Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan anyuka aki nem...

Van itt olyan anyuka aki nem rémálomnak élte meg a szülését?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy nagyon fog fájni, és valószínűleg még sosem éreztem hasonlót se, de azért félek kicsit az ismeretlentől :)
2015. aug. 28. 09:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

valahol le van írva milyen hormonális és lelki változásokon megy keresztül az ember amikor szül.

azt nem találom, de más hasonlló cikkeket linkelek:

[link]

a köetkezőben meg ez a lényeg

"A vajúdás nem más, mint a szülőnő ráhangolódása arra, hogy a szülés megtörténjen vele. Mert bár a nők testében történik ez a folyamat, mégis a szülő nő éppúgy, mint a magzat egy résztvevője és nem tudatos irányítója a folyamatoknak. Maga a fájások ideje, intenzitása, a lélek ráhangolásában játszik kulcsfontosságú szerepet. A nő testét, lelkét harmonizálja ahhoz a nála sokkal nagyobb erőhöz, ami aztán gyermekét a világra segíti. Éppen ezért az a hozzáállás, hogy minden fájást örömmel fogad egy kismama, és úgy értékel, hogy ez az, ami egy újabb lépéssel közelebb viszi őt a babájához tudja megteremteni azt az elfogadó, elengedő atmoszférát, aminek segítségével a szülés ideje rövidülni tud. A fájásokkal, az erővel való együttműködés lehetővé teszi a hormonok felszabadulása által azt, hogy a szülés egy semmihez sem hasonlítható utazás legyen a kismama számára.

Mindezt összegezve megállapíthatjuk, hogy a várandósság és a szülés során a test végzi a látható folyamatokat, de a lélek végzi a nagyobb munkát."

[link]

2015. aug. 28. 12:04
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen, pont erről írtam :) Ott és akkor a baba a lényeg, nem a te fájdalmad, Rá koncentrálj!
2015. aug. 28. 12:18
 13/19 anonim ***** válasza:

Én sem éltem meg rémálomként. Magától megindult a folyamat, közel 10 órát vajúdtam (az utolsó 3-4 óra borzalmasan fájdalmas volt), majd a finisben megcsászároztak, mert a köldökzsinór nem engedte ki a babát. Ezek után nagyon gyorsan fel is épültem, császár után 1 héttel már vittem sétálni a gyerkőcöt. Pár héttel később azt mondtam, hogy bármikor újra végig csinálnám.

Szerintem egy része fejben dől el. Én egyáltalán nem stresszeltem előre a szülés miatt, úgy gondoltam, hogy feleslegesen nem görcsölök egy olyan miatt, amit nem ismerek és amin így is, úgy is túl kell esni. Kellő lazasággal és humorral vettem a szülést (császár közben még viccelődtünk is az orvosommal és szülésznőmmel 1-2 dolgon), ami sokat segített.

2015. aug. 28. 12:19
 14/19 anonim ***** válasza:
47%
Nekem rémálom volt, de nem a fájdalom miatt, szerintem az természetes, akármennyire fáj. Életmentő műtét lett a vége. De ilyen ritkán van, ne aggódj. És végülis minden jóra fordult.
2015. aug. 28. 13:18
 15/19 anonim ***** válasza:
44%
Örüljön a fájdalomnak, akinek hat anyja van. A fájdalom azért van, hogy kitágulj annyira, hogy kiférjen a gyerek. Az összes többi a lélekkel csak mese habbal. Amit el lehet hinni, ha neked ez segít, csak sok teteje nincs.
2015. aug. 28. 13:22
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
szerintem senkinek nem rémálom. tök mnidegy,mennyire fáj,vagy milyen mikor megszületik már úgyse fog érdekelni :-) én is úgy votlam vele,mit az afél nap azért,hogy utána mindennap itt legyen
2015. aug. 28. 13:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért ilyet ne állítsunk már, hogy senkinek sem rémálom, mert sajnos sokan vannak, akik évekig nem képesek feldolgozni a traumát. (Off vége)

Az orvosom, miután összevarrt, úgy nyilatkozott, hogy "Na, anyuka, ez egy álomszülés volt, nem?"

Mire én kivérezve és elgyötörten: "Kívánom, hogy soha szebb álma ne legyen!" A medikák majd' megfulladtak a röhögéstől.

De egyébként relatíve könnyű szülésem volt, nem kaptam oxitocint, nem lépett fel komplikáció és nem emlékszem elviselhetetlen fájdalomra.

Abból indultam ki, hogy a filmeken mindig üvöltöznek közben, ráadásul a mellettem lévő szobában szülő nő is borzalmasan viselkedett. Halálosan ijesztő és demoralizáló volt, mert akkor én még nem éreztem semmiféle fájdalmat. Úgyhogy végig azt vártam, hogy mikor fogok üvölteni. Tény, hogy anyám kezét akaratlanul is lilára szorítottam a legerősebb fájások alatt, de egyszer sem éreztem késztetést a kiabálásra.

Azaz: fájni fog, de szerintem létezik nagyobb, és bosszantóbb és gyötrőbb fájdalom.

Bár tény, hogy én sokkal rosszabbul viselem az apró, éles fájdalmakat, mint a szüléshez hasonló tompa, hosszan elhúzódókat. (A férjem meg is szokta jegyezni, amikor egy ügyetlen mozdulat miatt hisztizni kezdek: egy hang nélkül szültél, bírd már ki ezt is csöndben! :)

Természetes, hogy félsz az ismeretlentől, de ha nincs semmi gikszer, akkor a szülés azért egy kibírható fájdalom.

Ne idegeskedj!

Könnyű szülést!

2015. aug. 28. 15:21
 18/19 anonim ***** válasza:
Az enyém se volt rémálom, sőt csak pozitív gondolataim vannak róla, pedig fájt, mint mindenkinek. De viszonylag gyors is volt (kórházba érés után 3 órával megszületett a lányom) és nem volt semmilyen komplikáció, nem volt szükség semmilyen beavatkozásra. Jó volt, hogy haladott a dolog, tehát mindig mikor megnéztek már mondták, hogy mennyivel vagyunk előrébb. Valószínűleg az is közrejátszott nálam, hogy éjjel volt, nem volt nagy nyüzsgés, csak én voltam (mikor beértünk, akkor fejeződött be egy előző szülés), mindenki nyugodt volt körülöttem és fura, de sikerült teljesen nyugodtak maradnom, pedig első szülés volt. Szóval én csak jót tudok mondani az enyémről. A fájdalom vele jár, de ezt el kell fogadni. Remélem neked is hasonló lesz a tiéd, mert sajnos én is hallottam már durva szülésekről.
2015. aug. 28. 15:32
 19/19 anonim ***** válasza:
normál szülésnél szerintem nem rémálom. ha nincs elvérzés veszély, méhkivétel ilyenek. fáj,fáj de a gyrekem születésére akkor se úgy gondolok,mint rémálom bármennyire véres,fájós vot,ezért írtam fentebb,ezek szerint mások mégis úgy élik meg
2015. aug. 28. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!