Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elfolyik a magzatvíz utána...

Ha elfolyik a magzatvíz utána tényleg azonnal le kell feküdni?

Figyelt kérdés

És mi van akkor ha az utcán sétálok és pont akkor történik, akkor is vessem magam hanyatt?

mi baj lehet ha nem fekszek le?

2012. nov. 18. 23:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Utolsóval értek egyet!

Nekem fél 10-kor elfolyt a magzatvíz itthon (hozzáteszem nekem is özönvíz szerűen). Rögtön indultunk a kórházba, ahová 10 után értünk be, megvizsgáltak, átöltöztem, rám rakták az Nst-t, és már tolófájásaim voltak. 10:55-kor már a kezemben tartottam a babámat!

2012. nov. 19. 13:41
 12/17 anonim ***** válasza:

hat nehez kerdes sok mindentol fugg elso vagy sokadik baba a terhesseg ideje a fajasok erossege.

Elo baba eltarthat egy ideig de mindenkinel valtozo Akko erdemes elindulni ha mar nem birod a fajdalmat akkor is meg odaersz. Keves olyan szulest lattam vezettem ahol bum paccs baba lett elso szulonel Van volt ilyen de ritka.A szules mindig fajdalommal jar senki nem szul fajdalom nelkul ez teny legalabb egy orat fajintenziven.

De a szulesek csak 10% indul burokrepedessel a tobbi fajasokkal indul.

En igy mondom mindig Elso gyerek min 2ora hosszan 5 perces rendszeres fajasokkal ami min 1 percig tart hivj fel.Masodik baba : ha ugy erzed szulni fogsz es ezek mar igazi fajasok akkor hivj fel hiszen egy masodszor szulo anyuka tudja milyen egy igazi fajas.De az 5 perces szabaly itt is ervenyes.Viszont ha a kismama erzi az 5 perceseket sem birja akkor hivjon.Nem szokott senki autopalyan szulni se akaratan kivl otthon A rohamos szules ritka es alt pont azert mert nagyon gyors minden rendben megy ilyenkor.

2012. nov. 19. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem első baba lesz :) Köszönöm a segítséget :) Én is a 10 perces fájásokra gondoltam,hogy akkor el kellene majd indulni.
2012. nov. 19. 13:57
 14/17 anonim ***** válasza:

az kivallo ket ora hosszan 10 percenkent egy fajas akkor indulhattok lassan kuldok egy cikket korhazba indulasrol erdemes elolvasnod ezt kapjak az en kismamaim

,,Főleg elsőszülő anyáknál nagyon gyakori a félelem, hogy "lemaradnak" a saját szülésükről, mert nem fogják tudni, hogy "ez már az-e".

Hát, van egy jó hírem !! Tudni fogjátok Olyan még szerencsére nem volt, hogy valaki tényleg lemaradt volna a kisbabája érkezéséről :)

Mikor hivd a szulesznot?

Ha verzel egy menses mennyisegut.

Ha megreped a burok elfolyik a magzatviz es ez zoldes arnyalatu

Ha a 37. het alatt tart a terhesseged

Ha nem erzed egy par oraja hogy mozog a baba

Ha ketsegeid vannak

Ha a fajasok 3-5 percenkent jonnek es egyre erosebbek.

Na de hogy mikor kell elindulni a kórházba, számos dologtól függ:

- Hányadik baba készül a világra jönni?

- Milyen "csatlakozó" tünetek vannak az összehúzódások mellett? (hasmenés, vérzés, nyákos folyás...)

- Mi az összehúzódások tendenciája? Klasszikusan csökken a 2 kontrakció közötti idő? Vagy azonnal 4-5 percesek? a változás előremutató folyamat felé halad? egyre erőteljesebben húz, pszichésen is befelé fordul a mama?

- Ha a burokrepedés idő előtti, akkor elsőszülő nőknél 20-30%-nál spontán, azonnal beindulnak a fájások.

A szülés előtt tapasztalhatsz kevés vérezgetést is. Ez lehet egyrészt a nyákdugó, mely távozásakor nyálkás, véres vagy barnás színű foltot hagy a fehérneműdön, és akár napokkal is megelőzheti a szülést. A vérzés másik forrása az erekkel sűrűn átszőtt és táguló méhszáj, amihez az előzőekkel szemben már fájások is társulnak. Ebben az esetben vedd föl a kapcsolatot szülésznőddel.

A legtöbb filmben úgy ábrázolják a szülést, mintha egy hirtelen bekövetkező, nagyon gyors és heves lefolyású folyamat lenne. A valóságban azonban ez korántsem így zajlik. A fájások általában sokkal szelídebben és fokozatosabban jönnek. Fájdalom helyett előbb inkább a jósló fájásokhoz hasonló húzó érzést tapasztalhatsz a hasad és a derekad területén, vagy akár kisebb menstruációs görcs-szerű érzeted lehet. Ezután szünet következik, majd újra a húzó-görcsölős-szokatlan érzés. Mérd meg, hogy milyen gyakran jönnek és mennyi ideig tartanak a kontrakciók. Ha 10 percnél gyakrabban érzed őket, és körülbelül 60 másodpercig tartanak, akkor nagy valószínűséggel elkezdődött a vajúdás. Ilyenkor érdemes beülni egy kád meleg vízbe – ez is segít eldönteni, hogy hogyan tovább. Ha a meleg hatására a fájások felerősödnek és gyakoribbá válnak, az egyértelmű jelzés a szülés megindulására. Előfordulhat az is, hogy ennek pont az ellenkezője történik, azaz a FAJASOK alábbhagynak, és a baba még várat egy kicsit magára.

Azt, hogy hol tart a folyamat, a mama pszichés, állapota kiválóan tükrözi!

Amikor még az ún. "szociális" szakban van, akkor még körmondatokban fogalmazza meg az érzéseit, csacsog, izgatott, hogy véégre szül, ha a segítői akkor tájt érkeznek esetleg a lakására, akkor még süteménnyel, itallal kínálja őket, aktív, tevékeny.

Aztán amikor már az összehúzódás során nincs kedve/ereje beszélgetni, az már iránymutató lehet, elkezdett befelé fordulni, magára és babára összpontosítani.

Megváltozhatnak a kommunikációs formái, szegényessé válik a szókincs, általában már csak utasít, egy szavakkal jelez.

De nagyon fontos, hogy van időtök! A szülés nem fog 10 perc alatt lezajlani. Szép tempóban, érezni fogjátok, hogy mi történik Veletek.

Ha éjjel indul meg a szülés, ne ébresszétek fel egyből apát. Egy nagyon kicsit figyeljetek befelé. Hangolódjatok a babátokra. Hagyjatok időt magatoknak. Lehet, hogy a könnyetek is meg fog eredni. Hagyjátok! Ez mind az elengedés része.

Ha már felébresztettétek Apát, akkor is, amíg tudtok, maradjatok ketten . Ezek lesznek az utolsó órák, amíg kettesben lehettek. Utána minden megváltozik. Szeressétek egymást, , és várjátok meg együtt, amíg azt érzitek, itt az ideje a szulesznot felhivni. Ne aggódjatok, érezni fogjátok! De csináljátok, ami jól esik! Egyetek, igyatok, aludjatok, ha tudtok, kemény munka előtt álltok. Lehet átengedni az érzéseket magatokon. Hagyjátok, hogy elárasszon!,,,

2012. nov. 19. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát én 3 gyereket szültem, de 10 perces fájásaim nem igen voltak, meg 5 percesek sem.

Második szülésem pl. úgy indult, hogy jött egy fájás, majd 7 perc múlva még egy, és onnantól 2 percesek szülésig.

És a többi is hasonló volt, ha már rendesen beindult, akkor nem volt megállás. :o)

Szerencsére azt mindig éreztem, hogy szülni fogunk, mert a rendes fájások nagyon erősek voltak.

2012. nov. 19. 14:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen mindig erzed tuti senki nem szult meg meg almaban sem :))
2012. nov. 19. 14:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez, hogy le kell feküdni, ha elfolyik a magzatvíz, szerintem hülyeség.

Mint ahogy valaki írta, ha szép tiszta az elfolyt magzatvíz, akkor még beteszed a hiányzó dolgokat a táskába, szépen lefürdesz és induljatok a kórházba. 2-3 óra alatt max kell beérnetek.

Ha viszont csúnya a magzatvíz, akkor minél gyorsabban irány a kórház.

Jártam szülésfelkészítőre, ott mondták.

2012. nov. 19. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!