Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem csak az számít...

Miért nem csak az számít szülésnek, ami beavatkozás-mentes?

Figyelt kérdés
Rengetegszer botlani olyanba, hogy a császár nem szülés. meg is értem, hogy miért gondolják ezt, de ilyen alapon akkor az sem szülés, ahol vákumoznak, kikönyöklik a gyereket vagy kézzel tágítanak.
2015. szept. 1. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem, én semmilyen szinten nem értem meg, hogy egy császár, vákuum vagy bármi egyéb segítség miért nem számít szülésnek. Állítom, hogy a császárommal szenvedtem annyit, mint bármelyik másik nő a hüvelyi szülésével. Ez is csak egy olyan dolog, amivel unintelligens emberek képesek sértegetni egymást. Aki ilyesmiket kimond, nálam egy életre leírta magát.
2015. szept. 1. 15:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak a buta emberek mondják, a császár is szülés,ennyi. nem is érdeme tovább foglalkozni a kérdéssel. Kérdezz meg egy orvost,ő is azt mondja,hogy szülés.
2015. szept. 1. 15:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy Mariskának, Juliskának, vagy Pistikének mi a véleménye, mert semmit nem változtat azon a tényen, hogy a beavatkozástól nem mentes hüvelyi szülés és a császármetszés is szülés.
2015. szept. 1. 15:30
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Nekem maga a szülésznő mondta a császárom utána, hogy hát jah, egész jól ment, csak épp megszülni nem sikerült. Gondolom nem kell mondani, hogy nem kapott egy fillért sem.

Egy másik csaj meg közölte, hogy "igen, igen, persze hogy fájt. De még hogy fájt volna, ha megszülöm". Hát mindenki bekaphatja. Ezekkel az emberekkel ez az utolsó beszélgetésem.

A szülés az szülés, ha az anya és a gyerek egy testből kettő lesznek, ennyi. Mindegy, hogyan. Az meg, hogy valaki a saját felsőbbrendűségét ezzel akarja bizonyítani, hogy természetesen szült, és mindenféle hátrányt kitalál a császárhoz, teljesen nonszensz, elmebetegek csinálnak ilyet. (Nem tudsz szoptatni, önállótlan lesz a gyereked, lassabb lesz a mozgásfejlődése, kötöttebb a csípője a császáros babáknak, mindenki ismeri ezeket a hülyeségeket.)

2015. szept. 1. 16:02
 5/11 anonim ***** válasza:
60%

"Mindegy, hogyan. Az meg, hogy valaki a saját felsőbbrendűségét ezzel akarja bizonyítani, hogy természetesen szült, és mindenféle hátrányt kitalál a császárhoz, teljesen nonszensz, elmebetegek csinálnak ilyet. "

Nem elmebeteg szegény, csak nincs semmi az egész életében amit elért volna, ami teljesítmény, így próbálja a szülésének történetét annak beállítani.

2015. szept. 1. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Hát, most biztos megkapom a magamét, de vhol megértem a dolgot. A két nagyobb gyerkőc természetes úton jött világra, az ikreknél császárra volt szükség. Nem érzem kisebb jelentőségűnek az ő születésüket, velük is vajúdtam 6 órát, borzalmas volt egyhelyben feküdni utána ahelyett, hogy a piciket ölelgetném, de ha megkérdezik, hogy hány gyereket szültem, mindig az jut eszembe, hogy kettőt. A babák meg születtek-nem érzem ugyanis, hogy bármit hozzátettem volna ahhoz, hogy ők kibújhassanak. Persze csak érzem, a világért nem válaszolnám, de igen, szerintem van különbség, akkor is, ha nem jókedvünkben valasztottuk a műtétet.
2015. szept. 1. 17:34
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Egy dolog, hogy te érzed, de ettől még másokat nem nézel le, nem szólsz be nekik (gondolom).
2015. szept. 1. 17:50
 8/11 anonim ***** válasza:
78%

A császár is ugyanúgy szülés. Mert a végeredménye nem egy tumor, egy kiműtött ciszta, egy idegentest, hanem (jó esetben) élő gyermek. Azt én is bírom, hogy sokan ledegreadálják a császáros babákat. mi az, hogy kötöttebb a csípőjük? Spárgákat csináltam egész kölyök koromban, pedig császárral születtem. Nem voltam gyakrabban taknyos sem, csak mert nem nyalogattam végig a szülőcsatornát. Egyetemre járok és nem egy rácsos ágyban fekszem örök öntudatlanságban, mint azok az oxigénhiányos csecsemők, akiket az anyjuk mindenáron természetes úton akart világra hozni, vagy az orvosok csak "jaj várjunk még egy kicsit, előbb a főorvos úr betegét műtsük". Igen, látom őket minden nap, gyógypedagógusnak tanulok. Nincs a császáros csecsemők között több sérült, mint a spontán szüléssel születettek között. Műhibák mindkét esetben vannak, az más tészta. Inkább a fogantatás körüli dolgoknál vették páran észre, hogy a mesterséges megtermékenyítéssel születettek (kimondottan a lombikok, nem az inszemináció) nagyobb arányban születnek kisebb-nagyobb rendellenességekkel.

A buta emberek dicsekszenek azzal, hogy csak a természetes szülés a szülés. Az a csecsemő nemigen tehet róla, hogy nem tud úgy megszületni, ahogy. Morbid dolog belegondolni, hogy valaki nem tartja szülésnek.

Most mondhatnám azt is, hogy ennyiből, akkor a hüvelyi utas dolgot nevezzük sz.rásnak, merthogy úgy kell nyomni, mint mikor a wc-n ülsz. Meredek, ugye? Én mindig ezzel érvelek, ha valaki bántja a császárosokat. Hogy oké, ha az műtét, akkor a tied meg sz.rás.

2015. szept. 1. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a jelentősége annak, ha csak az számítana? Miért fontos ez neked?
2015. szept. 1. 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:
52%

Az #5-ös és a #7-es válaszoló tökéletesen összefoglalta a választ a kérdésre.

Amúgy annyit tennék még hozzá, hogy nekem egy volt a lényeg, az eredmény: egészséges gyerekem szülessen, mindegy, hogy hol jön ki.

És igen, én is sürgősségi császáros baba voltam - 40 évvel ezelőtt - és nem voltam akaratgyenge (jó eredményeket értem el egy relatíve kemény, férias sportágban), nem voltam immunhiányos (életemben egyszer voltam kórházban, amikor a lányom "született"), sem klausztrofóbiás (imádom a zárt csúszdákat). Pedig a mai pszichomókusok élvezik ezekkel megbélyegezni azokat, akik nem az anyjuk hüvelyén keresztül látták meg a napvilágot.

2015. szept. 2. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!