Első gyereknél feltétlenül igaz az, hogy a szülés elhúzódhat hosszú órákon keresztül (15-20h)?
Én ettől félek a legjobban, nem a fájdalomtól,túl szeretnék rajta lenni minél hamarabb.
Írnátok nekem hogy első babánál nálatok hogy ment??
nekem mind a 3 hosszú volt ellenben nem volt fájdalmas
az első összehúzódástól kb 20-24 óra volt a szülés mind a 3 esetben - tény h fáradt voltam utána mert sokat voltam ébren de nekem ez így megfelelt
nem tudom mi a jobb a gyors de rendkívül fájdalmas szülés vagy az elhúzódó de enyhe fájdalom ...
ja meg kérdés honnan számolod ...
Jól írod, elhúzódHAT. De ez nem feltétlen igaz, mindenkinél más, attól, hogy X hamar megszült, neked lehet másként lesz, sőt biztos.
Én amúgy 5 óra alatt szültem meg a lányom, első baba volt, bár oxit kaptam.
Első gyerek 3 óra, második gyerek 2 óra.
Mindkettővegyből 5 perces fájásokkal indult, gyorsan váltott 3-2-1 percesekre.
a szülés nem, de a vajúdás azért egy hosszú folyamat. aki nem szenved is hosszú időn keresztül vajúdik csak rohadt nagy mázlija van :) szülés maga fél óra, a vajúdás meg ugye azt mondják első gyereknél átlag 16-18 óra. amit ne úgy képzelj el, hogy egy napig önkívületi állapotban fetrengsz a fájdalomtól, az első pár óra nem is igen fáj, ráadásul olyan ritkán jönnek a fájások, hogy bőven van időd felkészülni a következőre :)
2-3 percesektől vacak, de onnan meg már gyorsan megy :)
én 17 órát vajúdtam, az utolsó 2 óra volt nagyon fájdalmas, a 2 percesektől, előtte még ugráltam is örömömben :D
Magzatvíz elfolyástól(fájások később jöttek) a lányom megszületéséig 5 óra 20 perc telt el. Semmi rásegítés nem volt.
Anyukám 24órát küzdött velem és ki kellett "taposni" belőle.
Nem feltétlenül igaz, csak előfordulhat. Kérdés, honnan nézed az elejét.
Nekem valamikor hajnali 4 körül elfolyt a magzatvíz, de utána sokáig nem történt semmi. Tehát nem voltak fájások, teljesen normálisan elvoltam. Én ezt nem nevezem vajúdásnak.
Délben 1-kor indultak be a fájások teljesen maguktól, nem kaptam semmi. Akkor viszont nagyon durván, viszont két órán belül megvolt a fiam (első gyerek). Szerintem ez gyors volt. Ennyit simán kibírtam mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!