Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az érdekelne, hogy havonta...

Az érdekelne, hogy havonta mennyibe kerül egy újszülött kisbaba?

Figyelt kérdés
A párommal szeretnék majd lassan kisbabát, de kiváncsi lennék hogy mennyibe kerülne. Mert mindent meg akarok neki adni majd.
2012. nov. 29. 16:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
részletre vennéd?
2012. nov. 29. 19:34
 12/20 anonim ***** válasza:
amit eddig még nem írt le senki, hogy ha hasfájós lesz, akkor úgyis meg fogsz próbálni minden praktikát, cseppet, krémet, teát ami csak létezik, és ha nem találod el egyből elsőre azt ami a te babádnál segít, akkor ez is simán lehet havi plusz 10ezer forint.
2012. nov. 29. 20:16
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekünk kb. havi 40-be került!

Azért nem mindig olyan idilli ám, hogy tuti lesz tejed, nem lesz beteg stb.

2012. nov. 29. 20:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Mire mindent megvettünk a babának elment egy autó ára, úgy, hogy nem vagyok válogatós (babakocsit és sok mindent használtam vettünk és kiságyat kaptunk rokonoktól). Most lassan 5 hónapos tápszeres és már eszik mást. Így kb. 30.000 egy hónapban.

Pelus 5-7000 (akciótól függ, próbálok úgy vásárolni)

popsitörlő, popsikrém, sudocrem 2000 (ebből ugye nem kell minden hónapban venni)

tápszer 4000 receptre

üveges kaják, alapanyagok, tejpép 5-6000

ruhák méretváltás és évszakváltás miatt most kb. 20.000 volt (használtam vettem mindent, de ez se kell minden hónapban)

játékok, mert ugye nem lehet megállni 2000

és ugye a váratlan kiadások, mint pl. egy kisebb torokfájásnál is MIN 6000-t ott hagysz a patikában.

2012. nov. 29. 20:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Én is úgy voltam vele, hogy ha beleszakadok akkor is szoptatni fogok. Hát nme így sikerült, mert még a terhesség során kiderül, hogy HPV-m van és olyan gyógyszereket adtak rögtön szülés után, hogy egy percig se szoptathattam sajnos. Ezt a mai napig nagyon bánom, de inkább ne szoptassam, minthogy valami bajom legyen, mert egy egészséges anyával többre megy a fiam.

2012. nov. 29. 20:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Jajj, milyen válaszokat kaptál. Persze, mindenki és minden baba más... Én szoptatok, kaptam ingyen mellszívót, nem gyümölcslét ittam, hanem csak vizet, 3-4 litert, de még most is, hogy 13 és fél hós a babám (ez nem kritika, én mindig szomjas voltam, így nem volt kapacitásom mást inni...)

Hasfájós volt a Béjb, 150 Ft volt a hasfájás elleni szer, ami használt is és sokáig elég volt...de ugye a hasfájás miatt nem ehettem mindent, de nem vettünk drága kajákat emiatt!

A cipő valóban 7-10 ezer, de lehet használtat is venni, ami olyan, mint az új és csak 2000 Ft.

Eleinte fogyott nálunk sok pelus, törlő, kenőcs, de már keveset használunk...

Sztem ha spórolsz is, 10-15 ezer Ft összejön, pelenka, kenőcs (amit nem biztos, h minden hónapban kell venned), néha bébikaja, néha vagy mindig tejpép, veszel neki poharat, előkét, ha nem kapsz ismerőstől ruhákat, akkor azt is meg kell venni...

2012. nov. 30. 00:16
 17/20 anonim ***** válasza:

szia!

Nekem egy 1,5 év kisfiam van.Mielőtt Ő született kb 200ezer Ftot költöttem az Uhval,vizsgálatokkal együtt,mert van egy 5 éves öcsém és megkaptuk az összes baba holmiját,ágyat,babakocsit,babahordozót,hintát,kádat,pelenkázó komódot,sok ruhát,és unokatestvéremék is elárasztottak ruhákkal.Később csak etetőszéket vettünk,és ruhákat.Az első 2 hónapban anyatejes volt a 3. hónaptól már tápszer is kellett,kb olyan 30 ezret költöttem egy hónapba,aztán 4 hónaposan ugya hozzátáplálásnál már ugye gyümölcs,tejpép stb,utána kb 40ezer volt egy hónapban.Nem sok ruhát kellett vennem úgy a 74es méretig.Utána mindig egyszerre vásároltam 1 méretet pl 92est az úgy 40ezer volt,csak olyan használt ruhát veszek amin nem látszik,hogy használt,jó minőségű,vagy pedig újat de persze nem 10ezrekért,cipőből meg nem veszek használtat,mert nem jó a lábának az olyan 6-ezer között van.Az számoltuk a következő babánál ha lány lesz kb 500ezer Ft lesz minden a vizsgálatokkal együtt,mert sajnos a babakocsi,etetőszék,kiságy már nagyon le van lakva így újat szeretnék venni,és ezt úgy számoltam,hogy talán néhány ruhán kívül semmit sem szeretnék használtan venni,ha fiú lenne szerintem 400ezerből kijönne minden.

2012. nov. 30. 07:51
 18/20 anonim ***** válasza:
*6-10ezer
2012. nov. 30. 07:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Miért milyen válaszokat kapott?

Az én gyerekem tápszeres volt születésétől, 15 ezer volt egy hónapban csak a tápszer.

Hipotón lett a nyaka, Dévény torna havi 12 ezer. Hasfájás elleni szer, 2000/ üveg, amiből kettő kellett havonta, az ugye 4000! A legutóbbi betegséget 5000 ezerből úsztuk meg! És ezek közül egyik sem luxus és a pelenka, meg popsitörlő még nincs benne! Nekem se nagyon emlegette senki,hogy kerülhet ennyibe is, én is úgy gondoltam,hogy az anyatej ingyen van, nyilván előtte én sem figyelgettem a hasfájás elleni szerek árait sem, nem tudtam,hogy kellhet a torna stb. De a 2. gyereknél már bele fogom kalkulálni, mert nem mondhatom azt a gyereknek,hogy nem kapsz tápszert mert nincs rá pénz!

2012. nov. 30. 07:53
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.
2012. dec. 4. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!