Egy olyan kisbaba, akit már születése óta nem egy, hanem több nyelven tanítanak meg beszélni, pl. azért mert egyik szülő más nemzetiségű, akkor mennyi időbe telik normál/kirívó esetben-dyslexiás pl-, amíg megtanul beszélni?
Nekem több nyelvüek a gyerekek. A fiam majdnem 3 éves volt amikor megszólalt, most 5 éves és tökéletesen beszélget minden nyelven. A kis lányom 2,5 éves már kezd beszélgetni, de még csak szavak mennem, néha keveri azokat is, felváltva használja a nyelveket, néha még egy mondaton belül is keverednek a nyelvek, de ez a kisfiamnál is így volt.
Minket is "riasztgattak" azzal, hogy diszlexiás a gyerek. De semmi ilyenhez köze sincs. Lassabban, később és több hibával kezd el beszélni és írni is, de 1-2 éven belül tökéletesen behozza a lemaradást.
Legalább is nálunk így volt/van.
Csak gondolom, hogy jobban edzi :) Én is diszlexiás vagyok, nyugalom :) Mégis tökéletesen beszél a kisfiam 4 nyelven és kezd már makogni a kicsi lány is :) Nem törvényszerű, hogy a gyerek is örökli, benne van a pakliban ez tény, de nyugalom :)
De ha mégis esetleg örökli akkor mi van? Tudod te is és a párod is, hogy ezzel nyugodtan együtt lehet élni!
Szóval fel a fejjel és inkább a kis mosolygósra figyelj mint a problémákra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!