Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért alkalmazzák, ha fizikai...

Miért alkalmazzák, ha fizikai behatással nem szabad gyermeket világra segíteni? (amikor a szülő nő hasát nyomják) tekinte, hogy többek között, olvasom hogy ez miatt halt meg egy újszülött

Figyelt kérdés

sőt több helyen olvastam, hogy ezzel veszélyeztetik a magzatot, de én mostanában szültem és a velem párhuzamosan szülő anyukából is "verték" ki a gyereket. napjainkban.

én ezt nem értem.

az újszülött "Halálát az oxigénhiányos állapot mellett a szülés során elszenvedett fizikai sérülések, valamint ezek által kiváltott sokkos állapot okozta"

[link]

2015. aug. 28. 13:29
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

8

nem lett/volt oxigénhiányos a baba

és hogy hálát adhatok, hogy ne avatkoztak bele, ott volt egyí "is" ennek is hálát adhatok.

fent a baba életébe került, hogy összetörték..

2015. aug. 28. 14:15
 12/34 A kérdező kommentje:
*hálát adhatok megint. így írtam
2015. aug. 28. 14:16
 13/34 anonim ***** válasza:
Nem lett, de a veszélye bőven fennáll, ha hagyják folyni az eseményeket.
2015. aug. 28. 14:18
 14/34 anonim ***** válasza:
A barátnőmnek nem avatkoztak be, így oxigénhiányos lett a kislánya. Én megháláltam az orvosomnak, hogy segített.
2015. aug. 28. 14:21
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs komplikáció, akkor szükség sincs komolyabb beavatkozásra. De itt a cikkben is leírják, hogy szakmai alapelveket hágtak át az orvosok, nem poénból találják ki a szakmai protokollt. Ikreket kipréselni...hááát, persze, hogy egymáshoz nyomódnak. Egy magzatnál legalább tapintással behatárolhatják, hogy mije hol van éppen.

#2-ben már válaszoltam, de az én esetemben a kitolásnál derült ki, hogy rossz irányba forgott a baba és a koponyája beakadt a medencecsontomba. Császárt ilyenkor már nem lehet, mivel a szülőcsatornából nem húzhatják vissza (szó szerint bennszakadna a feje), így maradt a vákuum és fentről a préselés.

Egy szavam nem lehet, ahogy rájöttek, hogy miért nem halad a kitolás, fél percen belül komplett stáb termett a szobában. A saját orvosom vákuummal húzta, míg egy másik orvos fentről nyomta. Fájdalmat nem éreztem és a hasamon se maradt nyoma.

A gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy a gyerek makkegészséges. Arccal felfelé született meg, de amint kint volt a feje, köpte ki a magzatvizet és felsírt. Utána húzták ki a testét (10-15 mp pihenőt adva ezzel nekem).

Orvosilag nem volt más megoldás, ha ott ül és néz az orvosom, a gyerek biztosan megfullad a szülőcsatornában, hiszen a köldökzsinór is a testéhez préselődik ilyenkor.

Ha szakszerűen csinálják a préselést/vákuumot, akkor az nem okoz semmilyen károsodást sérülést.

Illetve a vákuumsapka bőrpírt okoz a baba fején, de eleve nem a kutacsra teszik, illetve a bőrpír is egy napon belül eltűnt.

A cikkben leírt sztori alapján úgy tűnik, hogy hanyagok voltak az orvosok, majd az utolsó pillanatban pánikba estek és kapkodtak. Így műhiba lett a vége.

2015. aug. 28. 15:08
 16/34 anonim ***** válasza:
Indokolt esetekben- amìg lehet, illene élni a csàszàrnlehetőségével, Persze nem egyszerű megàllapìtani, hol van az a hatàr, ahol màr mindenkinek ez lenne a legjobb.
2015. aug. 28. 15:10
 17/34 anonim ***** válasza:
Ismerősömnél akkor nagyon nem szakszerűen járhattak el, mert anyuka hasa a préseléstől annyira durván kék-zöld foltos lett, az egyébként nem túl érzelgős apuka, mikor meglátta, sírva fakadt :(
2015. aug. 28. 15:21
 18/34 anonim ***** válasza:
Ahhoz az is kell ám, hogy anyuka ne kapjon sikítófrászt, ha az orvos felveti a császár lehetőségét. Mert nagyon sok nő foggal körömmel ragaszkodik a természetes szüléshez. Akkor is, amikor már nem kellene.
2015. aug. 28. 15:22
 19/34 anonim ***** válasza:
Nekem könyökölt a doki a hasamba plusz vákumoztak. Így is oxigén hiányos volt kicsit a babám, nem is sírt fel azonnal,lehet ha ezt nem tették volna most nem lenne itt velem. Hál istennek egészséges 1 hónapos kisherceg :)
2015. aug. 28. 15:30
 20/34 anonim ***** válasza:
Ezt még olvasni is rossz. Amikor a csaszart szidjak mindig eszembejutnak az ilyen szornyu szüléshirek.
2015. aug. 28. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!