Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a méhlepény...

Milyen érzés a méhlepény leválás ( idő előtti)? Akinek ez a komplikáció adódott, mit érzett pontosan, és mikor ( hány hetesen) történt? Volt valami előzménye? Mi lett végül a babával?

Figyelt kérdés
Nekem részleges méhlepény leválásom van, és csak nagyon enyhe görcsölés vérzés kísérte. Volt egy pillanat, amikor egy röpke másodpercre összerándultam a fájdalomtól. Mintha egy kést szúrtak volna belém. De nem biztos, hogy konkrétan ekkor indult a leválás. A dokim azt mondja vérzés görcsölés esetén irány a kórház. Devan valami előjele? És van olyan, hogy nem utal rá semmi, de mégis megtörténik?

2015. szept. 10. 15:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
18 Ez csak egyike a bakijainak:DD
2015. szept. 10. 20:44
 22/33 A kérdező kommentje:
19-es neked végül rendben volt a babád?
2015. szept. 10. 20:45
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

19-es vagyok

Nekem ez a 33. héten történt, és azonnal kivették a kislányomat. Voltak problémáink, válságos állapotban volt napokig, de szerencsére ez már csak a múlt. Ebben a hónapban lesz 2 éves!

2015. szept. 10. 20:57
 24/33 A kérdező kommentje:
19-es örülök, hogy végül rendben lett a babád! Köszönöm, hogy válaszoltál.
2015. szept. 10. 21:03
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a lepényleválásnak nincs előjele, csak akkor vannak tünetek amikor már baj van. Nem mindig van látható vérzés, van amikor a méh üregében gyűlik a vér, és a magzatot szó szerint a tömény vérből emelik ki, általában halva születnek és ha nem sietnek a műtéttel akkor még az anya is elvérezhet.

Nem feltétlenül jönnek előtte görcsök, viszont amikor leválik a lepény, akkor 1 ponton érzel késszúrásszerű fájdalmat, és aztán az egész méhed teljesen bekeményedik, nem enged ki egyáltalán. Ha ez otthon történik meg, akkor elég kevés esély van arra, hogy időben kórházba kerülsz és élve ki tudják szedni belőled a gyereket. Nyilván a te esetedben ha megtörténne, 21 hetesen még erről szó sincs, még bőven vetélésnek számítana, habár ilyenkor is megoperálnak ha erős vérzés van.

Olyan sokszor előfordul, hogy koraterhességben a lepény mögött véralvadék van, ultrahanggal figyelgetni szokták, ha mellette nincs semmi panasz, nincs friss vérzés, akkor nem szokták az anyákat kórházban tartani. Ha barnázás van, akkor ürül a haematoma és a következő ultrahangon már nem látják, de sok esetben a terhesség végéig ott marad és nem okoz panaszt a későbbiekben.

Viszont láttam már jópár olyan lepényleválást, amikor miután a kismamát behozta a mentő mindenki rohant és 5 perc múlva kint volt a gyerek, de nem tudták megmenteni.

2015. szept. 10. 23:13
 26/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó (25-ös) válaszoló! Köszönöm, hogy ilyen alaposan írtál. Az orvosom is hasonlóan magyarázta, persze nem ilyen drasztikusan. Nagyon ijesztő ez a lepényleválás. Azt hittem, hogy talán a teljes méhlepény leválásnak vannak előjelei, de ezek szerint tényleg villámcsapásként jön. :(
2015. szept. 11. 12:10
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt semmi jele. A második babám volt, már 2 napja voltak gyengébb fájásaim, de estére elmúltak. Talán ez lehetett volna jel, de önmagában semmit sem jelent.

Éjjel keltem fel pisilni, akkor kezdtem vérezni. Hívtuk az orvost, közben beugrottam a zuhany alá, 1 perc volt, és furán éreztem magam, nem volt fájdalmam, de nem mozgott a baba. próbáltam rázogatni, de nagyon gyenge reakció volt csak, aztán semmi. A vérzés közben enyhült, kb. 2 betétnyi volt összesen, a másodikon kevés vér, mire beértünk a kórházba (20-30 perc). Ott nem találtak szívhangot, aztán végül meglett, de nagyon lassú volt, így már műtöttek is. Utólag tudtam meg, hogy lepényleválás miatt volt életmentő műtétünk. A baba a rossz keringés miatt tette magát takarékra, alig vert a szíve szegénynek.

2015. szept. 11. 14:55
 28/33 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom 27-es válaszoló! :) Végül sikerült megmenteni a babát? Vagy lett valami maradandó sérülése? Hány hetesen történt ez?
2015. szept. 11. 15:48
 29/33 A kérdező kommentje:
Bocsánat az előző kommentben sszomorú arcot akartam rakni, csak a telefon mosolygósat tett :(
2015. szept. 11. 15:52
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, óriási szerencsénk volt, és nagyon gyorsan kikapták. Azonnal indultunk a körházba és nagyon gyorsan beértünk, ott meg vártak minket. 7/10-es Apgarral született, azt mondta a doki, hogy nagyon "ügyes baba", hogy semmi baja nem lett. Persze ez még a jövő zenéje, a kis oxigénhiány, amit elszenvedett, nem tudni még, mit okozott. A 39. héten történt, ezért sem gyanakodtam semmire.

Most egészséges, okos kisóvodás. Nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor úgy altatják el, hogy nem tudja, hogy amikor felébred, életben lesz-e a kisbabája. Ez volt a legszörnyűbb része. Mi szerencsésen megúsztuk. De többet nem vállalunk.

2015. szept. 11. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!