Az érdekelne, hogy havonta mennyibe kerül egy újszülött kisbaba?
Nehéz ezt így kiszámolni.
Az is kérdés, hogy beleszámoljuk-e ez elején lévő "nagy költségeket", hogy újat akarsz-e venni mindenből, vagy jó a használt is.
Aztán kérdés, hogy hogyan fogod táplálni? Az anyatej ingyen van, a tápszer nem, és abból is van 100 fajta.
Az én harmadik babámnak jelenleg pl. semmit nem kellett venni, fél éves koráig a pelus költség van, ami havi 7-8000 Ft, no meg popsi kenőcs, törlő kendő.
Nem pontosan számolva és durván átlagolva is 10000-ből minden kijön.
De egy éves kora körül kelleni fog már cipő is, és gyakorlatilag aztán szép lassan de egyre emelkednek a költségek. Foglalkozásokra ha akarod vinni, aztán óvoda, iskola stb.
Pelenka, popsitörlő, pipere dolgok 15.000
Tápszer 15.000ft ha szoptatod, akkor ez nincs
Ruha: havi 10.000 ( 3 havonta új ruhatár)
Aztán jön a baby étel, ami 300 Ft/ üveg, ha te főzöd akkor havi 2000 Ft, 1 burgonya, 1 répa, 1 kis darab tök, 1 kos darab brokkoli... 1 alma..
Majd ha 1 éves lesz a cipő elég húzós, 7-10 ezer Ft, szezononként 2 pár, amit 4-6 hónap alatt kinőa családipótlék, + 10.000 ft, abból azért ki lehet hozni a baba dolgait!!!
Az anyatej elvileg nem kerül semmibe, de én sokkal jobban figyeltem arra hogy mit eszek-iszok a szoptatás alatt, ami sajnos nem olcsó. Ha eddig is így étkeztél akkor persze nem lesz pluszköltség. Én a terhességem előtt ritkán ettem húst, főleg szénhidráton és gyümölcsön éltem.
A lányomat gyógytornászhoz kellett vinni, az államira hónapokat kellett volna várni, így heti 3.000 volt a költsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!