Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a méhlepény...

Milyen érzés a méhlepény leválás ( idő előtti)? Akinek ez a komplikáció adódott, mit érzett pontosan, és mikor ( hány hetesen) történt? Volt valami előzménye? Mi lett végül a babával?

Figyelt kérdés
Nekem részleges méhlepény leválásom van, és csak nagyon enyhe görcsölés vérzés kísérte. Volt egy pillanat, amikor egy röpke másodpercre összerándultam a fájdalomtól. Mintha egy kést szúrtak volna belém. De nem biztos, hogy konkrétan ekkor indult a leválás. A dokim azt mondja vérzés görcsölés esetén irány a kórház. Devan valami előjele? És van olyan, hogy nem utal rá semmi, de mégis megtörténik?

2015. szept. 10. 15:19
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Sajnálom a babáidat, de nem kellene ezért másokat bántani. Bár nem kérdezted mielőtt elkezdtél vádaskodni, de szerencsére kicsi a leválás. "a lepény a mellső falon tapad, alsó széle mögött 19x15 mm nagyságú echomentes terület ( leválás). És saját felelősségre vagyok itthon, Sote 1 bp.
2015. szept. 10. 17:04
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
11 Az egyiket nem kell sajnálni, mert él. 12 éves.
2015. szept. 10. 17:07
 13/33 A kérdező kommentje:
Azoknak köszönöm, akik értelmesen tudnak válaszolni rosszindulat nélkül. De belőled első válaszoló nem kérek. Remélem sikerül megtalálni a lelki békéd.
2015. szept. 10. 17:07
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

18. héten volt részleges méhlepény leválásom. távozott a méhlepény darabka. ez péntek késő este volt, akkor megvizsgáltak, majd bent feküdtem egész hétvégén, rutascorbint és extra adag magnéziumot kaptam napi 3x.

hétfőn reggel volt a következő vizsgálat, haematoma volt a méhlepény leválás helyén, így dönthettem, bent maradok vagy hazamegyek. hazamentem, persze feküdnöm kellett, csak pisilni és zuhanyozni kellhettem fel. mondjuk én ezt simán meg tudtam oldani, első babám volt.

2 hét múlva volt a kontroll, akkor is haematóma...

ja amúgy nem véreztem nagyon, egy tisztasági betétet tettem csak be és bőven elég is volt, mire beértem a kórházba (20 perc) addigra elállt és utána 2 napig barnáztam.

26. hét körül megint véreztem, akkor meg se kérdezték, hogy bent maradok-e, mondták, hogy feküdjek csak tovább. 28. héten már minden rendben volt, akkor levettek a veszélyeztetettről is és mehettem vissza dolgozni.

aztán 35. héten véreztem megint, de annak már ehhez nem volt köze, beindult a szülés, tágulási vérzésem volt, de még azt is sikerült leállítaniuk :) 39 hétre született a gyerkőc, szerencsére minden rendben volt, azóta is, nagy ovis már :D

a sértegetőkkel, okoskodókkal meg ne foglalkozz, ne húzd fel magad, nem tesz jót és nem is ér annyit :)

2015. szept. 10. 17:11
 15/33 A kérdező kommentje:
Utolsó (14-es) válaszoló köszönöm, hogy megosztottad. Erőt ad.
2015. szept. 10. 17:14
 16/33 anonim ***** válasza:
94%

utolsó vagyok :)

csak pihenj sokat amennyit tudsz feküdj és ne idegeskedj! :)

nekem a 28. héten, mikor már rendben volt a lepényem, mondta az orvosom, hogy pakoljam össze a kórházi csomagom, mert beilleszkedett a szülőcsatornába, nagyon lent is volt, tényleg koraszülésre számítottak és még így is az utolsó előtti pillanatban sikerült visszatartani :)

nagyon ügyesek a dokik! ;) rutascorbint szedjed, ha nem is használ, de legalább a tudat.. :D

tényleg szorítok, kitartást!

2015. szept. 10. 17:25
 17/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Igen, szedem a rutascorbint és emelt dózisban a magnéziumot mióta kiderült. Reméljük a pozitív hozzáállás segít.Egyébként mióta veszélyeztetett terhes lettem, a 1,5 évesem is nagyon "segítőkész", mintha érezné, hogy most anyunak pihennie kell.
2015. szept. 10. 18:00
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
En nem tartom valoszinuleg h kamuzik a kerdezo. Miert is tenne? Viszont az szemet szurt hogy 11 hetesen derult ki? Dehisz akkor meg csak kialakuloban van a lepeny..
2015. szept. 10. 20:03
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem volt sem görcs, sem keményedés, csak nagy mennyiségű friss, piros vér. Félig a méhszájon tapadó lepényem volt, és ez a része vált le, a méhnyakon lévő része nem.
2015. szept. 10. 20:32
 20/33 A kérdező kommentje:
A 18- as válaszoló kérdésére írom, hogy a 11 hetes ultrahangon még azt írták a leletre, hogy echoszegény terület a petezsák alatt. 2 héttel később már azt írták echomentes terület ( leválás) a méhlepény alsó szélén. 11 hetesen volt a vérzés.
2015. szept. 10. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!