Ha magzatvíz elfolyással indul a szülés, tényleg le kell feküdni és mentőt kell hívni? Akinek így indult, mit tett? Ha mégsem hívtatok mentőt, mikor indultatok a korházba?
Szoktak ilyesmivel ijeszgetni másokat, igen.
Alapvetően azonban nem kell ilyesmit tenni, rohanni meg pláne nem. Létezik olyan, hogy előresodródik a köldökzsinór, de nem gyakori. Nyugodtan össze lehet szedelőzködni, telefonálni egyet, elmenni wc-re, stb. ami csak kell és néhány órán belül beindulni. 12 órával elfolyás után antibiotikumot szoktak adni, addigra azért érdemes beérni. Egyébként meg teljesen felesleges ez a para.
A másik, hogy mindenki a mentővel jön. Akinek van mentős ismerőse, pontosan tudja, hogy mit lehet tenni mentősként egy szülés beindulásakor (jah, pont azt, semmit. Még vizsgálatot sem végezhetnek. Akkor meg? Pont olyan jó, mint a saját kocsitok vagy egy taxi.)
Igen, pont a köldökzsinór miatt kérdezem én is. Gondolom az pont a magzatvíz elfolyása közben fordulhat elő, hogy előre esik, vagy rosszul gondolom? Ha nem vagyok otthon úgysem tehetek semmit, de ha otthon történik meg lefekszem még el nem folyik és utána lassan szedekőzköm, az jó ötlet szerintetek?
Persze dokit is meg fogom kérdezni erről, csak előtte kiváncsi voltam a ti véleményetekre.
A másik, hogy a 4. emeleten lakunk lift nélkül, és fekvő helyzetben alapból sem tudnának levinni, mert szűk a lépcsőhàz. Akkor meg úgyis mindegy, nem?
Ez nagyon ritka. Ha úgy folyik el a víz, mint a filmekben : 1 vödörnyi zuhog ki, és a baba feje nincs beilleszkedve, akkor előfordulhat.
Nekem mindkét szülésem így kezdődött, hogy a magzatvíz folyt el. Az elsőnél úgy vettem észre, hogy a ágytól a wc-ig végigcsöpögettem a padlót, a másodiknál meg felálltam és éreztem, h vmi kifolyt, de nem volt sok, utána a fájásoknál lökés-szerűen jött a víz.
Én mindkét esetben lezuhanyoztam vettem fel tiszta ruhát és raktam be egy nagy Tenát, aztán beautóztunk a kórházba. Antibiotikumot csak az első szülésnél kaptam, mert a második nagyon gyors volt.
Ez amit leírsz koraszülésnél van.
Nekem 30-ik héten gyenge fájásaim voltak, enyhén nyiltam. Az orvos elmondta, hogy ha esetleg a magzatvíz elöbb elfolyna, akkor se aggodjak, mert a baba befordult már, autóval simán bemehetek a korházba. De ha a baba nem lenne befordulva és korai még a szülés akkor mindenképpen elfeküdni és mentüt hívni.
Ha a baba be van fordulva akkor nem tud a köldökzsinor elörecsúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!