Az első vagy a második szülés fájt jobban?
Szia!
Első szülésem 3 óra volt, az első fájástól az utolsóig, oxival, így elég kemény fájások voltak, nagyon fájt de a rövidsége miatt szerencsém volt.
Második szülésem, szülés előtt 3 napig otthon kínlódtam, eleinte csak enyhe fájásokkal, majd a 3. napon már olyan erősek voltak mint szülés alatt, bementünk a kórházba, oxitocin adás után 40 perc múlva megszültem. Szerintem a második jobban fájt, viszont ez meg extra rövid volt. Nekem nagyon szerencsém volt mindkettővel. Ráadásul a 2.nál nem is vágtak.
Szülés előtt én is nézelődtem hogy rosszabb-e a második szülés, sokat olvastam a témában és nagyrészt mindenki azt írta hogy inkább az első volt a nehezebb, a második már könnyebb volt, de soha nem tudhatod hogy a második neked milyen lesz.
Az első indított szülés, oxi bekötéstől 5 óra 40 perc végig fekve, másfél óra tolófájással.
A második az első kicsi görcsöcske amire ébredtem, utána 5 óra 40 perc (ismét) mire megszületett. 7 órára értem a kórházba, mire megvizsgáltak, elfoglaltam a helyem, felvették az adatokat, beöntés, majd zuhany. Zuhany alatt már furcsa volt, hogy még mindig tisztulok, mire beugrott, hogy ez már a tolófájás. Innen azonnal szülőágy és 9 re kész is voltam.
Mindkettő fájt, de teljesen más volt, hogy végig mozogtam és nem kellett feküdnöm.
Az elsőnél nem tudtam mire számítsak, a másodiknál pedig mindenre figyeltem tudatosan, éreztem a baba "akaratát".
Igazándiból sajnálom, hogy még egyszer nem élhetem át, amit a másodiknál (elvileg nem akarunk többet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!