Hányadik héten van a cukorteheléses vizsgálat?
24-28 között valamikor.
Eddig két gyerekem van (most várom a harmadikat), és ez az a vizsgálat amit nagyon-nagyon utálok. :o(
Éhgyomorra vérvétel, cukros lötyi lenyelése. Két óra várakozás, újabb vérvétel.
A zsemlés reggeli verzió a dokim szerint "xart se ér", úgyhogy nekem ezt kell mindig...
én a fiammal anno a 24héten voltam. éhgyomorra vérvétel majd cukros viz ivás és 2órára rá megint vérvétel.
most azt mondta a dokim h ráérek 27-28hetesen menni..
24. héten van.
Éhgyomorra kell menni (vizet vigyél mindenképp) majd megiszol egy rettentően édes cukros vizet (ha viszel citromot/levet akkor extra édes limonádé lesz belőle) utána 2 óra pihi majd ismét egy vérvétel.
Köszönöm szépen hogy megosztottátok tapasztalataitokat!
Nemsokára nekem is mennem kell.
Boldog babavárást,sok egészséget:) 20hkm
Nekem is 24hetesen volt én megvettem a védőnő javaslatára a 75gr glükózt a gyógyszertárban,itthon este megkészítettem a 2 dl vízben és facsartam bele egy citromot majd hűtőbe raktam reggel 6-kor megittam és 8-ra bementem szóltam hogy 2 órája pontosan megittam levették a vért és végeztem.Összehasonlítani ilyen esetben a 12.ik hetivel hasonlítják össze ami éhgyomri volt.Nálunk így is lehet vidéki vagyok.
Kérdezz rá mert ezt nem mondják ha nem szólsz,én szóltam hogy félek hogy rosszul leszek.
üdv 37hkm
Mekkora mázlista vagy utolsó!
Nekem még meg sem csinálták, mert azt mondták, hogy a reggeli érték eredménye nélkül felelőtlenség meginni a sok cukrot, mert mi van, ha már a reggeli érték is túl magas. Ezért amikor elsőre rákészültem, vittem a cukrot, akkor csak egy reggelit csináltak, majd másnap mehettem újra (addigra kiderült az első vérvétel eredménye) és akkor megint reggeli, majd cukor, 2 óra stb.
Nálunk ott helyben kell bekeverni a cukrot is az ő szemük láttára, mert mi van, ha én otthon "csalok"... :o(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!