15 hetes terhes vagyok, holnap megyek magzatviz vételre, ott biztos eredményt kapok? Meddig tart a vizsgálat? Be kell feküdni vele korházba?
De vert a 16 hetes vizsgalaton vesznek akkor honnan tudod,hogy rossz?
Es nem korai meg a magzat viz vizsgalat.
Megkérdezhetem mennyi lett, hogy ilyen hamar elküldenek?
Én úgy tudom 1-2%az esély a vetélésre, de én ,ég nem hallottam olyanról aki ténylegesen elvetélt volna ezért.
Nem kötelező ez a vizsgálat. Te döntheted el, hogy vállalod-e vagy sem.
- az egyik ismerősömnél vetéléshez vezetett.
- a másiknál minden rendben volt.
Én megkérdezném a dokimat, hogy mindneképpen javasolja-e.
És mérlegeld előtte azt is, hogy ha rossz lenne az eredmény, akkor elvetetnéd-e. Mert ha nem, akkor talán nincs is értelme megcsináltatniezt a kockázatos vizsgálatot.
Persze, én könnyen beszélek. Ha nekem javasolták volna, hogy végeztessem el a vizsgálatot, nem tudom, abban a helyzetben hogyan döntöttem volna...
egy 36 hetes kismama
Szia!
A kombinált teszt eredményed lett rossz?
Én 19 hetesen voltam magzatvízvételen, mert az UH-on két apró eltérést találtak. Igazából a dokim se tudta megmondani, hogy kell e mennem, de azt se, hogy nem. Szóval minket a bizonytalanság vitt el, beleültették a bogarat a fülünkbe.
Még most se tudom, hogy volt e értelme.
Nekem reggel kellett bemennem a kórházba 7 órakor, 9-kor megcsinálták a mintavételt. Az egész kb. 5 percig tartott. Adnak érzéstelenítőt, aztán szúrnak. Közben a monitort nézheted, ahol látod a babót.
Akkor rajtam kívül még tízen voltak hasonló okból.
Egy óra hosszat kellett feküdnöm, majd délután 2-kor engedtek haza. Utána két hétig vigyázni kell, nem szabad emelni, vízbe ülni és házas életet élni.
Nem mondom, hogy kellemes volt, de túl lehet élni.
A kockázat nagyon kicsi, minden nappal rohamosan csökken.
Állítólag az első nap a kritikus. Én nagyon sok kismamával beszéltem és senkinek nem volt semmi problémája!
Én már voltam kontroll UH-on azóta és minden rendben.
Ne aggódj, nem lesz semmi gond!
Csak be kell tartani, amit a doki mond!
Minden jót!
20+5 kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!