Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem akarok, adni pénzt a...

Ha nem akarok, adni pénzt a szűlésnél, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok,híve annak,hogy az orvosnak adni kell pénzt...

Azt a pénzt,inkább ráfordítanám a babám dolgaira,mível sajnos az apa elhagyott így nem sok pénzem van,arra meg végképp,hogy több 10.000 -et fizessek az orvosoknak. :/ milyen megoldások vannak? És mire számíthatok? Vagy így izgulhatok,hogy valami baj lesz a szűlésnél?

2015. szept. 29. 17:18
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
67%

igen felreertettem amit irtal es ezert nem is ertettem hogy lehetne mar sztkrol maganra ingyenes beutalot szerezni...igy mar ertem es egyet is ertek vele hogy az is opcio ha valaki sak terhesgondozasra keres fel maganrendelot nyilvan erre is van lehetoseg, bar mint irtam en nem meggyozni akarom a kerdezot csak leirtam hogy en miert fordultam orvoshoz.

egyebkent a nogyogyaszaton nalunk sincs uh, kulon a korhazba kellett menni uhra ami mint irtam egy masik telepules raadasul ott is kritikan aluli volt az uh keszulek...szoval nekem penzt es idot sporolt a maganrendeles es az meg valahogy olyan fura hogy az egesz terhesseged alatt vegig ott az orvos de utana nem kered fel a szulesre...neki persze biztos nem fura nyilvan tudja hogy anyagi oka van...de ilyen esetben en inkabb a terhesgondozast is sztk alapon oldanam meg.

2015. szept. 29. 21:51
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

az sztk-ba jártam terhesgondozásra, írtam is. na, jól belebonyolódtunk, mindegy is, mert ez kettőnkön kívül valszeg keveseket érdekel :-).

csak azt akartam mondani, h akinek nincs annyi pénze, h magánorvossal csinálja végig a terhességet és a szülést, az megteheti, h ügyeletesnél szül, sztk-s orvoshoz jár terhesgondozásra ingyen, de a fontosabb vizsgálatokat magánúton végezteti el, ha ez számára biztonságot ad. a két genetikai uh-t és a kombinált tesztet magánorvosnál, (nyilván pénzért) csináltattam

2015. szept. 29. 22:01
 23/42 anonim ***** válasza:
30%

"A hozzátartózóik végig metrózzák az utat, majd a retkes kezükkel, cipőjükkel minden szart behoznak az újszülött osztályra."

Hű, ez aztán a pofátlanság netovábbja, majd megmondom a férjemnek, hogy ő se jöjjön be látogatóba, mert behoz minden szart, amiért nem tanult még meg repülni.

Kérdező: nem kell külön fizetned az ellátásért, hiszen fizetsz TB-t. Ezzel ki is van fizetve. Akinek jobb az, ha van egy fix orvosa, az nyugodtan fizethet ezért külön, de amúgy nem kell.

Nekem nem volt fogadott orvosom, jártam ahhoz, akihez körzetileg tartoztam, aztán szültem annál, aki épp bent volt a kórházban. Szülés közben adódott némi komplikáció, de én pont nem azt tapasztaltam, hogy tojtak volna ránk, hanem mindenki minket ugrált körbe, három szülészorvos, meg a főorvos. Amúgy teljesen egészségesen született a fiam, nagyon figyeltek ránk. Meg amúgy mindenki másra is, nem kellett ehhez saját orvos.

2015. szept. 29. 22:04
 24/42 anonim ***** válasza:
32%
nem ertettel meg. a ferjed metrozik, ez ok, de nem jon be a szobadba nem fogja meg a babat nem?? betartja hogy uveg ajton keresztul nezi meg vagy legalabb elmegy kezet mosni!!! nekem nem az a bajom a ciganyokkal hogy ciganyok hanem hogy nem tartjak be a latogatoi rendet, bemasiroznak 15-en a szobaba ahova elvileg be se lehetne jonni az uvegajtonal tovabb mert a tobbi kismama pihenne meg szoptat. tisztelet a kivetelnek aki betartja, es nem tisztelet annak aki nem, akkor is ha nem cigany akkor is tartsa be, de nalunk mint irtam ez abszolut a ciganyokra volt jellemzo hogy bejarkaltak a terhesagyi reszre. nem a metroval van bajom. en is metrozom!!
2015. szept. 30. 06:53
 25/42 anonim ***** válasza:
30%
Milyen üvegajtóról beszélsz? A szobába (kórterembe) nem mehet be látogató, de a közös helyiségbe minden további nélkül, és ott a babát is megfoghatja. Itt semmiféle üvegajtó nincs, a baba az anyával van végig, és annak a kezébe adja, akiébe akarja. És ha már egyszer a férjem eljön a város túlsó végéig a szülészetre (ami kb. egy óra buszozás), akkor szerinted azt mondom neki, hogy "köszi, hogy jöttél, távolról nézd meg a gyereket, aztán szia"? Ki se bírná, hogy ne fogja meg. Nyilván kezet mos, de ezen kívül mi mást tud még tenni? Vagy ahhoz pattintson egy kocsit is magának, hogy ilyen kegyben részesülhessen? Nem mintha egy autó steril lenne, abba is beszáll az ember piszkos cipővel, a kormányt is megfogja piszkos kézzel. Alap, hogy az ember kezet mos, mielőtt újszülötthöz nyúl, akármivel is közlekedik. De valakinek a szemére hányni azt, hogy ő, a proli, csak metróval tud bejutni a kórházba, na az az igazi suttyóság.
2015. szept. 30. 08:34
 26/42 anonim ***** válasza:
76%

nálunk Vácon van egy üvegajtó, és azon nem mehetnek be a látogatók (ha jól emlékszem a Tétényin is úgy van ismerősöm ott szült). Ezen nem mehetnek be a látogatók. A gyermeket a kukucskálón keresztül nézhetik. Az apák sem mehetnek be! Na már most a magyarok ezt be tartották. A romák nem. Nem azzal van a bajom hogy valaki metrózik, ismétlem. Hanem hogy van egy kórházi szabály, és a romák nálunk úgy gondolják, rájuk ez nem vonatkozik. Hogy jó e ez az üvegajtó vagy nem abba most ne mennyünk bele. A férjem 2 hétig nem foghatta meg a lányát, mivel én annyit voltam bent a kórházban. Kibírta. Nyilván sajnálta én is ő is a helyzetet, de fel tudta dolgozni, hogy ez a többi újszülött és kismama védelme érdekében van.

Ha más kórházakban beengedik az újszülöttekhez az apám, áldásom rá, de nálunk nem így van, és őszintén nem is gondolom hogy baj volna a fentiek miatt, mivel így is elég kellemetlen volt nekem hogy fedetlen keblekkel kellett lennem az orvosok és a többi kismama előtt, hálás voltam érte hogy legalább a hozzátartozók előtt nem kell.

Ha a roma bemegy az üvegajtóig és ott megfogja a gyerekét kézmosás nélkül, semmi kifogásom ellene! Értsétek meg, a baj az, amikor az ágyas fekvő részre bemegy, ahol más kismama pihenne ráadásul az értékeink nem voltak elzárva mert nem volt kulcs a szekrényhez, a hűtőhöz is bárki hozzá fér. Emiatt én nem szívesen vagyok romával egy szobába. A másik hogy tényleg volt roma aki dohányzott az ablakban!!! Aki azt mondja hogy ez a normális körülmény és én vagyok finnyás, az nagyon álszent és ha ő került volna ilyen helyzetbe, biztos vagyok benne hogy hálás lett volna ő is azért, hogy nincs roma a szobájában, és van ahová elbújjon pihenni előlük. Lezártam ezt a kérdést, ha nem értitek meg, az azért van mert nálatok nem ilyen a kórház, örülök neki hogy vannak normális helyek is, ez Vác, alapból semmi gondom nem volt sem a szülészettel sem a nővérekkel, csak ez, a romák jelenléte, azon belül is az, hogy nem tartották be azokat a szabályokat és előírásokat, amiket viszont a magyarok igen. Ha nálatok pozitívak a tapasztalatok örülök neki, nekem ez jutott, nyilván nem akartam olyan helyet választani ami 80 km-el odébb van, így marad vác a következő gyereknél is.

Nem célom meggyőzni a kérdezőt hogy jobb a fogadott orvos, leírom ezt ötödszörre is, csak leírtam hogy számomra mi volt az előnye, hiszen ez volt a kérdése részben, hogy mi történhet ha nem ad pénzt.

2015. szept. 30. 09:21
 27/42 anonim ***** válasza:
63%

"Alap, hogy az ember kezet mos, mielőtt újszülötthöz nyúl, akármivel is közlekedik. De valakinek a szemére hányni azt, hogy ő, a proli, csak metróval tud bejutni a kórházba, na az az igazi suttyóság."

sajnos van akinek nem alap. saját szememmel láttam ahogy beözönlenek a liften, a 10 fős család, berongyolnak át a bizonyos üveg ajtón, a nővérek üvöltenek utánuk hogy oda nem lehet bemenni, és mennek be a szobába a gyermekágyas részre...értsd már meg hogy nem a metró a gondom!!! Én is metrózom!!! nem írtam hogy proli lenne metrózni!!! Azt írtam hogy az embernek koszos utána keze!! az enyém is, a férjemé is, a te férjedé is, a cigányoké is!!! csak te én meg a férjem meg a te férjed alapból kezet most ha újszülöttekhez ér, és megáll az üvegajtós részen. ők meg nem mostak és nem álltak meg!!! mit nem lehet ezen megérteni???

2015. szept. 30. 09:23
 28/42 anonim ***** válasza:
51%

bocsánat hogy elragadtattam magam, csak nem értem miért fogódzik mindenki bele ebbe a metrós mondatba: igen, aki tömegközlekedésen utazik, piszkos lesz. Talán aki autóban az is, bár szerintem nem mindegy hogy egy kormánnyal találkozol e amit naponta egy ember fog meg (akiről ismert milyen az egészségi állapota) vagy egy kapaszkodóval amit naponta 1000 ember....

ezzel a metrós mondattal foglalkozol, közben véded a cigányokat, talán mert te is az vagy, ezzel semmi gond, akad köztük normális is állítólag, sajna hozzánk eddig még nem jutottak el.

Magyarországon nyílt cigány ellenesség van, mindenki tisztában van vele milyen a kultúrájuk, az értékrendjük, erre itt álszenteskedtek, ilyenkor persze senki nem utálja őket ha véleményt kell mondani, meg érveket ugye?

Én utálom azt a magyart is, aki képtelen betartani a kórházi előírásokat hidd el. Csak általában nem rájuk jellemző

2015. szept. 30. 09:27
 29/42 anonim ***** válasza:
53%

Cigányok a szomszédaim.

Olyan szinten tiszták,szorgosak,dolgosak,hogy sok magyar elbújhat mellettük.

2015. szept. 30. 13:22
 30/42 anonim ***** válasza:
87%

sajnos én csak negatív példát tudok mondani. ha mind olyanok lennének mint ahogy írod (vagy legalább a felük), nem lenne gond a cigánykérdés Magyarországon.

Kicsit elkalandoztunk a kérdéstől :))

Lehet őket védeni, de ne menjünk el a tények mellett: nem dolgoznak, hangosak, nem tudnak viselkedni, nagy arányban van jelen a bűnözés a cigányok között. Milyen érdekes hogy csak én írom ezt és senki nem ért velem egyet közben meg fennhangon utálja mindenki a cigányokat. Tényleg ennyire kétszínűek volnánk vagy ez most a csak nehogy már igaza legyen ennek a hozzászólónak típusú ellenszenv?

2015. szept. 30. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!