Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek nehéz szülése volt:...

Akinek nehéz szülése volt: mit tett az orvosod és a szülésznőd, hogy segítsen?

Figyelt kérdés
Lelkileg főleg, miket mondtak, esetleg a fájdalmakat hogyan próbálták enyhíteni?
2015. szept. 17. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem a kitolás volt gázos, mert egyszerűen félig pánikban voltam, rettegtem, hogy kettérepedek, másrészt nem jól nyomtam. A szülésznő (ügyeletes volt, a választott nem tudott bejönni, mert továbbképzésen volt) csak azt magyarázta a lábam között állva, hogy nyomjak már rendesen és hisztizett, csapkodott, kiabálta, hogy tragédia lesz a vége, ha így folytatom. A doki megkérte, hogy egy kicsit maradjon csöndben, és elmagyarázta, hogyan kell csinálni, és nincs semmi baj, természetes, amit érzek, de higgyem el nem fogok ketté repedni, ezért vannak ott. Amikor pedig ezek után sem tudtam jól nyomni, akkor megtámasztotta az alkarjával a hasam tetejét, és mondta, hogyan tudok hatékonyan nyomni. Ezután pár perc múlva már kint is volt a fiam. A gátmetszés helyének összevarrása közben meg viccelődött, beszélgetett, mert tudta, hogy attól rettegek. A legtöbbet a szülés alatt a minden rendben van, ne idegeskedjek mondat hagyta el egyébként a száját, mert látta, hogy rettegek. Fájdalomcsillapításra nem nagyon volt idő, mire rendes fájásaim lettek, már négy ujjnyira kinyíltam, és alig háromnegyed óra múlva már kint volt a fiam.
2015. szept. 17. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Tárgyilagos volt és precíz (hirtelen lépett fel komplikáció, gyorsan kellett dolgozni).

Nekem nagyon lelki segítség nem kellett, a szakmai részt fontosabbnak tartottam. Viszont mindent elmondott, narrálta, hogy mikor, mi történik és miért.

Mondjuk a végére olyan fáradt voltam, hogy semmilyen érzelemre nem volt erőm. Fájások között pár másodpercekre bealudtam, akkor az orvos kezdett kicsit ideges lenni és szólongatott, mert azt hitte, hogy elájultam.

A végén a méhlepénnyel is kínoztak (nem lelkileg, fizikailag, mert foglalt volt a műtő, de zárult a méhszáj és érzéstelenítés nélkül tépkedték), úgyhogy a katarzis az volt, amikor betoltak a műtőbe.

A stáb mondta, hogy itt rettegni szoktak, én meg fülig vigyorral tartottam a branülös kezemet, hogy nyomják már az altatót. Illetve grátisz-bónusz kaptam (kértem) egy helyi érzéstelenítő injekciót a beavatkozás végén, de még altatásban.

Így utána nyertem pár fájdalommentes, nyugodt órát. Az őrzőben tudtam is aludni kicsit utána. Az altatás és a nagy vérveszteség miatt mindenképp oda tettek megfigyelésre.

Lelkileg a férjemet viselte meg, mert ő tehetetlenül nézte végig a mészárszék stílusú szülést, aztán annyit látott, hogy bevisznek a műtőbe. Ő is rohadt fáradt volt, de az őrzőben ott toporgott mellettem, mert megijedt, hogy miért reszketek (altatószer ártalmatlan mellékhatása). Én kértem két takarót, bevackoltam magam, aztán tök jót aludtam. :)

2015. szept. 17. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Hugom sem tudott nyomni ezert az orvos rakonyokolt a hasára es szó szerint kinyomta belole a gyereket.(de nem rossz szándékal)

3nap vajuldas utan. "1gyerek volt"

Es egy napot csak szoszmotoltek es második nap új orvost kapot na o volt az aki infuziora kötötte erositete a fájdalmat es a tagulast...de egy is csak masnak 18"55percre lett meg

2015. szept. 17. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, viszont a férjemet nyugtatgatta a szülésznő, amíg engem foltoztak a műtőben. Neki segített.

Off, mert nem szülés, hanem más jellegű műtét: a műtősfiú várakozott velem a műtő előtt, mert megcsúsztak az előzővel. Kérdeztem, hogy az ilyen típusú műtétek milyen arányban szoktak sikeresek lenni? Vigyorogva rám nézett: "Csak minden tizedik beteg szokott meghalni. Ma kilenc beteget műtöttek eddig."

Ott nagyon elkezdett rázni a röhögés, szeretem a fekete humort :)

2015. szept. 17. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Akikből könyékkel nyomták ki a gyereket: milyen pózokkal próbálkoztatok kitolási szak alatt?
2015. szept. 17. 14:02
 6/7 A kérdező kommentje:
4-es: szerencsés egymásra találás volt. Ha nekem ilyet mondott volna valaki a műtőajtóban... hát...
2015. szept. 17. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem könyökölt a hasamra a doki, csak kitámasztotta valahogyan, mert egyáltalán nem fájt, sőt nagy segítség volt. Nem a teljes testsúlyával nehezedett rá, mint ahogy sokan mesélik, meg tényleg csak pár nyomás erejéig volt, amíg ráéreztem az ízére. A szobatársamnak könyököltek, belőle úgy nyomták ki a gyereket, ő mondta, hogy pokoli fájdalom volt az is, meg a hasát mutatta utána, kék-zöld volt neki. Nekem semmi ilyenem nem vol. És sima háton fekvő pozícióban szültem, de fel nem keltem volna semmi pénzért, biztos, hogy összeestem volna.

Első voltam

2015. szept. 17. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!