Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan indult meg a szülés...

Hogyan indult meg a szülés nálatok? És nagyon fájt?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok...kozeleg az idő,egyre nagyobb a félelmem... a legroszabb,hogy nem tudom mire számítsak:-(
2015. okt. 1. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel...
2015. okt. 1. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az adott intézményben érdeklődj a részletekről. Ha van menj el szülésfelészítőre. Ezek nekem némi biztonságot adtak, kevésbbé féltem.

A fájdalom relatív, de én például írtó gyáva vagyok, pánikolós és kibírtam :) Egy "sima" és egy császáros szülésem volt.

2015. okt. 1. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
3 nap vajúdással indult (itt most nehogy arra gondoljatok, hogy a falat kapartam ), majd szülőszoba, burokrepesztés. Nem féltem, és elhatároztam, hogy fájdalomcsillapítás nélkül szülök- így is lett-és előre kigondoltam a fájdalom mértékét. A 10/10 jelentette az őrjöngve falkaparást. Háááát, a legdurvább fájdalmam, a kézzel tágítás volt mondjuk 8-as, de csak másodpercekig, egyébként 6-7- es erősségű volt.Simán kibírható szerintem és sok dől el fejben. A hihetetlen az egészben, hogy valami olyan hormon szabadult fel akkor, hogy azóta csak szülni vágyom. Mikor megszültem azt éreztem, hogy ezt azonnal megismételném. Úgyhogy nyugi és bízz a testedben!!!
2015. okt. 1. 19:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fájásokkal indult itthon, de semmi komoly, nem volt kibírhatatlan.

Aztán kórházban tettek róla, hogy úgy érezzem, beledöglök.

Lefektettek, kaptam oxit, repesztettek burkot és kézzel tágítottak. Ha ott engednek felkelni és mozogni, akkor lett volna esélyem. Így olyan szinten stresszeltem, hogy nem tágultam, és ráuntak és császár lett.

Őrizd meg a mozgástered, ameddig csak tudod!

2015. okt. 1. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a neten olvasott légzésgyakorlatot alkalmaztam a vajúdás, és a szülés alatt is. Nekem bevált. Szerintem fontos, hogy ne állj ellen a fájdalomnak, hanem hagyd, hogy lecsengjen. Én csendben voltam, befelé, magamra koncentráltam, nekem az vált be.
2015. okt. 1. 19:17
 6/9 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Linkeltem a sajat kerdesem ezzel kapcsolatban ☺

2015. okt. 1. 19:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Amikor beindult (itthon)nem igazán fájt. Olyan menzesz szerű volt. 5óra múlva mikor a kórházba értünk akkor már 5percesek voltak. Na az már jobban fájt.

Igazából míg nem lettek 2percesek addig elvoltunk,vigyorogtam,viccelődtünk stb. Na de aztán!!! Komolyan én azt hittem ott és akkor,h meghaltam!!! Vagyis fogok:-)

16 órát vajúdtam összesen.

De... Így utólag azt mondom,h kibirható! Eszméletlen hogy egy szülő nő mi mindent kibír. :-)

Nyugodj meg. Nem kell félni mert úgyis sodródsz majd az árral és mire feleszmélsz már ki is pottyan a picike:-)

Még annyi,h pl egy 16 óra soknak tűnik,de elég gyorsan ment az idő. Talán az utolsó 3-4 óra volt húzosabb.

Ja és maga a kitolás meg kb 2 perc volt.

Könnyű szülést!

2015. okt. 1. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:

mindkettőnél elfolyt itthon a mvízem. az elsőnél hajnalni3kor, a másodiknál délután 2 körül. az elsőnél vajúdtam fájt nagyon de nem még mindig azt mondom, hogy elviselhető. másodiknál nem volt fájásom 28 órával császároztak, az első is császárral végződött. gyorsan felépültem.

ne félj, fájni fog az biztos, de megéri:)

2015. okt. 2. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyetertek abban h sokminden fejben dol el!! En mar a terhesseg elejen megbekeltem azzal a tennyel h a szules bizony fajdalmas dolog es ezt nem lehet meguszni..tudomasul kell venni h nem lesz egy faklyas menet es akkor nem lesz mitol felni. Sztem nekem ez segitett,egy percig se feltem,nem gorcsoltem es igy nagyon gyors es mersekelten fajdalmas szulesem volt (3ora). Bekelj meg a fajdalommal es minden oke lesz:)
2015. okt. 2. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!