyei kórházban. Mindig normálisak voltak velem és maximális ellátást kaptam, mind az orvosoktól, szülésznőktől és ápolónőktől.

Otthon szülni szerintem felelőtlenség, de mindenki maga döntse el, mindenkinek joga van eldönteni, hol szül. Egyénként igen, egészséges kismamánál is lehet komplikáció szülés alatt és után is, ezt is mérlegelni kell.

Bár azt nem értem, hogy a Kérdező barátnőjének miért nincs lehetősége kórházban szülni.

2015. jún. 15. 15:26
 19/32 A kérdező kommentje:

Ne itt vitatkozzatok már, ennek semmi köze a kérdéshez, teljes mértékben 15-össel értek egyet, mintha a számból vette volna ki a szót, és akárhány elvakult, agresszív, vitát szító, térítő "nő" jön ide kommentelni, nem fog változni a véleményünk, se nekem, se a férjemnek, se a barátnőmnek, se az ő párjának, sem annak, akit nem ismerünk és érdekelné a válasz a kérdésre, sem senkinek, ahogyan nektek sem fog változni soha a (téves) nézetetek. Aki idejön (és a többi témához kapcsolódó kérdéshez) vitát generálni, az előbb gondoljon arra, hogy ő mit szólna, ha feltenne egy kérdést pl.: "A budapesti xy kórházban milyen az xy dokinál szülni?" és odamenne egy csapat "habzó szájú" otthosznülés párti anyuka és a kérdést figyelmen kívül hagyva ilyen kommenteket írnának:

"Kórházban szülni?? Megvesztél?? Felelőtlen vagy! Nem törődsz a felesleges beavatkozásokkal, azzal sem, hogy hogy fognak bánni veled és a babával! Egyik ismerősöm kórházban szült és majdnem belehalt ő is és a baba is, ezért arra is sok esély van hogy ti is meghaltok a kórházban, ne csináld, ha van egy kis eszed!!"

Szép lenne nem? Mert ti ezt csináljátok, és ez egy rohadtul agyatlan és etikátlan dolog, de erősítsétek csak a rólatok alkotott sztereotípiáinkat AZ ERRE KIJELÖLT HELYEN pl.: fórumok, vagy a pró-kontra kérdések!

Részemről ez az utolsó komment a témával kapcsolatban, gondolom a butábbik rész ezek után is folytatja, de el se olvasom, a kérdésre válaszolóknakpedig köszönöm, és ezután is várok még esetleges tanácsokat. :)

2015. jún. 15. 17:56
 20/32 anonim ***** válasza:
29%

A múltkor volt egy kérdés, amikor az otthonszülésről kérdezett a kismama, és kiderült, hogy az adóhatósággal van valami gondja,és nem megy kórházba, mert akkor megtalálják, meg azt hiszem tb-je se volt. Pontosan nem emlékszem a kérdésre,de valami ilyesmi volt a lényeg.nekem gyanús, hogy a két személy ugyan az,azért nem tud kórházba szülni.

Amúgy a kérdésre reagálva, nekem még ha a bábák fizetnének se szülnék otthon. Nem kockáztatnám egy másodpercre se a babám életét.

2015. jún. 15. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!