Mindegyik bába több mint 150. 000Ft-ba kerül?
Kórházban is halnak meg kismamák. A szülés soha nem biztonságos, de az, hogy ki-hol érzi magát biztonságban, sokat számít a kimenetel kapcsán. Amúgy meglep, hogy valaki ennyire nem képes a témánál maradni. VElem is számtalanszor előfordult, hogy feltettem egy kérdést és sokan figyelembe sem vették, meg akartak győzni olyasmiről, amiről senki véleményét nem kértem ki.
Alapítványnál érdeklődtetek már? Nincs esetleg valami támogatásra mód? [link]
3-szor szültem ügyeletesnél megyei kórházban. Mindig normálisak voltak velem és maximális ellátást kaptam, mind az orvosoktól, szülésznőktől és ápolónőktől.
Otthon szülni szerintem felelőtlenség, de mindenki maga döntse el, mindenkinek joga van eldönteni, hol szül. Egyénként igen, egészséges kismamánál is lehet komplikáció szülés alatt és után is, ezt is mérlegelni kell.
Bár azt nem értem, hogy a Kérdező barátnőjének miért nincs lehetősége kórházban szülni.
Ne itt vitatkozzatok már, ennek semmi köze a kérdéshez, teljes mértékben 15-össel értek egyet, mintha a számból vette volna ki a szót, és akárhány elvakult, agresszív, vitát szító, térítő "nő" jön ide kommentelni, nem fog változni a véleményünk, se nekem, se a férjemnek, se a barátnőmnek, se az ő párjának, sem annak, akit nem ismerünk és érdekelné a válasz a kérdésre, sem senkinek, ahogyan nektek sem fog változni soha a (téves) nézetetek. Aki idejön (és a többi témához kapcsolódó kérdéshez) vitát generálni, az előbb gondoljon arra, hogy ő mit szólna, ha feltenne egy kérdést pl.: "A budapesti xy kórházban milyen az xy dokinál szülni?" és odamenne egy csapat "habzó szájú" otthosznülés párti anyuka és a kérdést figyelmen kívül hagyva ilyen kommenteket írnának:
"Kórházban szülni?? Megvesztél?? Felelőtlen vagy! Nem törődsz a felesleges beavatkozásokkal, azzal sem, hogy hogy fognak bánni veled és a babával! Egyik ismerősöm kórházban szült és majdnem belehalt ő is és a baba is, ezért arra is sok esély van hogy ti is meghaltok a kórházban, ne csináld, ha van egy kis eszed!!"
Szép lenne nem? Mert ti ezt csináljátok, és ez egy rohadtul agyatlan és etikátlan dolog, de erősítsétek csak a rólatok alkotott sztereotípiáinkat AZ ERRE KIJELÖLT HELYEN pl.: fórumok, vagy a pró-kontra kérdések!
Részemről ez az utolsó komment a témával kapcsolatban, gondolom a butábbik rész ezek után is folytatja, de el se olvasom, a kérdésre válaszolóknakpedig köszönöm, és ezután is várok még esetleges tanácsokat. :)
A múltkor volt egy kérdés, amikor az otthonszülésről kérdezett a kismama, és kiderült, hogy az adóhatósággal van valami gondja,és nem megy kórházba, mert akkor megtalálják, meg azt hiszem tb-je se volt. Pontosan nem emlékszem a kérdésre,de valami ilyesmi volt a lényeg.nekem gyanús, hogy a két személy ugyan az,azért nem tud kórházba szülni.
Amúgy a kérdésre reagálva, nekem még ha a bábák fizetnének se szülnék otthon. Nem kockáztatnám egy másodpercre se a babám életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!