Ki hogy élte meg a szülését? Sima volt vagy császár? Apuka bent volt? Kaptatok fájd. Csillapítót? Volt gátmetszés?
Pozitívan,első baba 6 óra alatt meglett.Szinte alig fájt.
Sima szülés volt.Apuka végig bent volt velem,ő vágta el a köldökzsinórt is.Kaptam EDA-t,ami egy nagyszerű szer. :D
Igen volt gátmetszésem,de észre sem vettem,hogy vágtak,azt se hogy varrtak.
Egyszóval csodaszép szülésélmény maradt. :)
Kétszer szültem. Egyszer 5 ótát, másodszor 2,5 órát. Most vagyok terhes a harmadikkal (remélem nem feleződik az utolsó szülési idő, mert akkor nem érünk be a kórházba :)). Teljesen pozitív volt az élményem. Nem kértem egyiknél sem érzéstelenítőt. Nem akartam ott feküdni a szülő ágyon úgy, mint egy darab fa, akinek csak néha odaszólnak, hogy "most nyomjon". Persze ezt mindenki maga dönti el. Apa bent volt mindkétszer és kész a harmadikra is bejönni. Ezt mindenféleképp először te döntsd el, hogy akarod-e hogy ott legyen és aztán az apuka. volt mindkétszer gátmetszésem. Nekem ebből problémám sosem volt. Semmit nem érzel.
Sok sikert!
nagyon könnyű szülésem volt, el sem hiszem! :) azt mondják, nem gyakori, hogy elsőre ilyen könnyen megy az egész! a fájások sem voltak vészesek. 4-kor húszpercesekkel jelentkezett, 6-tól lett 5 perces, kórházba mikor beértünk, 9-re már 3 percesek voltak, majd burkot repesztettek fél12-kor, 1 óra környékén kezdődött az igazi "húzos" rész, az igazi vajúdás, az igazi fájás- fájásszünet váltakozás, háromnegyed kettőre megszültem a babát! de nem elviselhetetlen, legalábbis szerintem. nem mondom, hogy nem fáj, de én személy szerint a vakbélgyulladás okozta hasfájást sokkal rosszabbnak, ijesztőbbnek, durvábbnak éltem meg!
még a szülés előtt is azt mondtam, én EDA-val szülök, le is beszéltem. de mivel aztán furcsa mód nem szenvedtem, nem fájt, ezért a szülésznővel megbeszéltem, hogy nem is kell :) nem vagyok HERO ha fájt volna, kértem volna epidurálist, az tuti száz!!!
apás szülés volt + nagymamás + nagynénis!!!! :) :) :) ez kicsit érdekes, de amúgy szerencsés voltam és véletlen volt, meg csókosak is voltunk, na mind1. nekem ez még plusz adott még egy különleges hangulatot az egészhez.
gátvédelem volt, gátmetszés szerencsére nem (a szülésznő valamit csinált odalent, hogy ne szakadjak. persze így is kellett varrni, a hüvelyemet 3 öltéssel, mert elég erősen nyomtam - főleg, mikor nem kellett volna. de már annyira kint akartam tudni a babcit. olyan ijesztő, mikor érzed, hogy ott van a medencédnél, fejbúbja kilóg, és csak áll-áll-áll ott, sőt, mintha kicsit visszacsúszna a fájás után. na ne, én jól rányomtam, minden erőmmel :)
úgy szültem, mint egy ős-anya, szerintem a kukoricásba is ment volna egyedül, mint annak idején a dédimnek, 1920 és 35 között :) :) dédim 10 gyereket szült, egyiket se kórházba. egy se halt bele a szülésbe!
a szülés természetes dolog, nem kell tőle félni, a fájdalom semmi ahhoz az élményhez és örömhöz képest, ami az egész folyamat eredménye és kísérője :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!