Ha nem akarok, adni pénzt a szűlésnél, milyen lehetőségeim vannak?
Nem vagyok,híve annak,hogy az orvosnak adni kell pénzt...
Azt a pénzt,inkább ráfordítanám a babám dolgaira,mível sajnos az apa elhagyott így nem sok pénzem van,arra meg végképp,hogy több 10.000 -et fizessek az orvosoknak. :/ milyen megoldások vannak? És mire számíthatok? Vagy így izgulhatok,hogy valami baj lesz a szűlésnél?
Az a baj, hogy te azt el is hiszed magadnak, hogy ez most itt ellened szól, és amúgy mindenki habzó szájjal szidja a cigányokat. Miközben olyat leírsz, hogy "nem dolgoznak". Nem azt, hogy sokan közülük nem dolgoznak, hanem te ezt általánosságban írtad. Ezt most mégis hogy?
Egyébként meg: mint írtam, nálunk nincs üvegajtó, de a kórterembe nem mehet látogató. Ettől függetlenül volt olyan, aki megpróbálta. Ki is küldték azonnal. Nem kell ezeket a dolgokat szó nélkül elviselni, lehet szólni a kórházi dolgozóknak - ha már maguktól nem veszik észre. A kórterem ablakában való dohányzást meg nem is minősítem, annyira abszurd, hogy senki sem szólt rá az illetőre, vagy senki nem szólt egy ottani dolgozónak, hogy intézkedjen.
mert a cigány lakosság körében nagy arányú a munkanélküliség. ez szimpla statisztika, tudom, mert ezt tanultam. Ez nem feltétlen az ő hibájuk, hanem sokan nem alkalmaznak cigányokat, mert olyan a mentalitásuk amilyen. Ezért bátran merem írni általánosságban, hogy nem dolgoznak, mert a statisztika ezt alátámasztja. egyébként az én szembe szomszédom is cigány (a lány, a párja nem) a lány 22, a párja 24, 4 éves a gyerekük, a lány nem tudom milyen segélyből él de nem dolgozik, a csávó alkalmilag dolgozik építkezéseken. Egyébként elvittek tőlük egy bújtatott körözött bűnözőt pár hete, nem most találom ki, a lány a cigó unokatesóját bújtatta, itt ovltak a rendőrök az utcában meg minden. Át is jöttek miatta bocsánatot kérni..na de hát...
én értem hogy te ismersz normálisakat, de te fogadd el hogy én meg nem ismerek és más az álláspontom. én elfogadom a tiédet és nem magam ellen irányuló harcnak veszem, csak olyan furcsának találom, hogy valóban habzó szájjal utálja mindenki a cigányokat, de rajtam döbbentek le, amikor ki merem mondani, hogy mások mint mi. Mások. És pont. ezen nincs mit szépíteni.
de ha rájuk szóltak volna és ennek ellenére bemasíroztak volna a melletted levő ágyhoz miközben szoptatsz, és éppen cigányok, te hogy viselted volna? azért mert veled nem történt ilyen, még át lehet érezni más helyzetét!? vagy ha melletted lévő szobába valaki dohányzott volna (szintén cigány) és azt a levegőt szívod szoptatás közbe, mivel 45 fokba muszáj kinyitni az ablakokat? Nálatok nem így volt, nálunk meg így volt. Ezért nekem az a véleményem hogy többé nem szeretnék cigányokkal együtt szülni. Kénytelen leszek, de legalább egy szobába nem akarok velük kerülni.
Szóltunk a nővéreknek, ők meg kifakadtak hogy ketten vannak 30 újszülöttre és nem tudják fegyelmezni a látogatókat...most mit tettél volna a helyemben? amikor az osztályon ők vannak többségben és nyilván pénzelik az ápolónőket?? semmit. azt teheted hogy örülsz annak hogy a te szobádban nincsenek. és én ezért igen is hajlandó vagyok fizetni.
gyerekek, itt az alapvető probléma azzal van, mivel minden kórháznak más és más a belső tere, hol van üvegajtó, hol nincs. és bár minden kórháznál előírás, hogy a látogatók nem mehetnek a kórterembe, ezt nem mindenütt tartják be. kár a tatán meg a vácott szült anyáknak (csak két példa) ezen összeveszni.
hozzánk pl bejárkáltak a vakítóan fehér anyák vakítóan fehér újszülöttjeihez is a vakítóan fehér rokonok négy-ötösével.
tudom hogy semmi köze és ezt többször le is szögeztem. csupán csak leírtam hogy mi a gondom azzal ha bejárkálnak a szobába, mert bizonyos hozzászólásokban fennakadtatok azon, hogy nekem gondom van ha bejárkálnak a gyermekágyas részre. Igen, gondom van vele. Hogy most ezt milyen etnikum teszi, én elfogadom hogy másnak más a tapasztalata, az én tapasztalataim szerint ezt a romák csinálják. De ha fehér ember csinálta volna Vácott ugyanúgy kiborultam volna rajta.
A fizetett orvosomnak pedig nem ahhoz van köze, hogy bejárkálnak a romák, hanem ahhoz volt, hogy ő a saját fizetős betegeit egy szobába tette és oda nem tettek be romákat, volt olyan hogy egyedül voltam a négy ágyasban, de akkor se tették oda a roma kismamát, hanem inkább áttolták az ágyat egy másik négy ágyasba, 4 másik roma nő mellé. Hogy most ez nektek tetszik e vagy nem, az teljesen mindegy, nyilván aki ezért nem akar pénzt adni, annak nem tetszik, aki meg szívesen ad ezért ki pénzt, az meg szívesen ad. Kérdezőt ez valóban csak annyiban érinti, hogy érdeklődött mire számíthat ha nem fizet. Sajnos Vácon számíthat rá, hogy fos szobába kerül. Ez a válaszom a kérdésre. Elnézést hogy elkalandoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!