Melyik kórházban valósulnak meg az alábbiak?
-Az orvos és a szülésznő partnerként tekint a kismamára, és nem tesznek úgy, mintha csak ők értenének a szüléshez, az anyuka pedig maradjon csöndben
-Vajúdás közben lehet inni (esetleg pár falatot, szőlőcukrot stb-t enni).
-Szülés után nem ágytál vagy automatikus katéter a választás, hanem hagyják, hogy az anyuka elmenjen mosdóba magától
-Vajúdás és kitolás közben olyan pózban lehet az anya, amilyen neki jólesik
-Nincs automatikus gátmetszés az első szülőknél sem
-Nincs kézzel tágítás, hasba könyöklés, rutinszerű burokrepesztés és oxitocin
-Főleg a szülésznő van az anyukával, az orvos nem akarja uralni a szülést és beleavatkozni, ha minden rendben
-Szülés után nem viszik rögtön inkubátorban a babát, hanem az anyukán hagyják
-Szülés után rooming-in rendszer van, és nem adnak cukros vizet/tápszert a csecsemőnek, hanem segítik a szoptatást
Van ilyen kórház?
nekem ilyen volt a Bajcsyban, de sokan panaszkodnak, így lehet hogy csak szerencsém volt. Senki nem rohant sehová, kettesben voltunk a párommal, és mind a doki, mind a szülésznő azt mondta, ha bármi van szóljunk. Ha kérdésem akadt, és szóltunk, 1-2 percen belül ott voltak, meghallgattak, elmondták mit lehet abból amit szeretnék, és mit nem.
Mondjuk nekem kellett végül oxi, mert nem jöttek a fájások, a baba szívhangja meg lassult, így adtak, hogy elkerüljük a császárt. De ezt is elmondták előtte, mindenről képben voltam.
Abszolút meg voltam elégedve.
Én a Szent Imrében szültem, annyi nem , hogy a kitolást fekve kellett a szülőágyon. de így jobban tudnak segíteni, meg ha baj van, jobban kéznél van minden. De lehet, hogy ezt is lehetett volna kérni, nekem jó volt fekve kitolni.
A többi nagyjából elmondható, hogy igaz volt.
De ehhez kell egy olyan doki, és olyan szülésznő páros.
Én úgy gondolom, hogy a legtöbb helyen ez megvalósítható, csak megfelelő doki és szülésznő páros kell.
Vajúdáskor vizet, szőlőcukrot ehettem, de kihánytam, így nem próbálkoztam többet. :) Második szülésnél nem volt rá igény, gyors volt.
Vajúdni bármilyen pózban lehetett, ill. szülőszék is volt a szülőszobán. Igénye lehetett volna venni azt is, ill. volt aki állva szült, de tényleg nem gyakori, de megoldható.
Mosdóba mondjuk nem mehettem ki, de ágytálba nem pisiltem, katéter elmaradt. Egyik szülésemnél sem pisiltem, ill nem volt katéterezés. Másodiknál ebből gond lett, nagyobb vérzés lépett fel emiatt, de ha rámenőseb lettem volna, biztos kimegyek a mosdóba. (De az első szülésemnél sem volt gond, nem gondoltam, hogy most az lesz.)
Első szülésnél gátvédelmet próbált a szülésznő, de nem jött össze. (Szalutálva bújt ki a lányom, emiatt belső sérülésem is több volt, de a gátmetszés így is csak 2 öltés lett, lehetett volna több is.)
A második szülésemnél az oxitocinra rákérdeztek, ismerősöm is visszautasította, ki is szedték belőle. Hozzám sem értek kitoláskor, vizsgálatok nem fájtak, a tolófájások előtt volt csak burokrepesztés, rutinszerűen nem (első szülésnél spontán elfolyt).
Doki csak néha nézett be.
Születés után rámtették a babát, de míg elláttak elvitték és felöltöztetve kaptam vissza. Ekkor szoptathattam, végig velem volt a megfigyelésen és viszonylag hamar hozták is a szobába.
Rooming-in volt, szoptatásban nem volt gondom, de ha lett volna, akkor kapott volna valamit.
Igazából az első szülésemnél a szülésznő volt jó, a másodiknál meg a doki. A kórház egyébként egy teljesen átlagosnak mondható intézmény. Normális párossal egész kismamapárti lett volna. :)
Szent István kórház!
mindkét gyereket ott szültem.
nekem fontos volt hogy velem lehessenek, és ne adjanak cukros löttyöt és tápszert nekik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!