Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok, hogy nálatok...

Leírnátok, hogy nálatok milyen volt az első szülés? Hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy a hónapban szülök,de egyáltalán nem félek tőle.Gondolom azért,mert még nem.tudom mire számítsak,viszont jó lenne,ha felkészítenétek,hogy ne érjen olyan váratlanul.Még jósló fájásaim sincsenek,ezért el sem tudom képzelni milyen,vagy honnan fogom tudni,hogy itt az idő...
2014. dec. 2. 11:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Akkor sem féltem, mikor mondták, hogy na akkor most felvesznek. Az volt a legnagyobb bajom, hogy nem reggeliztem, éhes vagyok, meddig kell kaja nélkül kibírnom.

Talán akkor még fel sem fogtam, hogy mi jön majd. Nem kell félni, attól nem lesz jobb.

2014. dec. 2. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Első szülésemnél nem féltem, teljesen vidáman csengettem be a szülészetre, hogy elfolyt a magzatvizem. Jóslóm sem volt, semmi fájdalom...Hát aztán az lett a vége, h legszívesebben meghaltam volna. 14 óra, ebből 9 óra oxival és alig , aztán semennyire nem ható edá-val, kézzel tágítással... Szóval szörnyű volt.

Most a másodiknál voltak jóslók, komolyan mondom szörnyű gyomoridegem volt ilyenkor, h nem akarok szülni. :) Pánikhangulat, para... Fájások és elfolyt magzatvíz, 5 óra alatt baba, ebből 3/4 óra volt durva. Szóval a második egy jól sikerült szülés volt. :))))

De én saját tapasztalatból annyit tanácsolnék, h ne parázz, sőt próbálj lazítani és fájásoknál nem arra figyelni, h fáj, hanem lassú mély levegőket venni.

Sok sikert! :)

2014. dec. 2. 16:11
 13/18 Szabina1995 válasza:

Én túl hordtam a kisfiamat, a kiírt időpont után be fektettek a kórházba 1ujjnyi voltam, majd másfél hét utan csutotokon 10 percesek, penteken 6perces...ugyhogy nem sokat aludtam elkezdett szivárogni szombat reggel a magzatvíz, délelőtt beöntés, aztán a párommal mentünk a vajúdó szobaba eleg erősek a fajasok a vege fele, főleg, hogy csak 19:22 kor született meg, de mikor megláttam el mult minden fájdalom.

és máris 1 hónapos a Kisfiam 😊

2014. dec. 2. 17:37
 14/18 Szabina1995 válasza:
Utolso vagyok, én nem,féltem inkabb tul akartam lenni rajta minel hamarabb!! Könnyű szülést! :)
2014. dec. 2. 17:40
 15/18 anonim ***** válasza:
2 éjjel és egy déleőtt tartott, kézi burokrepesztésem volt, ezután sokkot kaptam, aztán oxitocinos infúziót kötöttek be, innentől volt a sokk igazi, tehát az ezt követő emlékek csak hónapok múlva tértek vissza, ami nem csoda, mivel 20 hetes és 5 napos, egészséges kislányomat szültem... nem vágtak, 3 nyomásra kibújt a babám, ekkor már nem élt, de reggel még mocorgott! Utána volt egy tisztító műtétem, akkor vették ki a lepényt is! Ennyi volt... bőven elég is volt!!!
2014. dec. 2. 18:26
 16/18 anonim ***** válasza:
Hidd el, tudni fogod, ha helyzet van :) Nekem sem volt sem jóslóm, sem semmi egyéb tünetem, aztán egyszer csak úgy elfolyt a magzatvíz. De a fájások pl csak 4 órával később kezdődtek, viszont rögtön 10 percesekkel kezdtem. Én picit féltem a szüléstől, mert 4700 grammosra saccolták a babámat, és végig az volt bennem, hogy ő most ott ekkora mérettel hogy fog kijönni... 8 órát voltam a vajúdóban, utána még másfelet a szülőszobában. 6-7 nyomásra meglett a kisfiam, a 2.-nál kint volt a feje búbja, aztán 3-4 nyomás alatt semmi nem történt, majd az utolsónál jött az egész gyerek. Nálam az egyetlen negatívum az volt, hogy a szülésznő ragaszkodott a gátvédelemhez (a kórházban, ahol szültem ez a szokás), csak hát 4 kg feletti gyorsan érkező babánál pont semmi értelme nem volt, úgyhogy szanaszét repedtem. De ezt leszámítva nekem pozitív élmény volt, bem kellemes, de simán kibírható. Most 4 hetes a kisfiam, de akár holnap szülnék újra :)
2014. dec. 2. 20:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Én 5 hete szültem és azóta nap mint nap visszajátszom az egészet. Borzalmas fájdalmaim voltak pedig felkészültem a legrosszabbra és a fájdalomküszöböm is igen magas de ez olyan fájdalom amire nem tudsz felkészülni. Azonban egy csodás élmény volt :) Nem mondom hogy a közeljövőben végig csinálnám újra, de valamikor majd később biztosan.

Könnyű szülést! :)

2014. dec. 2. 23:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Én is így voltam! Még egy kicsi fájásom sem volt előtte! Attól féltem, hogy majd nem tudom, hogy jolsó vagy igazi fájás! Én azt tudom mondani, hogy rengeteget olvastam itt is máshol is a szülésről, még videót is néztem és RETTEGTEM!!! De most már tudom, hogy ezt nem lehet leírni! Bármit írnak, te azt nem érzed. Egy ismerősöm mondott egy dolgot, ami valóban bejött nálam. "Amikor úgy érzed, hogy belehalsz, akkor lesz kint a baba!" Ez így igaz! Párom mondta, hogy teljesen belilult a fejem és megijedt, hogy most mi lesz. Nekem ebből annyi rémlik, hogy olyan volt mintha álmodtam volna és amikor feleszméltem akkor jöttem rá, hogy én nyomok. Teljesen elment a "kép" egy pillanatra, még nekem is ijesztő volt. De elmúlt! Bár még élénk bennem minden, mert ez 2 hete történt :) De remélem, hogy halványulni fognak a dolgok és bemerek majd vállalni még egyet (jelen pillanatban biztos, hogy nem :D )
2014. dec. 4. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!