Hogyan indult meg a szülés nálatok? És nagyon fájt?
Az adott intézményben érdeklődj a részletekről. Ha van menj el szülésfelészítőre. Ezek nekem némi biztonságot adtak, kevésbbé féltem.
A fájdalom relatív, de én például írtó gyáva vagyok, pánikolós és kibírtam :) Egy "sima" és egy császáros szülésem volt.
Nekem fájásokkal indult itthon, de semmi komoly, nem volt kibírhatatlan.
Aztán kórházban tettek róla, hogy úgy érezzem, beledöglök.
Lefektettek, kaptam oxit, repesztettek burkot és kézzel tágítottak. Ha ott engednek felkelni és mozogni, akkor lett volna esélyem. Így olyan szinten stresszeltem, hogy nem tágultam, és ráuntak és császár lett.
Őrizd meg a mozgástered, ameddig csak tudod!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Linkeltem a sajat kerdesem ezzel kapcsolatban ☺
Amikor beindult (itthon)nem igazán fájt. Olyan menzesz szerű volt. 5óra múlva mikor a kórházba értünk akkor már 5percesek voltak. Na az már jobban fájt.
Igazából míg nem lettek 2percesek addig elvoltunk,vigyorogtam,viccelődtünk stb. Na de aztán!!! Komolyan én azt hittem ott és akkor,h meghaltam!!! Vagyis fogok:-)
16 órát vajúdtam összesen.
De... Így utólag azt mondom,h kibirható! Eszméletlen hogy egy szülő nő mi mindent kibír. :-)
Nyugodj meg. Nem kell félni mert úgyis sodródsz majd az árral és mire feleszmélsz már ki is pottyan a picike:-)
Még annyi,h pl egy 16 óra soknak tűnik,de elég gyorsan ment az idő. Talán az utolsó 3-4 óra volt húzosabb.
Ja és maga a kitolás meg kb 2 perc volt.
Könnyű szülést!
mindkettőnél elfolyt itthon a mvízem. az elsőnél hajnalni3kor, a másodiknál délután 2 körül. az elsőnél vajúdtam fájt nagyon de nem még mindig azt mondom, hogy elviselhető. másodiknál nem volt fájásom 28 órával császároztak, az első is császárral végződött. gyorsan felépültem.
ne félj, fájni fog az biztos, de megéri:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!