Miért alkalmazzák, ha fizikai behatással nem szabad gyermeket világra segíteni? (amikor a szülő nő hasát nyomják) tekinte, hogy többek között, olvasom hogy ez miatt halt meg egy újszülött
sőt több helyen olvastam, hogy ezzel veszélyeztetik a magzatot, de én mostanában szültem és a velem párhuzamosan szülő anyukából is "verték" ki a gyereket. napjainkban.
én ezt nem értem.
az újszülött "Halálát az oxigénhiányos állapot mellett a szülés során elszenvedett fizikai sérülések, valamint ezek által kiváltott sokkos állapot okozta"
8
nem lett/volt oxigénhiányos a baba
és hogy hálát adhatok, hogy ne avatkoztak bele, ott volt egyí "is" ennek is hálát adhatok.
fent a baba életébe került, hogy összetörték..
Ha nincs komplikáció, akkor szükség sincs komolyabb beavatkozásra. De itt a cikkben is leírják, hogy szakmai alapelveket hágtak át az orvosok, nem poénból találják ki a szakmai protokollt. Ikreket kipréselni...hááát, persze, hogy egymáshoz nyomódnak. Egy magzatnál legalább tapintással behatárolhatják, hogy mije hol van éppen.
#2-ben már válaszoltam, de az én esetemben a kitolásnál derült ki, hogy rossz irányba forgott a baba és a koponyája beakadt a medencecsontomba. Császárt ilyenkor már nem lehet, mivel a szülőcsatornából nem húzhatják vissza (szó szerint bennszakadna a feje), így maradt a vákuum és fentről a préselés.
Egy szavam nem lehet, ahogy rájöttek, hogy miért nem halad a kitolás, fél percen belül komplett stáb termett a szobában. A saját orvosom vákuummal húzta, míg egy másik orvos fentről nyomta. Fájdalmat nem éreztem és a hasamon se maradt nyoma.
A gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy a gyerek makkegészséges. Arccal felfelé született meg, de amint kint volt a feje, köpte ki a magzatvizet és felsírt. Utána húzták ki a testét (10-15 mp pihenőt adva ezzel nekem).
Orvosilag nem volt más megoldás, ha ott ül és néz az orvosom, a gyerek biztosan megfullad a szülőcsatornában, hiszen a köldökzsinór is a testéhez préselődik ilyenkor.
Ha szakszerűen csinálják a préselést/vákuumot, akkor az nem okoz semmilyen károsodást sérülést.
Illetve a vákuumsapka bőrpírt okoz a baba fején, de eleve nem a kutacsra teszik, illetve a bőrpír is egy napon belül eltűnt.
A cikkben leírt sztori alapján úgy tűnik, hogy hanyagok voltak az orvosok, majd az utolsó pillanatban pánikba estek és kapkodtak. Így műhiba lett a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!