Császárosok! Kinél hogy volt ez?
rengeteg kérdésem lenne:
-műtét közben meztelen vagy?
-pizsamát ne is vigyek be a seb miatt?
-tényleg nem lesz szükségem az ilyenkor használt nagyobb méretű betétekre elég a sima éjszakai?
1-es vagyok
Engem egyáltalán nem zavart a nadrág, szerintem kényelmetlenebb lett volna, ha hálóingben kell lennem, mert nagyon nem szeretem.
Nálunk is 12 óra fekvés követi a műtétet és a fejet valóban nem szabad emelgeti, mert fejfájás alakulhat ki. Az egyik szobatársam ezt nem vette komolyan, utána meg 2 napig szenvedett a fejével.
Pécsen szültem, nálunk a következő volt a menet:
- sima szülésnél saját hálóing, császárnál meztelen voltam, nyilván részben letakarva
- után 12 óra szigorú fekvés a megfigyelőben, fejet emelni sem szabadott, itt szintén meztelen voltam, letakarva. Inni sokat kellett, enni a műtét után pár órával lehetett egy kis kekszet.
- a babámat egyszer behozták, odatették mellém, illetve mikor kértem, mellre is rakták, de úgy, hogy fekve kellett lennem, nem igazán ment semmi. Az éjjelt külön töltöttük, ő a csecsemőosztályon volt
- 12 óra után kivették a katétert, kötelező volt felkelni, elmenni zuhanyozni (nővér segített), és innentől saját hálóingben voltam.
- Én hálóinget vittem, azt könnyebb volt felvenni, mert hajolni nehéz volt, de itthon már pizsamát hordtam. Nem vágta a sebet, mert a gumis rész a köldököm fölött volt, a seb meg jóval alatta
- Kórházban tena betétet használtam, itthon már éjszakait, ha jól emlékszem.
- Haskötőt nem használtam.
Én lassan 3 éves szültem sürgősségi császárral, és most meg kellett néznem a műtét után, az őrzőben készült képeket, mert nem emlékeztem már:
- rajtam hagyták a saját szoptatós hálóingemet a műtét közben, csak nyilván felhúzták a nyakamig.
- a pizsama nem praktikus, mert nehéz fel és levenni és szorítja a sebet.
-nekem szükségem volt még legalább 2 hétig a tena inkontinencia betétre, utána válthattam normál menstruációnál használt betétre. (Szerintem egyéni, hogy ki mennyire vérzik, én nagyon véreztem, hiába pucoltak ki a műtét után).
Haskötő: az is egyéni, kinek milyen gyorsan meg vissza a hasa. Nekem szinte nyomban lapos lett a hasam (amúgy is kicsi volt terhesen), viszont jól jött a hasszorító, mert jól megtartotta a szétvágott izmokat. De nem szabad egész nap hordani, legfeljebb pár órát egy nap.
utolsó!
már a kezdetektől használtad a haskötöt? vagy vártál vele egy kicsit ?
Meztelenül műtöttek és nagyon bennem maradt ez sajnos... megalázónak éreztem, hogy a férfi beteghordó, a szülésznő, a doki és a férjem előtt (ebben a szituban gáznak éltem meg) kellett pucérra vetkőznöm és felfeküdnöm a hordágyra...
Nem pizsamát használtam, hanem leggings nadrágot, spagetti pántos hálóinggel. Ez teljesen kényelmes volt. Haskötő ajánlott nagyon, mert jelentősen megkönnyíti a műtét utáni mozgást és a hasad is jobban vissazhúzódik.
Nagy betétből kb 5 db kellett, a többi éjszakai volt.
bocsi, hogy belekérdezek, de:
az miért van, hogy itthon 12 órát feküdni kell, külföldön meg 10 perc után fel kell ülni? Ott másfajta szereket használnak, amitől nem fájdul meg a fej? Vagy megfájdul, csak le*arják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!