Ki mit tett amikor érezte, hogy itt az idő és beindult a szülés?
Most a 36. hétben járok és már nem sok van a nagy napig. Én eddig úgy terveztem meg fejben a dolgokat, hogy ha minden rendben fog történni, nem szeretnék azonnal berohanni a kórházba, hogy "uram isten szülni fogok"...
Ha már elkezdődnek a szülési fájásaim szeretnék még kicsit otthon maradni és várni, hogy sűrűbbek, rendszeresebbek legyenek és majd csak utáni elindulni. Persze tudom, hogy ez csak az én elképzelésem, sok minden közbejöhet.
Ki mit tett, hogyan élte ezt meg?
Elsőnél hajnalban arra ébredtem, hogy fáj a derekam, aztán 5 perces gyenge fájásaim voltak rendszeresen, amik zuhanyzásra sem múltak. Ekkor elővettem a szüléssel foglalkozó kónyveimet, hogy mit írnak (persze semmi újat nem olvastam, csak nem akartam elhinni, hogy szülni fogok) aztán felhívtam a szülésznőmet, aki mondta hogyha maradnak a rendszeres fájások, akkor menjük be a kórházba, így felkeltettem a férjemet, és mikor már erósebbek voltak a fájások, akkor bementünk.
A második szintén hajnalban kezdődött, szintén 5 perces fájásokkal. Lezuhanyoztam, néztem még a TV-t, mert gondoltam, hogy hova rohanjak. Aztán mikor erősebbek lettek a fájások, akkor hívtam a szülésznőt, keltettem a férjemet, hívtuk az anyóst, és mentnk a kórházba. Persze lehetett volna annyi eszem, hogy a második szülés biztos gyorsabb lesz, és elindulhattunk volna előbb is, mert mire beértünk, már alig bírtam menni.
Dehát mivel 5 perces fájásaim voltak az elejétől, ezért nehéz volt kisakkozni azt, hogy mikor érdemes indulni. Szerencsére a kórházba érkezés után hamar megszülettek a gyerekek. Semmi gyógyszer, szépen spontán ment minden.
Az biztos, hogy nagyon jó, hogy volt szülésznőm, mert telefonon szépen levezényelte a dolgokat, és a kórházban meg már várt minket.
Hajnali 4-kor fura barna szivàrgàsra èbredtem, nem tudom meddig lefagyva ültem mert minde opciòt àtrâgtam kivève a barna szivàrgàst..
kiiràs utàn egy nappal voltunk...
6 körül felhivtam a korhazat, bementünk ott a nèni azt mondta csinàlnak egy ctg-t de ez nem magzatviz tuti, csak biztos az 1 hetes vizsgàlat miatt van...9-kor elküldtem a fèrjem dolgozni mert majd haza trolizok :-)
10-kor kaptam egy dokit, felàlltam a padròl, spontàn burokrepedès 10-kor visszahivtam a fèrjem. vàrakozâs mert semmi nem törtènt se fàjàs se semmi, majd csàszàr, 15:17 felsìrt Nòra, apukâja karjàba tettèk egyből. a legcsodàlatosabb nap/perc volt az èletünkbe, annak ellenère hogy semmi nem tankönyvi eset volt... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!