Ha elfolyik a magzatvíz utána tényleg azonnal le kell feküdni?
És mi van akkor ha az utcán sétálok és pont akkor történik, akkor is vessem magam hanyatt?
mi baj lehet ha nem fekszek le?
Én ilyet nem hallottam. De viszont kórházba egyszerre.
Én a szülőszobán, folydogáló magzatvízzel sétálgattam:)
Ezt azért nem kell ilyen kisarkítva érteni.A lényeg,hogy nyugalmi pozícióba kellene kerülni mielőbb.A baba épsége miatt.
Nem kell hanyatt vágnod magad az utcán.Bőven elég,ha telefonálsz,hogy esetleg jöjjön érted valaki és irány a kórház,vagy szépen haza sétálsz,ha nem vagy messze és mielőbb indultok a kórházba.
Erre csak akkor van szükség, ha a baba feje még nem ékelődött be, ugyanis ha ez a helyzet, akkor a kiáramló víz előresodorhatja a köldökzsinórt, ami így a baba nyakára kerülhet kibújáskor.
Ha a baba feje már lent van, akkor a víz nem hollywood-i módon özönvízszerűen távozik, hanem csak szivárog.
3-assal azért nem teljesen értek egyet.
Nekem bizony "özönvíz" volt a magzatvíz, szerencse, hogy bent voltam a kórházban már (túlhordás miatt befektettek). A baba pedig már be volt ékelődve.
Feküdtem az ágyon (ha ez számít), és egy fájás kíséretében eldurrant a víz, a matracom teljesen átázott.
Már fájás keretében folyt el (a harmadik 10 percesre), lezuhanyoztam, átsétáltam a szülőszobára, és 20 perc múlva kitoltam a babát. Férjem épp beért, orvosom már nem.
Szóval nincs ott mindig annyi idő, mint állítják. :o)
Persze lehet, csak nem törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!