Leírnátok, hogy nálatok milyen volt az első szülés? Hogy éltétek meg?
Nekem szerencsém volt, így teljesen pozitív élményként éltem meg, a mai napig szívesen emlékszem vissza rá.
39. héten minden előjel nélkül elfolyt a magzatvíz, bementünk a kórházba, ahol az ügyeletes dokinál és ügyeletes szülésznőnél 6 óra múlva megszületett a kislányom.
Erre nem lehet felkészülni, mert mindenkinek teljesen más, és ott is egyik percről a másikra változnak az események.
Úgy voltam, ahogy te, hiába mondták, hogy fáj, nem féltem. Aztán eljött a nap...enyhe görcsökkel voltam itthon 6 órát (persze ez fokozatosan erősödött)...tudtam, hogy ez már a vajjúdás. Hajat mostam, filmeztem még a körmeimet is kilakkoztam, aztán bementünk a kórházba (ekkor már 5 percenként jöttek). Közölte az orvos, hogy szülés lesz :), hívták a fogadott orvosom. Nagyon fájt (iszonyat erős fájásokat mutatott a gép már, ahogy rám kötötték). Jöttek a tolófájások, de nem szabadott nyomnom, az eléggé nehéz volt. 4 órát voltam a szülőágyon és a férjem nagy segítség volt. Amikor álltam, akkor rajta csüngtem. Ahogy megvolt a baba, mintha elvágták volna a fájdalmat. Egyszerűen nem volt semmi, csak mérhetetlen öröm és tele voltam adrenalinnal. 5 hónapja szültem, de nem emlékszem a fájdalom érzésére. Nekem nagyon pozitív élmény volt. Azt, amikor eljön az idő, azt tudni fogod! Minden szülés más és más. Fájni fog, de ki fogod bírni és megszülöd azt a babát! Én azt mondom, hogy a lányom minden fájdalmat megért, majd ha elmúlt 1 éves, akkor tervezünk kistesót is, mert nem ment el a kedvem tőle. Utoljára csak annyit mondok, hogy továbbra se félj tőle! :)
5 hónapos kislány anyukája
Én se féltem a szüléstől, sőt már nagyon vártam, mert minden fizikai bajom volt már, korán beékelődött a fejecskéje.
Elfolyt reggel 5kor a magzatvizem, fél 9kor kaptam oxitocint, mert se tágulás, se fájás és 10:45-re már kinn is volt a kisfiam 2-3 nyomással. Rövid volt, de baromi fájdalmas, ami szerintem az oxinak volt köszönhető.
Hiába készülsz rá, nem tudhatod, mi vár rád.:) Könnyű szülést!
Szuper volt, de tényleg, nagyon szívesen emlékszem vissza rá.
3 ujjnyiig jutottam el észrevétlenül, kb. itt értünk be a kórházba, ugyanis vizsgálatra voltam hivatalos. NST, majd egyből szülőszoba. Ott hamarosan burkot repesztettek, szépen felerősödtek, rendeződtek maguktól a fájások. A kitolás előtt nem sokkal kaptam egy méhszájlazítót, utána jöttek a nagyon durva fájások, de innen már kb. 40 perc alatt lett meg a baba. 2 tolófájás alatt.
Ennél nagyobb mázlink nem nagyon lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!